size kendimden örnek vereyim ve baştan uyarayım; kesinlikle ama kesinlikle bu şöyledir, böyledir diyemem. tüm yazacaklarım kendi deneyim ve araştırmalarımın sonucudur.
1- Program Yanlış
Acilen Fullbody bir programa veya Alt-Üst vücut programlarına geçmenizi tavsiye ediyorum. Bu programlarda belirli bir süre geçirdikten sonra Push-Pull-Legs tarzı mantıklı bir programa geçebilirsiniz. "saçma" şekilde tasarlanmış split programları lütfen bırakın. Bir kas grubunu haftada 2den az çalışmamalıyız.
2- Çok fazla hareket yapıyorsunuz
Kesinlikle compound egzersizlerden şaşmayın. Bench Press, Deadlift, Overhead Press, ağırlıklı Chin-Up, Squat v.s.. Bu hareketleri dünyanın sonuymuş gibi yapmanız lazım. "Tricepse 4 hareket yaptım nasıl kanka şişmiş mi?" tarzı broscience söylemleri ve brosplit diye adlandırılan çalışma sistemini bırakmanız lazım. Kolum büyümedi diyip haftada 1 gün 5 hareket biceps çalışmak size mucize yaratmaz, yaratamaz.
Örnek vericek olursak: Gögüs gününüze 5 hareket eklemekten ziyade 1 veya 2 compound egzersiz ekleyin hakkını vererek çalışın. 1 adet izole ile çalışmanızı tamamlayın. Mesela ---> Bench Press+Dumbell Fly+Incline Dumbell Press
3- Hormonal veyahut genetik sorunlar
Beslenme+Antrenman+Dinlenme konularında bir sıkıntınız yoksa ve hepsini gerçekten iyi yapıpta gelişemiyorsanız farklı bir sorununuz olabilir. Bu problem ancak doktorlar tarafından anlaşılıp tedavi edilebilir. Malesef yardımcı olabileceğim bir şey değil.
Ben de 1 yılımı saçma programlara ve broscience'a harcadım ve 1kg kas kütlesini ancak ekledim. Araştırdım araştırdım araştırdım. Yukarıda yazdığım sonuçları buldum ve denedim. Gerçekten 5 aydır bu şekilde çalışıyorum ve çok memnunum. Lütfen gelişemiyorum diyorsanız bir de böyle deneyin.
Yazdığım bilgilerde gözümden kaçan veyahut yanlış bilgi içeren yerleri bana iletirseniz çok sevinirim. Dediğim gibi ben profesyonel sporcu koçu değilim şimdeden kusura bakmayn.