Bahsettiği ön kol senin anladığın yer değilön kol her harekette çalışır, benchte barı tutmaktan, bicep curl de dumbbell i tutarken falan. O yüzden gerek yok derler her yerde çalışılır diye. Ama daha hızlı ön kolunun büyümesini istiyorsan ben bunu https://blog.supplementler.com/antrenman/on-kol-ve-arka-kol-kaslarini-gelistirme-rehberi/ kullanıyordum bi ara bana yaramıştı
Bunun aslinda 2 nedeni olabilir. Ilki çalışan çoğu kişi vücudunun her kası geliştirmek yerine kocaman göğsüm olsun, kocaman bicepsim olsun gerisi olmasa da olur demesi. Diğeri de bunun acısına dayanamamalari. Ben sırt günümde wrist curl, göğüs günümde de neck curl giriyorum. Birkac kez benden görüp deneyenler oldu hatta neck curlden sonra başı dönenler oldu. Ama bu hareketler gerçekten çok etkili. Benim bicepsim 43 cm, salonda 45 46 cm bicepsli arkadaşlarım var ama benim kolum onlarinkinden büyük görünüyor. Neden çünkü benim forearmim 37 cm
![]()
Ama sende de önkol zayıfmış biraz. Üstüne düş biraz, orantı önemli.Ön kolu nasıl o kadar büyüttün? Benim 31 cm ön kolum var. Ve yukarda örnekte de verdiğin gibi pazum daha büyük. Senin önkol bayağı aşmış artık. Ne gibi bir hareket önerirsin.? Reverse barbell curl olur mu ? Az ağırlık mı çok ağırlık mı ne önerirsin ?
Reverse barbell curl, wrist curl yapıyorum. Çok küçük bir kas olduğu için fazla ağırlık yerine pumpa odaklaniyorum. Reverse curl en az 20 tekrar şeklinde yapıyorum ama 20 en düşük. Tükenişe kadar gidiyorum. Wrist curl'u çok hızlı yapiyorum ve yaklaşık 40 45 tekrar yapiyorum. Zaten bu ikisini yaptiktan sonra kolunu kıpırdatamayacak hale geliyosunÖn kolu nasıl o kadar büyüttün? Benim 31 cm ön kolum var. Ve yukarda örnekte de verdiğin gibi pazum daha büyük. Senin önkol bayağı aşmış artık. Ne gibi bir hareket önerirsin.? Reverse barbell curl olur mu ? Az ağırlık mı çok ağırlık mı ne önerirsin ?
usta sen napmışsın öyle yaEki Görüntüle 52859 Eki Görüntüle 52859 spora başladığımdan bu yana her kol gününde çalışırim,keyif alarak çalıştığım kas grubu
Bilek kasi dedigin yer forearm mı? Forearm genetiğe bağlı bir faktör farkederseniz kai greene'nin kocaman kütlesine gore küçücük forearmları vardırbodybuilding de yer alan bilek hareketlerinin bilek kası gelişimine hiç bir etkisi olmadığı için çalışılmıyor.Bilek kasını geliştirmek isteyen biri bir bilek güreşçisi gibi çalışmalıdır.nasıl etkisi yok bak adamın kocaman bileği var diyenler varsa o adam %100 ilaçlıdır.İlacı kestiği vakit bilek kasını geliştiremediğini kendiside farkeder
evet o bölge fazla büyümez ancak yine o bölgeyi büyütmek isteyen biride bilek güreşçisi gibi çalışmalıdır azda olsa o bölgede büyüme kaydediliyorBilek kasi dedigin yer forearm mı? Forearm genetiğe bağlı bir faktör farkederseniz kai greene'nin kocaman kütlesine gore küçücük forearmları vardır
Direnç lastikleri var onlardan al supinasyon hareketleri yapman lazım.Öte yandan "fat grip" diye aparatlar satılıyor barı kalınlaştırıyor barı tutması zorlaşıyor bu aparat bilek güreşinin 1 numaralı aparatıdırpeki bilek güreşinde yenebilmek için napcaz genetikmi yani sadece
benim dediğim yastığı iple yatağa bağlayıp yastığı iterek bilek güreşi yapmak işe yarar mı