Neden hissedemiyorum?

1.5 yıldır fitness ile uğraşıyorum.Çalıştığım bölgeleri hissedemiyorum.Örneğin;Makinede butterfly yaparken sol omzum daha havada kalıyor istemsizce ve sol omzum acıyor hissetmiyorum.Aynada bakarken farkettim ki barfiks çekerken bile yamuluyor vücudum.Normalde 10 tane zorlayarak çekiyosam 4 den sonra falan yamuluyorum bildiğiniz tepede ve sol omzum acımaya başlıyor.Diyebilirsiniz 1.5 yıl oldu yeni mi farkediyorsun düzeltemedin mi?Evet haklısınız aslında ama antremanda hissetmesem de az da olsa bi pump verdiği için ve gelişimim az da olsa devam ettiği için umarsamadım.Ya gelişiyorum işte yanlış olsa gelişmem diye devam ettim hep.Ama sonra farkettim ki yaptığım antremanlardan zevk alamıyorum.Her antremanda omzum acıyor ve çalıştığım bölgeyi ya hissedemiyor ya da çok az hissediyordum ve ve belkide çok daha az geliştim.Sizce ne yapmalıyım?Araştırdım ve düşündüm ki her bölgeyi tek dumbell ile çalıştırıp eşitsizlikliği giderebilir miyim?Sol tarafıma doğru formu oturtabilir miyim?Ya da başka çözüm var mıdır?
NOT!!!!!:Ağırlığı düşür, doktora git, ve dumbell ile yap gibi öneriler işe yaramıyor.Çift dumbell ile çalışırken sol tarafım dengesiz ve değişik kalkıyor omzuma gidiyor herşey.2 farkı doktordan röntgen ve mr çektirdim sorun çıkmadı.Düşük ağırlık ile çalışsam da farketmedi.Ağırlık ile alakalı bir durum yok.Ve son olarakta arkadan bakıldığında sağ omzum soldan daha yüksek duruyor.Ama doktora gidip röntgen çektirdiğimde skolyoz vs çıkmadı.[DOUBLEPOST=1520246157][/DOUBLEPOST]Ve bilmiyorum belki yorum yapmak açısından faydalı olabilir.Sağ kolum 39.5 falanken sol 37. maks 38 falandır soğukken

aynı diyemem çünkü tam olarak hatırlamıyorum çok eskide kaldığı için ama yoga türü antremanlar vücuttaki orantısızlıkları gidermeye yardımcı oluyor bendeki bazı sıkıntıları duruş bozukluğunu falan düzeltmişti

Bugün omuz idmanın sonunda tek kol makine ve dambıl ile göğüs yaptım ama hem sırtım baya acıdı düşük kilo yapmama rağmen dengede tutamadım iki tarafıda hem de normalde sol omzum acırdı şimdi tek kol yaparken sağda acıdı bu ne anlama geliyor?Ne yapmalıyım? YARDIMCI OLSUN BİRİSİ LÜTFEN ...

Hareketleri doğru yaptığından emin misin ? eğer herhangi bir genetik fiziksel rahatsızlığın olmadığını düşünüyorsan eşit ağarlıklarla iki tarafında kaldırabilceği ağarlıklarla tabi hareketi düzgün yapazrsan bir süre sonra eşitlenicektir.

İşte sorun orda spor hocama soruyorum sol tarafta sorun var mı diye? Yok doğru yapıyorsun dedi mesela bugün.Ama bence yanlış çünkü triceps pushdown yaparken falan iki omuzum arasında fark oluyo bir şekilde ve hareketin formu bozuluyo bence.Ondan sonra incline dumbell ya da shoulder dumbell press yaptığımda dambılları havada birleştirdiğimde ikiside eşit birleşmiyor.Sol hep farklı oluyo.

sağ-sol arasında güç eşitsizliği olabilir bu tür sıkıntılar çok insanda var antrenmandan önce çok iyi ısınma ve esnetme yap vucudun iyice ısındıgından emin olup öyle başla antrenmana sürekli böyle devam edersen zamanla düzelicektir, hareketleri hissetme konusunda da yavaş ve sağlam çalışman lazım her pozisyonda herkes aynı hissedecek diye bişey yok kendi duruş stilini kendin bulman lazım ayrıca tavsiye olarak örn: sırt çalışırken kürek kemiklerini içeri çek daha iyi hissedebilirsin göğüs idmanında da omuzları geride tutmaya çalış aycıra hareketlere başlaman önce düz sehpada hafif kiloyla dambıl fly yap 1 set 15-20 tekrar bunu yaptıgın zamamn bench presste felan daha iyi hissetigini görüceksinn

Maalesef o kadar kolay bi sorun değil.Dün incline dumbell press yaptığımda farkettim ki sol tarafım dambılı nasıl desem düzgün indirip kaldıramıyor.Ama bu hani ağır geldiği için değil.Hafif kiloda bile böyle bi değişik.Düşünüyorum ki eğer dambılda bile böyleysem düşensize arka kol için halatla çalıştığımda da iki taraf yine eşit şekilde açmıyacak.Ya da yine triceps için triceps push down yaptığımda farkettim ki bi acayiplik var.BUNU NASIL ÇÖZEBİLİRİM FİKRİ OLAN YOK MU?

Sorunum çözülmediği için tekrar yazıyorum.Şimdi bakın şöyle örnek veriyim size.Ben 2 yıl olucak nerdeyse bu spora başlayalı.Göğüs için ya da omuz için dambıl press yaptığımda havada dambılları birleştirdiğimde sağ tarafın doğru yaptığını varsayarsak dambıllar havada eşit birleşmiyor.Sol sağa göre daha önde ya da geride oluyor.Yeni başlayanlara baktım onlar bile eşit birleştirebiliyo dambılları.Bu sorunu nasıl çözebilirim?Hareketleri hissetmeden çalışmaktan sıkıldım 1.5 yıl boyunca.Sol tarafım nasıl desem size sıkıntılı.Evde oturup ön kolumu sıktığımda sağ ile solun verdiği hissiyat bile başka(büyüklük olarak demiyorum).Yok mu bana yardımcı olabilecek birisi.Göğüs sırt omuz kol nerdeyse bütün bölgeleri hissedemiyorum.Yardım bekliyorum...

Sorunum çözülmediği için tekrar yazıyorum.Şimdi bakın şöyle örnek veriyim size.Ben 2 yıl olucak nerdeyse bu spora başlayalı.Göğüs için ya da omuz için dambıl press yaptığımda havada dambılları birleştirdiğimde sağ tarafın doğru yaptığını varsayarsak dambıllar havada eşit birleşmiyor.Sol sağa göre daha önde ya da geride oluyor.Yeni başlayanlara baktım onlar bile eşit birleştirebiliyo dambılları.Bu sorunu nasıl çözebilirim?Hareketleri hissetmeden çalışmaktan sıkıldım 1.5 yıl boyunca.Sol tarafım nasıl desem size sıkıntılı.Evde oturup ön kolumu sıktığımda sağ ile solun verdiği hissiyat bile başka(büyüklük olarak demiyorum).Yok mu bana yardımcı olabilecek birisi.Göğüs sırt omuz kol nerdeyse bütün bölgeleri hissedemiyorum.Yardım bekliyorum...
Eğer serbest çalışmada kasların dengeyi sağlayamıyorsa makinede ağır kilolarda hareketleri yavaş tekrarlar halinde yapmanı öneririm, birde kendini gerçekten zorla. O zaman hissedeceğini tahmin ediyorum.

Yapamayacağın kilonun altına girme derim.ben 2.5 kg ile izole omuz yapıyorum ve hissediyorum.20 kg ile izole omuz yapıp da hissetmeyeler var acaba neden

Yapamayacağın kilonun altına girme derim.ben 2.5 kg ile izole omuz yapıyorum ve hissediyorum.20 kg ile izole omuz yapıp da hissetmeyeler var acaba neden
Usta ağırlık ile alakası yok ki.Sana şöyle söyliyim.Bugün denedim incline sehbasına uzandım normal hareketi yaptım ama elimde dambılsız yani boş şekilde yinede eşit olmadı.Ağırlıksız yaptım yani yinede eşit olmuyor.Isınmak için 2.5 kg ile ayakta omuz press gibi bir şey yapıyoruz ya onu yaparken bile eşit birleşmiyor kollarım havada.

Usta ağırlık ile alakası yok ki.Sana şöyle söyliyim.Bugün denedim incline sehbasına uzandım normal hareketi yaptım ama elimde dambılsız yani boş şekilde yinede eşit olmadı.Ağırlıksız yaptım yani yinede eşit olmuyor.Isınmak için 2.5 kg ile ayakta omuz press gibi bir şey yapıyoruz ya onu yaparken bile eşit birleşmiyor kollarım havada.
O kimsenin birlesmiyor.bende kaldırır iken kollarım eşit hizada kalkmıyor.bu sorun değil.onemli olan kaslara yapılan zorlamadir

Nasıl birleşmiyor?Youtubeden herhangi bi haraketin yapılışına bakın gayet eşit ve dengeli.Ya da ben nerdeyse 2 yıl olacak başlayalı yeni başlayan çoğu kişi eşit yapabiliyor.Sol tarafım öyle yaptığı için hareketlerin formu bozuluyor.Özellikle göğüste omzuma yük biniyor ve hiçbir şeyi hissedemiyorum.

Back
Yukarı