Nerede , Ne Yenir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan diez
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar, tavsiye ettiğiniz yerleri biraz daha detaylı bir şekilde neden tavsiye ettiğinizi yazabilirseniz sanırım daha güzel bir rehber olur diğer arkadaşlar için. Çünkü üstüne tanımam şeklindeki yorumlar seçim yapma konusunda işimizi biraz zorlaştırıyor.

İstanbul'da Erenköy'de Mevlana'da çiğ börek... Ortamda çalışanlar iyi niyetli, çevre ambiansı güzel, mamülleri leziz, fiyatları fena değil...

Son düzenleme:
Ankara Leman Kültür her yemeği güzel, dolu dolu bir tabak geliyor:D
aç kalkmanız imkansız

ayrıca antepdeki çağdaş imamı yazmışlar,bende öneririm,ordaki baklavaları yedikten sonra,bunca zamandır yediğimiz baklavamıymış dersiniz,inanılmaz taze ve lezetli..

izmir çamdibinde kokeriççi asım ustada kokoreç;
izmir pınarbaşında köfteci orhanda köfte...
ikiside favorilerim arasındadır...

bahsedilen mekanların kısaca adreslerininde verilmesi yerlerini kolay bulma açısından önemli..
lütfen kısaca yer tarifide yapınız..

kadıköyde barlar sokağında her gün menüsü değişen anadolu yemekleri yapan resturant - ismi ise ÇİYA - googledan tarayıp online günlük menüleri görebilirsiniz - keşkeğini yedim tavsiye ederim

Beyler eğer doyurucu ve zevk verici bir yemek istiyorsanız size Ordu'daki merkez sinemasının 100 metre arkasındaki 1960'dan beri pide yapan yeri öneririm. Pide'yi dolgun ve bol tereyağlı yapıyorlar. Tereyağını ilk defa ozaman sevdim. Adını tam hatırlamıyorum ama civardaki en meşhur ve eski pide yapan yer. Bide kendilerinin yaptığı ayran var onunla birlikte denemenizi tavsiye ederim. Gerçekten harika

Kemerburgaz Tulumbacısı (:

Fatin Yavuzselim kız yurdunun hemen karşısında Öz kilisli ocak başı adında bir mekan var.Sarımsak Çorbası Gavurdağ salatası ve sarımsaklı lahmacununu yemenizi ,
Aksaray Yusufpaşada Yıldız sinemasının Hemen karşısında Dönerci Sadık Ustada döner Yemenizi ,
Merkezefendinin hemen arkasında topkapı sanayi sitesinin girişinde Merkez Efendi köftecisini ,
Fatih Akdeniz Caddesinde Namlı Dürümü ( meşhur olan namlı deil ) ,
ve Küçükköyde Murat tostcusunu şiddetle tavsiye ederim.

kfc de extreme menu :D her zaman yenir.

il sormuyoruz arkadaşlar ya da marka..lütfen mekan , yer vs detay belirtin..

Efendim İstanbulda En iyi pide nerde yenir diye sorulacak olursa kesinlikle ümraniyede tepeüstünde Lider Pide derim. Büyük meşhur bir mekan otoparkı bulunuyor.Günün her saati dolu neredeyse. Kullandığı etleri ve tereyağını doğu anadolu ve doğu karadenizden getirtiyor.

En İyi döner dersek Maltepede Ali Usta derim. Küçük bir dükkandan çok kısa bir sürede Koca bir restauranta dönmüş olması zaten başarısının kanıtı.

Esasen benim burda asıl vermek istediğim bilgiler, Nerede vücutcu tarzı beslenilir yönünde olacak.

Kadıköy : Chicken House. Rexin aşağı tarafında inanılmaz ekonomik tam vücutcu yeri.
Kadıköy2. Ciğerci Hulusi : Alkım kitapevinin arka tarafındabarlar sokağında
Kadıköy 3 : GoldStone: haldun tanerin karşısında kızarmış Pilici ve yayık ayranı güzel.

Ataşehir: Mahmut usta Bavyera usulü kızarmış piliççi. Kastelli bloklarının orda çok lezzetli tavuğu var
Ataşehir2. : Sütlü Nuriye : Mahmut ustanın yanında sahibi Kaya Arslantepe. Tatlıları çok lezizmiş(ben yemedim valla, no sugar moddayım) içeri girdiğinizde kaya hocayı veya vücut camiasından ünlü bir ismi görebilirsiniz. Ben hakan gümüşü görmüştüm.

Adanaya Yolunuz Düşerse

Turgut Özal Polis Evi Kavşağında Şırdancı Yusuf var . Tezgahta Satılıyor .

Adana Dışında Yanında Prinç Pilavıyla Havuçlu Felan Saçma Sapan Garnitür ler Getirdikleri Çakma Adana Kebabı Yerini Alan Adana Şırdanı :D Afiyet Olsun

Ankara Tunalı Kıtır da Kıtır Tavuk Dolma tavsiye ederim 10 lira fiyatı , Tavuk Dolma Elma dilim patates ve yanında pilav istediğinizi de belirtin yerken fenalık geliyo insana :)

istinye park masa da minestrol çorbası ve risotto ... hem muhtesem bir lezzet hemde her türlü ünlüyü ve sosyetik tipleri bulabaileceğiniz bir mekan.. fiyatlar pahalı ama değiyor verdiğiniz paraya :)

istanbul aksaray Vatan Caddesi Üzeri Historia Alışveriş Merkezi Yanı akdeniz hatay sofrası

testi kebabı - ağızda dağılan lezzet
tuzda tavuk
tuzda kuzu
keşkek
pastırmalı humus
içli köfte
perde pilavı
künefe
sabahları 51 çeşit kahvaltı ve sayamadığım diğer hatay yemekleri mezeleri vs.

ist fatih kadınlar pazarı geneli büryan kebabı, yine burada sur kebap özel sur tatlısı
yine burada camiden sonraki sokakta hemen sağda tezgahta satılan tadını bilmediğiniz tahmin edemiyeceğiniz çiğ köfte

ist fatih kavuk lahmacun macar kardeşler cad. kavuk çiğ köftenin arkası tam bir lahmacun uzmanı soğansız yedikten yarım saat sonra lahmacundan eser yok

istanbul vatan cad van kahvaltı sofrası Historia Alışveriş Merkezi karşısı

istanbul fatih akdeniz caddesi seç baklava günlük antepten gelen nefis lezzet

şimdilik bu kadar hatırladıkça eklerim

Back
Yukarı