Off gün yapmasam?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gkhn8734

Üye
Merhaba, sadece kol çalışıyorum yaklaşık iki haftadır ve uzun bir sürede kol çalışmaya devam edecğeim. İki hafta boyunca hiç off gün yapmadım her gün spor yapamya devam ettim. Yaptığım yanlış bir şey mi, kas gelişimi için illaki off gün yapmam gerekir mi yoksa off gün olmadanda kas gelişimim başarılı olur mu?

mesela arka arkaya günlerde hangi bölgeleri çalıştırıyosun yazar mısın? hergün çalıştırırsan gelişim gösteremezsin kasların dinlenmeye ihtiyacı var ve gelişim de dinlenme sırasında olur

Her gün aynı bölgeyi çalıştırırsan doğru şekilde gelişemessin. Daha önceler gençken aynı hatayı yaptım, sakın yapma. Kaslar dinlenirken büyür, bunu tüm vg alemi söyler. O yüzden 1 gün yap 1 gün dinlen. Ayrıca sadece kol yapma, kolun büyüyünce diğer yerlerin küçük kalır ve estetik açıdan çok çirkin bir görüntü olur.

Her gün aynı bölgeyi çalıştırırsan doğru şekilde gelişemessin. Daha önceler gençken aynı hatayı yaptım, sakın yapma. Kaslar dinlenirken büyür, bunu tüm vg alemi söyler. O yüzden 1 gün yap 1 gün dinlen. Ayrıca sadece kol yapma, kolun büyüyünce diğer yerlerin küçük kalır ve estetik açıdan çok çirkin bir görüntü olur.
1 yap 1 gün dinlen pek doğru olmadı sanki :) 1 kas grubunu haftada 1 kez çalıştır. Örneğin pazartesi bacak-göğüs salı biceps triceps falan. Üst üste aynı kas grubunu çalıştırmadığın sürece sorun yok :)

1 yap 1 gün dinlen pek doğru olmadı sanki :) 1 kas grubunu haftada 1 kez çalıştır. Örneğin pazartesi bacak-göğüs salı biceps triceps falan. Üst üste aynı kas grubunu çalıştırmadığın sürece sorun yok :)
Evet yanlış anlaşılabilir ama ben yeni başlayanlar için demiştim. Ayrıca 1 kas grubu haftada iki kez çalıştırabilir ama yeni başlayanlar için öneriliyor bu. Mesela pazartesi göğüs-biceps perşembe göğüs-biceps gibi. İşin ehli olanlar çok ağır kilolar girdikleri için bir bölgeyi haftada bir kez çalıştırıyorlar.

hakkında okuduğum bi makale yok ama gittiğim salondaki hoca (profesyonel bi hoca)nın söylediğine göre her kas grubunun dinlenme, toparlanma süresi farklı. karın kası 1günde toparlanırken, bicepsler 2günde, bacaklar 7günde toparlanır dedi. ama mehmet257nin de dediği gibi her kas grubunu haftanın 1 günü çalıştıranlar artık işi kapmış olanlar ileri düzey çalışanlar.yeni başlayanlar ve orta seviyede olanlar için genelde 3günde 1 çalıştırılır. ben de 3günde 1 çalışıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı