• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Omuz Genetiğim Kötü mü?

rdmdnc

Üye
Selamlar, arkadaşlar sorum çok net ve omuz genetiğim hakkında. Evde son 3 aydır kendimce Nike Training ile spor yapıyorum. Yaptığım antrenman kolları ve omuzları hedef alan ancak tüm üst vücudu da çalıştıran bir program. Genetikle ilgili yorumlarda birkaç yıl çalıştıktan sonra yorum yapmayı daha doğru bulduğunuzu bilsem de oransal olarak vücudumun gelişimine bakınca deltoid bölgesinin daha geriden geldiğini farkediyorum. Baştan bunun farkında olursam yaptığım antrenmana ek yana ve ileri açmalar veya omuz press'i ile ilerleyebileceğim için sizin yorumlarınızı merak ediyorum. Omuz haricinde genel gidişat konusuna ne dersiniz? Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler.

Eklentiler

• IMG_20200526_133719.jpg
    IMG_20200526_133719.jpg
    44,2 KB · Görüntüleme: 1.324
  • IMG_20200526_133642.jpg
    IMG_20200526_133642.jpg
    49,2 KB · Görüntüleme: 1.198
  • IMG_20200526_133608.jpg
    IMG_20200526_133608.jpg
    54 KB · Görüntüleme: 1.274
İnternetten bakıp ölçtüm. Tam omuz başlangıcından ölçersem 111 cm biraz aşağısı deltoidleri alırsam 115. Boyum 176 bu arada. Bilmiyorum ne düşünürsünüz ama bence asıl sorun deltoidlerin y ekseninde kollardan daha geniş durması gerekirken benimkilerde hafif daralarak gidiyor :) Yani iskelet yapısından çok kas yapısından kaynaklanıyor gibi geliyor bana ve o bölgeye ekstra çalışmam gerekiyor sanki?[DOUBLEPOST=1590500923][/DOUBLEPOST]
dik duruyor. ama geniş değil. yani genişler biraz. ölçüyü yazarsan daha iyi olurdu.
Kollarım 35 cm. Şimdiki yağ oranımda kalırsam 42-43 cm'nin üst limit olduğunu düşünüyorum. 38-39 cm civarı da benim hedefim. Omuzlar için genişleme ne kadar oluyor? Mesela şimdiki ölçüden 125'e çıkması makul bir hedef midir yoksa 2-3 yıl çalışıp dikkat edersem ulaşacağım üst limitler midir?

Son düzenleme:
İnternetten bakıp ölçtüm. Tam omuz başlangıcından ölçersem 111 cm biraz aşağısı deltoidleri alırsam 115. Boyum 176 bu arada. Bilmiyorum ne düşünürsünüz ama bence asıl sorun deltoidlerin y ekseninde kollardan daha geniş durması gerekirken benimkilerde hafif daralarak gidiyor :) Yani iskelet yapısından çok kas yapısından kaynaklanıyor gibi geliyor bana ve o bölgeye ekstra çalışmam gerekiyor sanki?[DOUBLEPOST=1590500923][/DOUBLEPOST]
Kollarım 35 cm. Şimdiki yağ oranımda kalırsam 42-43 cm'nin üst limit olduğunu düşünüyorum. 38-39 cm civarı da benim hedefim. Omuzlar için genişleme ne kadar oluyor? Mesela şimdiki ölçüden 125'e çıkması makul bir hedef midir yoksa 2-3 yıl çalışıp dikkat edersem ulaşacağım üst limitler midir?
Kol ölçüne takılma çünkü o 35'in çok az bir kısmı kas kütlesi. Yağ oranın fazla. Çalıştıkça gelişir, şu anlık yorum yapmak için çok erken.

Kol ölçüne takılma çünkü o 35'in çok az bir kısmı kas kütlesi. Yağ oranın fazla. Çalıştıkça gelişir, şu anlık yorum yapmak için çok erken.
Haklısınız. Boyun ve bel çevresi ile yapılan ölçümde yağ oranım yüzde 19 gibi çıktı. Fit vücut ölçülerinin üzerinde.

Dostum 3 ay önceki halini de görsek gidişat hakkında yorum yapılabilirdi ama bu şekilde neyle karşılaştırıp yorum yapacağız. Genetik olarak söyleyebileceklerim omuz çatın dar değil üzerinde kas kütlesi az. Bel çevren çok yağlı özellikle oblik kısmı yan tarafların. Kalçan da genetik olarak büyük duruyor. Bence biraz yağ yakımına gitmelisin. 14 15 seviyelerine kadar düşürmeye çalış derim

Bendeki durum sende de var sanırım. Pectus Excavatum (kunduracı göğüsü). Sende de hafif çukur var fakat buna bağlı kaburgalar hafif çıkık olunca göğüs geride duruyor. Senin yine benimkinden iyi durumun ama. Estetik olarak çok çok çok aşırı göğüs abanmalıyız ki göğüs ilerde dursun. Sen de farkındasındır muhtemelen..

Back
Yukarı