OMUZ KIT KIT YAPMASI

Smith machine de makinenin yapısı itibariyle omuzlar ve kollar veya squat yaparken dizler çok kısıtlı , hatta yok denecek kadar az bir hareket imkanına sahiptir. Yani bench pressten örnek vermek gerekirse ; omuzlar ve kollar bağımsızdır sen nereye doğru iter-çekersen oraya doğru giderler dolayısıyla eklemler bağımsızdır ve naturel bir esnekliğe-hareket alanına sahiptirler . Ancak smith machine de barı sadece belli bir doğrultuda itip çekme şansı olduğu için eklemler bağımsızlığını kaybeder ,eklemlerin Doğal hareketi engellenir ve bu ilerleyen zamanlarda eklemlerde her türlü sakatlığa sebebiyet verir.Ben ne zaman smith machine de neck-military press yaptım o zaman omuz eklemlerimden sesler gelmeye başladı ve eskisi kadar da olmasa hala geliyor. Kısacası Smith machine kusursuz bir eklem düşmanıdır. Buna hiç şüphe yok

ne güzel yazmış sayın StormBlast,sonuna kadar katılıyorum...

merhaba , muhtemelen sadece ön omuz çalışıyorsunuz, omuz antremanınızda ön ,yan ve arka omuz öalıştıracak şekilde düzenlemeye gidin. ayrıca balık yağı gibi bir omega 3 desteği almanızzı öneririm.
omuz programımı dumbell press - lateral raise - rear dumbbell lateral raise ın kablo versiyonu - dumbell front raise şeklinde düzenledim[DOUBLEPOST=1410803082][/DOUBLEPOST]
ne güzel yazmış sayın StormBlast,sonuna kadar katılıyorum...
peki siz ne yaptınız omuzlarınızdan ses gelmeye başladığında

ben 5-6 aylık spor hayatımın ilk ayında birkaç omuz idmanında kullandım smitch machine,eklemlerime gerçekten yük oldugunu düşündükten sonra,yaklaşık 3-3,5 ay kadar omuz pressleri dumbell ile yaptım.son 1 ayımda da OHP-overhead press uyguluyorum,herkesin OHP yapabileceğini düşünmüyorum,benim belli bir geçmişim vardı.tüm omza ve bele ve core bölgesine de ciddi yük bindiriyor fakat bu bölgelerinizin saglam oldugunu,vücudunuzda o kapasite oldugunu düşünüyorsanız OHP yi kesinlikle tavsiye ederim,şiimdiye kadar en begendigim omuz hareketidir,yapacaksanız da ciddi şekilde yapılış videolarını izleyin ve mümkünse hocanızdan hareketin dogru formunu göstermesini isteyin.eğer ki sıkıntı olacagını düşünüyorsanız kendinize,db presslere devam :)

Ne doktora gitmene gerek var ne de eklem destek ürünleri kullanmana . Doktora gidersen bu seslerin normal olduğunu , acı hissetmediğin veyahut günlük hayatını-antrenmanlarını etkilemediği sürece hiçbir problem olmayacağını söyleyip seni eve gönderir. Her şekilde zaman kaybı. O yüzden şu an ne yapıyorsan aynı şekilde yapmaya devam et . Eklem ürünlerini şimdi değil de eğer bu sesler ileride farklı problemlere dönüşürse o zaman düşünürsün ki zaten bu ürünleri 1-2 hafta değil 3-4 aylık süreçlerde kullanmak gerekir aksi halde pek bir işe yaramaz
Katılıyorum... Dün aynı sorundan doktora gittim ağrı olmadığı için yok eklemden değildir yok bağlardandır yok önemli değildir yok ağırlığa girme.. resmen başından savacak yer aradı doktor sinirlendim bıraktım gittim.Eczacıya danışarak voltaren aldım bundan önceki omuz sakatlığımda ise fastgel kullanmıştım baya etkisini görmüştüm ama ağrı olmadığı için bu soruna da etki edecek mi bilmiyorum.Özellikle dumbbell presste acayip rahatsız edici bi ses ve bi anlık kolun hakimiyet kaybını yaşıyorum şimdilik kendi haline bıraktım bakalım ne olucak görücez

Katılıyorum... Dün aynı sorundan doktora gittim ağrı olmadığı için yok eklemden değildir yok bağlardandır yok önemli değildir yok ağırlığa girme.. resmen başından savacak yer aradı doktor sinirlendim bıraktım gittim.Eczacıya danışarak voltaren aldım bundan önceki omuz sakatlığımda ise fastgel kullanmıştım baya etkisini görmüştüm ama ağrı olmadığı için bu soruna da etki edecek mi bilmiyorum.Özellikle dumbbell presste acayip rahatsız edici bi ses ve bi anlık kolun hakimiyet kaybını yaşıyorum şimdilik kendi haline bıraktım bakalım ne olucak görücez
Bende aynı düşüncedeyim şu anda rutin antremanımı yapıyorum.İleride daha büyük sorunlar çıkarırsa direk fizik tedaviye başvururum.

Back
Yukarı