inan_fener
Üye
Merhaba, aylardır geçmeyen ve aylardır da antrenman yapamama sebep olan omuz problemim var. Büyük ihtimal ödem veya bir yırtılma. Ki yırtılma üzerinde daha çok duruyorum. Hikayem şöyle: önce İ.Ü Çapa Spor Hekimliğine gittim. Muayene olmak için bir doktorun odasına girdim. Şikayetimi anlattım ve oda spor geçmişimi ve ağrının zamanlamasını falan sordu, yani kısaca küçük bir hikaye de ona anlattım. Öncelikle omzumun hareket kabiliyetine baktı, evirdi-çevirdi. Ağrının yerinin saptamaya çalıştı. Kendisi de bir tahmin yürütemedi önce. Önce eklem-kıkırdak hasarı olabilir dedi, sonra rotator cuff yırtığı olabilir falan dedi. O gün MR istedi. MR çekildim. MR merkezinden sonucu alıp, tekrar doktorun yanına gittim. Yine bayağı inceledi. Ve en sonunda yırtık var dedi. Eline bir kalem-kağıt aldı, beni Fizik Tedavi ve R. bölümüne sevk etti. Ben başından savdığını düşünüyorum. Tabi arada geçen diyaloglar var... İşte vücut geliştirme yapmak zorunda mısın?. Ağırlık kaldırmak marifet mi? Buraya genelde sporcular gelir. Ben birde bu sözleri işitiyorum ve mütevaziliğimi korumaya çalışıyorum. Bir arada, bir derede kaldım diyebilirim. Bunları işitmek, hele ki bir spor hekilmliği kliniğinde, heleki bir devlet hastanesinde, bu Türkiye şartlarında normal bence. Daha bitmedi, gittiğim Fizik bölümünde ki şahısla da benzer şeyleri yaşadım. Bana 4 tane egzersiz hareketi yazdı. Kağıdı aldığım gibi çıktım ve onları gösterecek kişinin yanına gitmedim. Allah büyük konuşturmasın, bir daha devlet hastanesine adımımı atmayacağım. O gün orada bitirdim ben. Maddi durumum yeterliyse o an, o an elimde üç-beş kuruş var ise ya özel merkeze gideceğim yada özel muayene! Şimdi ben özel doktor arıyorum ve kendisinin özel muayenesinden randevu almak istiyorum. En önemlisi de, sporcu sakatlanmalarında tecrübeli, tekrar spora dönüşü sağlayabilecek kişiler olacak. Yani spor ile içli-dışlı olacak efenim. Elbette uçuk rakamlı muayene ücreti olmaması büyük elzem. 250 liraya kadar karşılarım. Şu Prf. Cihan Aksoy bile 350 istiyormuş.. Eğer İstanbul - Avrupa yakasında var ise bildiğiniz-tanıdığınız bir doktor, gerçekten çok iyi olur. Ben çok eminim aynı şeyleri yaşayanların olduğuna. Aynı tecrübeyi edinipte doktor arayışına girenler vardır.. Bende sizden yardımlarınızı bekliyorum... Sağlıcakla kalın