serbest yapan her zaman oturarak yapandan kuvvetlidir. ve gelişimi daha iyi olur. ama 80 veya 100 kg barı yerden düzgünce alacak, üstüne de düzgün formda indirip kaldıracak yer ve adam bulamıyorum. çoğu zaman tek başıma oturarak smith makinesinde military yapıyorum. smith de bile yardımcı olacak adam bulmak zor. bu yeni salonun ilgili bir hocası varda yeni yeni 2 kişi yapıyoruz.
80-100 kg ile makine ile girmek yerıne, 40-50 kg ile serbest barla girmek daha mantıklı gelmiyormu sizce?
ayrıca squat rok çok işime yarıyor, aynı squat gibi oradan barı sırtıma alıyorum ve tekrar oraya bırakıyorum.
Squat rok olmayan bir salonada salon demem bunuda eklemek istiyorum.
yüksek ağırlığa çıkacaksanız ağırlık yerden alınmaz tabiki. zaten o yuzden squat rok lazımdır.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:13 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 20:10 ----------
Oturarak (beli yaslayarak) yapmak daha saglikli, oturup beli yaslamadiktan sonra bir farki yok ayakta veya oturarak ayni sey.
Lower back kaslari kuvvetli biri belki 1-2 seneden sonra ayakta calismayi kendine uygun gorebilir ama core ve bel gelismesmeden bu tip hareketleri ayakta girmek risk/getiri oraninda hep zarar yazar.
Hiç bir zaman, tutupda yeni baslamıs birisine, ayakta yaptıgı çalışmaları, yüksek ağırlıkla yaptırmazlar.
Bunun örneğini verdik.
Makinede 40-50 kilo ile yapmak yerıne,
7.5-10 kg lik dumbellarla ayakta yapmanın daha mantıklı oldugunu hep anlattık.
Eğer egonuza yeniliyorsanız bunda yapılacak bir şey yok.
sizinde söylediğiniz gibi ayakta ağır girmek vücudu maksimum etkiler ve vücudunudu çok daha iyi geliştirir.
oturduğunuz zaman yuk bütün bedeninize binmez ve böylece çok daha az stress altına itersiniz vücudunuzu.
ben her zaman makineler yerine, dumbel ve olimpik bar kullanımından yana olucam.
Makineler ego tatminini sağlamaktadır, gerçekten bedeni etkileyen hareketler ise vücudu maksimum stress altına iten hareketlerdir.
Egolarımıza yenilmeden önce, bu işin disiplini öğrendiğimiz müddetçe ilerleyeceğiz.