Slm arkadaşlar 8 aydır bb yapıyorum omuzlarımın öne doğru gittiğini farkettim geride durmasını istiyorum nasıl çözebilirim teşekkürler...
Bu omuzlarla ilgili açtığın 3.konu . defalarca cevapladim son bir kez daha yazayim belli ki tatmin olamamissin . Problem RHOMBOID adı verilen kasların güçsüzlüğünden kaynaklanıyor. Yani İç sırt çalışman gerek. Bunun için de en iyi hareketler Rowing hareketleridir. Arka omuz calısırken dengesiz calısırsan simetriyi de bozabilirsin dikkat etmelisin. Enseye Çekiş hareketini yaparken de çok ağır kilolar kullanmamaya calismalisin. Yapilan ufak hatalar uzun bir süre sonra asimetrilik olarak geri gelebiliyor .
Oturus ve durus pozisyonunu duzelt, saglikli omurga ve durus tarzi programlar var fitness salonlarinda 1-2 seansa katilip olayi kap devam et derim, bel (s5 L1) rahatsizligimda oldukca yaradi, buyuk ihtimal durusundan kaynaklaniyordur.
Bence çalışırken yanlış pozisyonda duruyorsundur . Bu işin uzmanı değilim ama bende benzer durumdaydım eğer ağırlık kaldırırken göğsünü dışarı vermiyorsan sırt kısmın gelişmeye başlar ve kamburlaşırsın yani göğüsler dışarı ,sırttta "s" şeklinde içe doğru olmalı.
Ya nasıl diyim şimdi kamburluk yok zaten yarın resimde atıcam mümkünse konudan ayrılma. Sadece sırtta kaslanma olmuş kanatlarda biraz önde ama omuzları dışarı yitince sorun olmuyo..