Omuzlarin One Dogru Olmasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Dopamine

Üye
Gercekten moralimi bozan bir durum bu. Omuzlarin one dogru olmasini duzeltecek bir hareket var mi? Hem de ust sirtim tam duz durmuyor gibi.
Ornegin deadlift hareketini yaparken sirtimin duz olmasina onem veriyorum. Bel kismi duz fakat ust sirt sanki duz durmuyor gibi.
Bu iki sorun icin neler yapabilirim?

Benim de öyle omuzları arkadan kürekle vurulmuş gibi duran bir arkadaşım vardı, omuzları geriye doğru her eksende bol bol germen lazım, ve internette bulabilirsin postür'ü düzeltsen hareketleri uygulaman lazım düzenli.

Geriyorum arkadasim geriyorum ama duzelmedi. Omuzlar dik fakat one dogru gelmisler.
Genetik olarak boyle oldugunu dusunmuyorum, eskiden boyle degillerdi.

Omuzlarınızın one doğru dusmesının asıl sebeplerı dıger bolgelerınızdekı kas yoğunluğu ıle orantısını kaybetmesinden kaynaklanan bır durumdur.Bu durumu düzeltme adına bır surece gırmenızı tavsıye ederım aksı taktırde ılerleyen yaslarda cok daha belıgın bı hale gelebılır.Bunun ıcın ne yapılması gerekır?Ornegın on omuzlarınız ve trapez bolgenızdekı kas cok fazla gelısmıstır ve dıger kas gruplarını çalıştırırken ıstem dışıda olsa o bölgeden bır guc alma soz konusu olabılır bu duruma engel olmaya calısın.Ust goguslerınıze odaklanın.Unutmayınkı ust ggus gogus kafesınızı genıs gösteren ve vücuda extra bı hacım katan bolgedır.verımlı ust gogus bu durumu mınımıze etme adına faydalı olacaktır..

Öldüreyen acı kas yapar good luck

aynı durum bendede war vucudumu dik tutuyorum fakat sadece omuzlarım one dogru duruyor yani omuzlarımı gerıye ceksem bıle aynı enteresan bi durum yandan bakılınca gıcık gozukuyo :D

Agirlik koyarak vucudu sarkitacagim bakalim.
Umarim ise yarar. Gogus ile omuzlarin arasindaki kasin uzamasi lazim biraz. Acaba kas kolay esneyen bir yapida mi bunu tam bilmiyorum.

merhaba , fotograf koymadığını için sorunu göremiyoruz ama benim tavsiyem,arka omuz hareketleri yapman gerektiği, omuz programında özellikle bent over lateral raise, high cable rear delt fly vb hareketlere yer vermelisin. omuz programında press hareketinden sonra bir yan omuz ve son olarak da arka omuzu çalıştıracak şekilde omuzun 3 kısmına da (ön,yan ,arka) yer veren bir program uygulamalısın. ayrıca dumbell omuz press yaparken de dirseklerini geriye çek ki arka omuz daha çok devreye girsin. çekiş hareketlerinde de standing lat pulldown ve reverse grip pulldown gibi hareketler yap. kısa zamanda faydasını görürsün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı