Merhaba Arkadaşlar ,
Benimde eylül başında maalesef tekrarlayan ancak 2-3 yıldan beri çıkmayan omzum BB tekrar başlamam ile çıktı.. Sanırım bb artık sadece uzak dan imrenerek bakabileceğim bir spor dalı . Son 10 yılda nedense ne zaman bb tekrar başlasam 2-3 ay sonra omuz çıkıyor.. hal böyle iken bırakıyorum ve sonrasında tamam artık hazırım dediğimde (1-2 yıl geçiyor) tekrar bb ye başlıyorum . Ama sonuç hep hüsran..
Artık ameliyat oldum , hemde açık ameliyat omzum bağları koptu hatta kopan bir bağın ucunda kemik parçası bile koparmış

şaka değil 3 saatlik bir ameliyat oldum . Her şey iyi giderken (yine) artık ağırlıklarla serbest çalışalım dedim, o güne kadar her şey makine ile iyi gidiyordu . Bench press'e geçtim, gerçi yaşadığım gerçekten şansızlık dan öte bir şey değil !!!! 60 kg barı kaldıracakken ellerimi - avuçlarımı bara çevirerek sıkıştırmak istedim , ne olduysa o an oldu.. sıkıştırma ile demir barı tutan mandaldan (sağ tarafı) yukarı yuvarlanıp aniden düştü.. tarafımdan ne bi refleks ne bi kas tepkisi birden düştü ve zaten 4-5 kere çıkmış olan omzum yine çıktı...
omuz hastahane de yerine takıldı ve mr sonuçlarından sonra 10 gündü sanırım ameliyat oldum. 1ay rapor sonrası , tekrar 1 ay rapor verildi ve bu süreçte 21 gün fizik tedavi ye gittim . doktorum sağ olsun taş atma eylemini kısıtlamış , çıkma olasılığı bundan sonrada olacağı , ancak en sık çıkma olasılığı olduğundan kısıtlamış . dış rotasyon da çok az bir açı açabilmekteyim, sağolsun fizyoterapistim de denese de olmadı

ancak fizik tedavi sayesinde bana ait olduğunu düşünmediğim sağ kolum,artık benim olduğuna inanmaya başladım ,heheh ...
hareketlerim ilk günlere göre baya açıldı, yukarı kaldırma yana açış gibi.. ama 2 buçuk aylık bir süreç sonunda halen ağrılarım var,hareketlerim de bazen acı cekmekteyim,hele o ani hareketler, örneğin dolmuş ile giderken aniden fren yapılması ve zaten ağrı olan omza yük binmesi..
Halen egzersizlerimi yapmaktayım,germe hareketleri sopa yardımı ile , boşda sallama vb. Ancak fizik tedavim bittiğinden beri güçlendirme yapamamaktayım..
thera bandları gerçekten etkili olduğunu düşünüyorum,en kısa sürede mavi ve siyahından almalıyım.. yeşil olan artık basit geliyordu mavi zorluyor ama kısa bir süre sonra ona da alışacağımdan siyahı hazır bulundurmak da fayda var .
spor salonunda halen 2 aylık üyeliğim var ,heheh ona da bakalım en kısa sürede tekrar başlamayı düşünüyorum ama şuan için zor. skar izi yaklaşık 6-7 santim ve halen iç den sert ,o bile bazı gerilme hareketlerine maruz kaldığında tepki vermekte .
belki asla eskisi gibi olmayacak , ama en azından vücudum eskisi gibi bir düzene sokmalıyım . Fikir sahibi olan , fikir vermek isteyen arkadaşlarıma da her zaman açığım .. Bundan sonra nasıl olacak ???
Piskolojik olarak şuanda zaten hazır değilim , o an aklıma geldikçe beynimde yaşadığım o anın hayali bile beni ürkütüyor, yada beyninde tekrar çıkacağını hayal etmek bile insanı korkutuyor .
kardiyo - bacak - kollar - arka kol makine aşağı press şuanda rahat yapabileceğim hareketler olduğunu düşünüyorum.. arka kol'a ait diğer hareketler başüstü vb. - göğüs hareketler hele omuz hareketleri şuanda ne mental olarak hazıırm ne de fiziki olarak..
Benimde hikayem böyle arkadaşlar , işden yeni geldim uzun süre sonra çalışmak da tuhaf, ama napıcan hayat devam ediyor...
Herkese tekrardan çok geçmiş olsun ..