Arkadaşlar ben bu rahatsızlığı sol omzumda yaklaşık 2 senedir çekiyorum.Geçen sene ağrılar dayanılmaz hale gelince spor hekimliğine gittim,doktor sol omzumun sağa oranla güçsüz olduğunu bu yüzden ağır kilolarla çalışmaya devam edersem ilerde ameliyat olmamı gerektirecek durumların ortaya çıkacağını söyledi,ama röntgen çektirmeme rağmen teşhis koyamadı.ben omzumda tendinit olduğunu düşünüyorum.doktorum teşhiş koyamamasının nedeni röntgende veya MR da tendinit'in görülememesinden kaynaklanıyor
.4 ay ara verdim ve VG'siz yaşayamadığımdan 6 ay önce dayanamayıp yeniden çalışmalara başladım.İki ay hiç bir sorunla karşılaşmadım ve tam geçti derken 4 ay önce ağrılar yeniden başladı .enseye press,bench press,lateral,incline press gibi hareketleri yaparken dayanılmaz ağrılar oluyor ve antremanı bırakmak zorunda kalıyorum.ağır kiloların altına zaten giremiyorum.biraz araştırdım tendinit'in çok yaygın bir sakatlık olduğunu öğrendim.bu sporu uzun süredir ve ciddi yapan birçok kişide mevcut bu rahatsızlık.tendinit tamamen iyileşmiyor malesef,ne kadar ara verirseniz verin,ne kadar kültür fizik yaparsaanız yapın tam olarak iyileşmiyor ve eski girdiğiniz kiloların altına giremiyorsunuz.yani sporu bırakamıyorsanız benim gibi,omuz ve bench preste hafif ağırlıklarla çalışmaya mecbursunuz.
ayrıca doktora gitmek isteyen arkadaşlara nacizane tavsiyem spor hekimliğine yada fizik tedaviye gitmesinler.omuz konusunda uzmanlaşmış ortopediste gitmelerinde büyük yarar var