Böyle bir yazı buldum ilginizi çekebilir diye.
Son günlerde basında yer alan haberlerde, fruktoz şurubunun kanserojen olduğu, ab'de Hollanda, ingiltere ve Fransa'da yasaklandığı ifade edilmektedir. Aynı zamanda bu ürünün neden yasaklanmadığını sorgulanmaktadır. Öncelikle Mısır şurubunun ne olduğuna bakmak ve basında yer alan haberlerin temel iddiaları üzerinde durmak yerinde olacaktır.
Mısır Şurubu" veya "Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu" bir şekerdir. Fruktoz, meyvelerde bulunan doğal şekerdir. Çay şekeri ya da 'beyaz şeker' olarak bilinen sakkarozu oluşturan iki temel yapıdan birisidir (diğeri glukozdur). Ticari fruktoz üretiminde hammadde olarak nişasta kullanılmaktadır. Ülkemiz gıda mevzuatına (ve AB gıda mevzuatına) göre de, yüksek fruktozlu Mısır şurubu "şeker" kapsamı içerisindedir. Katkı maddesi veya yapay bir kimyasal değildir.
...
Kaynak: haberler.com