Cattleya
Yeni Üye
Evet patates yapmak biz sporcular açısından sorunlu çünkü çok sevdiğimiz kızartmayı yapamıyoruz onun yerine haşlama patatese yöneliyoruz ama onunda benim gözlemlediğim 3 dez avantajı var
-Çok uzun sürede oluyor biz sporcular için zaman çok önemli
-O kadar bekliyoruz çatalı batırıyoruz tamam oldu bu diyoruz ancak soyunca ortasının pişmediğini farkediyoruz
-Soyarken sıcaktan elimiz yanıyor
Bu dezavantajlardan dolayı güzelim nimet patatesten uzaklaşıyoruz,yapmıyoruz halbuki bu tarfle ohh be diyeceksiniz tıpkı benim dediğim gibi
Vereceğim tarif ve resim 1 tane uzun patatesten oluşmuştur siz yiyebileceğiniz kadar yaparsınız
- 1 tane patatesin kabuklarını soyup yıkıyoruz
- Resimdede görüldüğü gibi doğruyoruz,isteğe göre kızartma şeklinde,kalp şeklinde,yıldız şeklindede doğranabilir
- Teflon tencereye,tavaya yerleştiriyoruz ve su koyuyoruz çok az ama alt kısmını kaplayacak şekilde üstünü kaplıyacak kadar koymayın suyu
- Azcık tuz atınız ve kapağınıı kapayınız o suyun buharıyla pişecek
- Su kalmayana kadar bekleyiniz hafif tavaya yapışırsa daha güzel olur kızartma tadını alırsınız
yaklaşık 10 dakika falan sürüyor o süredede güzel bir salata yapın ve afiyetle yiyiniz 
Pişerken sizin için çektin
Buda son hali hiçbir fark yok hatta tadı bana daha güzel geldi yanında yeşillikle götürün.
Üsttekiler biraz yapışmış hafif yanık görüntüsü,tamamen yakmayacağımı bilsem hepsini o şekil yapıcam ama güvenemiyorum kendime yakarım diye
-Çok uzun sürede oluyor biz sporcular için zaman çok önemli
-O kadar bekliyoruz çatalı batırıyoruz tamam oldu bu diyoruz ancak soyunca ortasının pişmediğini farkediyoruz
-Soyarken sıcaktan elimiz yanıyor

Bu dezavantajlardan dolayı güzelim nimet patatesten uzaklaşıyoruz,yapmıyoruz halbuki bu tarfle ohh be diyeceksiniz tıpkı benim dediğim gibi

Vereceğim tarif ve resim 1 tane uzun patatesten oluşmuştur siz yiyebileceğiniz kadar yaparsınız
- 1 tane patatesin kabuklarını soyup yıkıyoruz
- Resimdede görüldüğü gibi doğruyoruz,isteğe göre kızartma şeklinde,kalp şeklinde,yıldız şeklindede doğranabilir

- Teflon tencereye,tavaya yerleştiriyoruz ve su koyuyoruz çok az ama alt kısmını kaplayacak şekilde üstünü kaplıyacak kadar koymayın suyu
- Azcık tuz atınız ve kapağınıı kapayınız o suyun buharıyla pişecek
- Su kalmayana kadar bekleyiniz hafif tavaya yapışırsa daha güzel olur kızartma tadını alırsınız


Pişerken sizin için çektin


Buda son hali hiçbir fark yok hatta tadı bana daha güzel geldi yanında yeşillikle götürün.
Üsttekiler biraz yapışmış hafif yanık görüntüsü,tamamen yakmayacağımı bilsem hepsini o şekil yapıcam ama güvenemiyorum kendime yakarım diye

