Oruç tutacakmısınız ?

Oruç tutacakmısınız ?

• Hayır, spora verdiğim ağırlığa tam gaz devam edeceğim.

Votes: 88 32,1%
  • Ramazanda spora ara vereceğim.

Votes: 41 15,0%
  • Hem oruç tutup, hemde spor yapacağım.

Votes: 145 52,9%

• Total voters
    274
  • Poll closed .
Ailesi tarafından zorunlu olarak devam edemiyor diyede bir seçenek olsaydı keşke :D

• Like
Reactions: Azi
Ben tutacağım gece biraz saglam organik beslenip akşama çıkarım akşamda direk idmana gitmem bi 2 saat dinlenirim sindiririm öyle giderim.

Ben tutacaktım fakat Bilek Güreşi Turnuvası benım vücudumu alt üst etti diyetti kilo vermeydi derken çok ölçü kaybettim ramazan ayı benim kendımı toparlamam için çok büyük bi fırsat hem salon boş olacak rahat idman yapıcam bu yüzden tutmayı düşünmüyorum

Her yıl muntazaman tutmaya çalışıyorum. Sağlığım elverdiği müddetçe de tutucam heralde el mecbur emir büyük yerden :) . Yine klasik ramazan programıma devam edicem .

Başkalarını bilemiyorum ama bende ramazanın getirisi götürüsünden çok daha fazla oluyor.

Her yıl muntazaman tutmaya çalışıyorum. Sağlığım elverdiği müddetçe de tutucam heralde el mecbur emir büyük yerden :) . Yine klasik ramazan programıma devam edicem .

Başkalarını bilemiyorum ama bende ramazanın getirisi götürüsünden çok daha fazla oluyor.

Sevgili Beachboy;

Klasik ramazan programınızı bizle paylaşırmısınız?
Bu program beslenme programı sanırım...
Zira iyi bi kaynaga herkesin ihtiyacı var sanırım...

hahaha emir büyük yerden :) :) kesinlikle katılıyorum . kazanmak yerine kaybetmemek lazım

Sevgili Beachboy;

Klasik ramazan programınızı bizle paylaşırmısınız?
Bu program beslenme programı sanırım...
Zira iyi bi kaynaga herkesin ihtiyacı var sanırım...

Antony ; Sadece beslenme odaklı bir program uygulamıyorum. Beslenme , idman ve dinlenme odaklı bir program uyguluyorum. Çok detaylı bir konu , aslında "Ramazana Özel Beslenme ve Antrenman Günlüğü " şeklinde bir günlük açıp bu bir aylık programı günlük olarak paylaşmak daha faydalı olabilir. Lakin bu şekilde detaylı günlük tutacak kadar çok vaktim olmuyor malesef.

Klasik ramazan programımı istiyorsunuz ? Gündüzü geceye taşıyın. Antrenman zamanınızı ise iftarı hafif öğünle açıp antrenmana gidin gelin ve ana yemeğinizi yiyin. HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR :)

Hem oruç tutup, hemde spor yapacağım.

Orucu uykuya tutturacağım yani :D

Karar veremedim daha sanırım ben bu sene oruç tutmayacağım. Açıkçası hem çalışıyorum hem body yapacam hemde kilo almaktan korkuyorum yeniden.

İlaç kullandığım için tutmayacağım. İlk seçeneği işaretledim ama neredeyse 2 aydır spor yapamıyorum. Sadece açık havada koşu ve havuza giriyorum. Evde ki ağırlık setimle çalışmaya başlamam lazım hafiften eylülde salona dönüş yapmayı düşünüyorum

ben dinleneceğinm
ara vercem
ama mümkün mertebe barfiks mekik şinav tesr mekik gibi hareketleri yapıcam
öezllikle barfiks ve sandalyede ters şinav

Ben hayatımda oruç tutmadım, tutmuyorum, tutmayacağım da. Herkesin dini inancına saygım var, benim inancım yok o yüzden tutmuyorum, sporla bir ilgisi yok. Yalnız bu sene tutamıycam, karar veremedim, diyenleri de anlamıyorum. İslam dininde farzdır. Eğer senin gerçekten inancın varsa spordan vazgeçersin yine de dininden vazgeçmezsin. Neyse benim kimseyi yargılamak gibi bir niyetim yok. Sadece tutmayacağımı söylüyorum ve sporla bir ilgisi yok tutup tutmamamın.

adam haklı :)

dini tartışma yapmayın lütfen bize ne sen neden tutmadığından
kime ne kim niye tutuyor kim tutmuyor.

Orucu tabiki tutucaz,Ramazan orucu ergin olan ve bir hastalığı olmayan herkese farz. Ve ölüm sana gelinceye dek Rabbine ibadet et buyuruyo Allah. Ben,cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.(Zariyat/56)

aç olmadan tokluğun,yiyecek içeceğin; sıcaklar olmadan da serinliğin ve suyun kıymetini bilemeyiz.

spor salonları 22'de kapanmıyo mu,bazıları 23'te de kapanıyo. 23'te kapanan spor salonuna gidilebilir ama 22'de kapanıyosa salon nasıl yetişicek hareketler? zor. 1 saat yemeği sindiricen de hemen salona gidiceksin bi de yolu hesapla zor yetişir. onun için en iyisi Ramazanda salona gitmeyi bırakıp evde her gün 4-5 set şınav çekmek.spor salonuna evi yakın olanlar en fazla 1 saat yemeyi sindirip koşa koşa salona gitsin,tabi salon 23'te kapanıyosa

Sevgili Arkadaşlar ;

Bende tutmayacağım , ve kimse tartışmasın bence bu konuları , inananlar zaten farz olduğunu biliyorlar kendilerine yani spor dolayısıyla tutmamazlık yapmak olmaz , ama tabii kimseye de sorgulamak düşmez kişileri :)

Ben tutmayacağım dediğim gibi :)

Tutupta spora devam edenlere hem başarılar hemde kolay gelsin :) ama zor olmaz mesela savaşçı diyeti var ona benzer olur oruç :) akşamları telafi edilebilir bir yere kadar :)

Saygılarımla , Danny Boy ...

Savaşçı diyeti veya Intermittent fasting gibi yöntemler oruç döneminde şekillendirilerek uygulanabilir belki. Fakat burda en önemli etken dehidrasyon oluyor. O yüzden bu sıcak yaz döneminde oruç tutacak arkadaşlara başarılar dilerim.

Back
Yukarı