Jedi Knight
Yeni Üye
@münzevi: ''seneye Weider amcalar beni de çağırırlarsa böyle ince hesaplara girerim.''
Headshot...
Headshot...
Bende sahura kalkıp sadece su içiyorum bir bardak ta süt onun dşında iftarda çok kaçırmamaya çalışıyorum kilo verde dönemindeydim zaten kilo almasam yeter bana ramazandan sonra devam.
Dün başka bir konuda araştırma yaparken karşıma çıktı. Londa'daki müsabakaların Ramazan'a denk gelmesi ile oluşan duruma istinaden yapılmış bir çalışma. Oruç tutan arkadaşlar için faydalı bilgiler içerebilir. Bir göz atılmasında fayda var. Zira bu tarz araştırmalar çok fazla yapılmıyor.
The Impact of Ramazan Fasting Observance Upon Athletic Performance:
The impact of Ramadan observance upon athletic per... [Nutrients. 2012] - PubMed - NCBI
Bunlar da bir kaç yıl önce yapılmış diğer çalışmalara örnek :
Influence of Ramadan fasting on physiological and performance variables in football players: summary of the F-MARC 2006 Ramadan fasting study:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19085447
Effect of Ramadan intermittent fasting on aerobic and anaerobic performance and perception of fatigue in male elite judo athletes:
Effect of Ramadan intermittent fasting o... [J Strength Cond Res. 2009] - PubMed - NCBI
Şahsi çıkarımım şöyle oldu, IF (intermitten fasting) yapanlarda enerji düşüşü özellikle aerobik aktivitede bariz değil. Sadece bazı anaerobik aktivitelerde düşüşler söz konusu oluyor. Ama üç çalışmada da gözlemlediğim kadarıyla vücut ağırlığında düşüşler söz konusu. Dinlenme ve beslenme zamanlarını mümkün olduğunca kontrol altında tutup, bunun ve performans düşüşünün önüne geçmek gerek.
Hep diyorum pro değilseniz böyle ince hesaplara girmenin hiçbir anlamı yok, kaldı ki Mr. olympia da olsan bir off sezonun olacak, bir ay ara kimseyi batırmaz. Ramazan kas/kilo/kütle kaybı değil de ne kadar sevap kazanılacağının hesaplandığı bir ay olmalı.
Hep diyorum pro değilseniz böyle ince hesaplara girmenin hiçbir anlamı yok, kaldı ki Mr. olympia da olsan bir off sezonun olacak, bir ay ara kimseyi batırmaz. Ramazan kas/kilo/kütle kaybı değil de ne kadar sevap kazanılacağının hesaplandığı bir ay olmalı.