arkadaşlar yaklaşık 10 aydır bu sporun içerisindeyim ilk 3ay evde çalıştım 7aydırda düzenli olarak 5gün spor salonuna gidiyorum. Neredeyse 6 ay şu şekil program uyguladım, pzt göğüs-biceps,salı omuz-arkakol,çarşamba sırt-bacak,perşembe göğüs-biceps,cuma omuz-arkakol.. Bu şekil çalışmama rağmen hiçbir problem yaşamadım. Son 1 aydır tek bölge çalışıyorum pzt göğüs,salı sırt,çarşamba bacak,perşembe omuz,cuma kol. 3 ay önce kolum 36cmdi yakınıyordum gelişemiyor diye 1 içerisinde 2cm aldım daha sonra aradan 1 ay geçti 0.5cm arttı . Neden bu kadar yavaş gelişiyorum diye yine yakınmaya başladım . Önceleri beslenmem dikkat etmezdim önüme ne konursa onu yerdim , beslenmemi baştan aşağı düzelttim ama sanırım uyku düzenimde biraz problem var. 1aydır tek bölge şeklinde çalışıyorum ilerleme olacağı yerde sol kol yerinde sayıyor sağ kol yine 38cm e geri düştü . Dün göğüs çalıştım incline bench press 5set , düz sehpa fly 3set,3 set bench press,incline dumbell press 3set ,pullover 2 set(İlk defa böyle çalıştım önceden ilk düz benchle giriyordum incline olarak sadece 3set bench yapıyordum). Başlangıçtaki 5setin yorgunluğundanmıdır bilmiyorum 2.bench pressi 40kg zor kaldırdım kollarım göğüslerim dökülüyordu adeta. Birde dün akşam eve gelip kolumu ölçtüğümde gerileme farkedince acaba overtrainingmi oldum diye düşündüm belirtiler biraz uyuyor gibi ama bilemiyorum belkide psikolojik.
Aslında overtraining kaslara dinlenme süresi vermediğinizde gerçekleşir eğer böyle birşey yaşayacak olsaydım önceki antrenman programımda yaşardım diyede düşüyorum çünkü haftada 1kez çalışıyorum 1 bölgeyi. Bugün eve geldiğimde yemeğimi yedim bi uyku bastırdı normalde uyumam saat 9-10 a kadar aralarda . 3 Saat gibi bi süre uyudum spor salonuna gittim hergün bi hevesle bi hırsla giden çalışan ben sanki beni bugün zorla sokmuşlar gibi hissettim, uykudan kalkıp gittiğimdende olabilir...Set aralarında nefes nefese kalıyorum sanki koşmuşum gibi , kalp atışlarımı başımda hissediyorum.ama dünde böyle bişey olmadı.
neyse fazla uzatmak istemiyorum. sizce bu psikolojik mi? ne yapmam lazım doktora gitmelimiyim? lütfen yardımınızı esirgemeyin ..
Aslında overtraining kaslara dinlenme süresi vermediğinizde gerçekleşir eğer böyle birşey yaşayacak olsaydım önceki antrenman programımda yaşardım diyede düşüyorum çünkü haftada 1kez çalışıyorum 1 bölgeyi. Bugün eve geldiğimde yemeğimi yedim bi uyku bastırdı normalde uyumam saat 9-10 a kadar aralarda . 3 Saat gibi bi süre uyudum spor salonuna gittim hergün bi hevesle bi hırsla giden çalışan ben sanki beni bugün zorla sokmuşlar gibi hissettim, uykudan kalkıp gittiğimdende olabilir...Set aralarında nefes nefese kalıyorum sanki koşmuşum gibi , kalp atışlarımı başımda hissediyorum.ama dünde böyle bişey olmadı.
neyse fazla uzatmak istemiyorum. sizce bu psikolojik mi? ne yapmam lazım doktora gitmelimiyim? lütfen yardımınızı esirgemeyin ..