P90X Günlüğüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Memo10
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Memo10

Üye
4 aylık fitness ve gym geçmişim var, 90 kilodan 81,5 kiloya düştüm, özellikle son ayda düzenli beslenmeye ve spora rağmen kilo alınca, artık fitnessa gitmeme kararı aldım. 4 ay olmuş hala 1 saatlik cardiolar yazılıyor, artık vakit kaybetmek istemiyorum, 3 ay boyunca p90x in bütün çalışmalarına uymaya çalışıcam, buraya 2 haftada bir resim eklicem ve ayda bir yağ ölçümü eklicem.

Başlangıç fotoğrafları:
http://imageshack.us/photo/my-images/842/bma4.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/692/c6i1.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/6/b1fw.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/38/7tgq.jpg/

p90x i genellikle sabah uygulamaya çalışıp, akşamları yarım saat yüzme ve 15 dk sauna veya orta tempo yarım saat koşu programını yapmayı düşünüyorum. Sauna hem rahat uyumamı hem de metabolizmayı hızlandırır, 28.10.2013 tarihiyle programa başlıcam.

Beslenme Programım:
Sabah 2-3 dilim kepek ekmeği, hafif zeytinyağı, 5 yumurta beyazı, beyaz peynir
Ara öğün: yağsız yoğurt içine nesfit
Öğle yemeği: Izgara tavuk ve sebze
Ara öğün: 10 üzüm, 5 badem
Akşam yemeği: sebze ve zeytinyağı ağırlıklı, hafif beyaz et

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:43 ----------

Bugün ilk antremanı yaptım, yaklaşık 1 saat sürdü, daha önce high interval cardio olmak üzere birçok cardio antremanını denememe rağmen bu kadar yorulmamıştım. Gerçekten etkilendim, l carnatine almamama rağmen bütün t-shirt ter içinde kaldı. Hareketlerin %90 ını yapabildim.

Bugün ikinci antremanda bitti, bu da gerektiği gibi yorucuydu, sabahtan da 20 dk serbest yüzme ve 15 dk sauna yaptım, sabah uyandığımda heryerim ağrıyordu, galiba bu program işe yarıcak.

An itibarıyla 3. antremanı da bitirdim, kol ve omuz çalışmasından sonra, ab ripper denilen mide çalışmasının yarısından çoğunu yapamadım, bu kadar zor karın hareketleri görmemiştim, yapabilen varsa helal olsun

Günlüğünüzü takip edeceğim.Umarım sürekli ve verimli bir çalışma olur sizin için

Bugün 4. gün olan yoga x programını yaptım, esneme amaçlı bir program düşünüyordum, beklentimin aksine çok ter atan zor bir program çıktı, sonlardaki bacak hareketlerinde bacaklarımı kaldıramadım resmen, umarım ilerki haftalarda daha iyi olur.

Bugün 5. program olan bacak-sırt antremanını bitirdim, antremandan önce 3000 l-carnatine aldım, programın son 15 dakikasında karın egzersizleri olduğu için enerjim kalmıyordu, l-carnatine ile daha başarılı oldum, bundan sonra karın idmanlarından önce mutlaka l-carnatine alıcam.

Bugün 6. antreman olan kenpo x i yaptım, yapmadan önce 3000 l-carnatine kullandım, yine bütün t-shirtüm ter oldu, antremanın başından sonuna kadar bütün hareketleri tempolu ve tam yapabildiğim için mutluyum, yarın sabah erkenden tartılıp 1 haftalık kilo farkını yazıcam.

P90x'i bende yapmayı düşünüyorum.
Şuan 72-75 kg arası gidip geliyorum.
85-90 kg olunca p90'a bende başlıcam inşallah.
İnternette before after lara bakıyorum yabancılarla Türklerin değişimlerinde gerçekten çok büyük fark var.

Senin değişimini merak ediyorum açıkcası.

1 haftalık süreçte yağdan büyük bir miktarda kayıp beklemeyin.Kilo kaybı var ise bunun yüksek çoğunluğu sudan kayıp olacaktır.Bu tarz extrem programlar uygularken kilo kaybından ziyade aynadaki değişimin dikkate alınması mantıklı olacaktır.

Haklısınız, ancak birkaç aydır spor yaptığım için su kaybı olucağını sanmıyorum, en iyi değişimi ay sonu yapılacak yağ oranı ölçümünde ve aynada görmeyi düşünüyorum.

Bugün 8. gün, sırt ve göğüs programını uyguladım, antreman sonrasında ise karın hareketleri olduğu için 3000 l-carnatine shot içtim, programda giderek ilerliyo olduğumu görmek sevindirici.

Bugün sabahtan 15 dk serbest yüzme ve 15 dk sauna yaptım. Akşam 9. gün antremanı olan plyometrics uyguladım. Yine ter içinde kaldım.

Bugün 11.gün, yoga x programını yaptım, baya sıkıcı bir programdı, umarım esnekliğe yardımı dokunur.

Suçicek, anladığım kadarıyla bulktasın, 10-15 kilo almak zor iş kolay gelsin.

Evet şuan bulkdayım spor yapmıyorum , beslenme fazla yolunda gitmiyor=).
Marta kadar 15-20 kg alabilceğimi düşünüyorum.
Şuan gözle görülür bi şekilde hacimlenme ve göbek bölgesinde yağlanma var.

P90x'i 1 hafta kadar yapmıştım,gerçekten zor bi program bi o kadarda etkili.
Definasyon adına herşeyi veriyor.

Back
Yukarı