Patates kızartması diyet

Arkadaşlar yarın karbonhidrat ve yağ makrolarımı patates kızartmasından almayı düşünüyorum 400 gram patates kızartması 1276 kalori 150 karb 68 yağ içeriyor ama bu donmuş patates yani çiğ 400 gramımı yoksa piştikten sonraki 400 grammı bilmiyorum nasıl ayarlamam gerekiyor 1276 kalori alacak şekilde ?

Patates kızartmasının çiğ değerleri internette yok yani çiğ patatesin var ama 400 gram çiğ patatesin kızartıldıktan sonraki kalorisi yok

Patates kızartmasının çiğ değerleri internette yok yani çiğ patatesin var ama 400 gram çiğ patatesin kızartıldıktan sonraki kalorisi yok
Patates kızartmasının çiğ değeri olmaz ki zaten. Bahsettiğin pişmemiş patates olur. Patatesin türü ve özelliği, yağın türü, kızartma süresi gibi etkenler de çekeceği yağ miktarını etkiler. Bu yüzden o değerler yanıltabilir. Daha sağlıklı bir şekilde öğününü tüketmek ve makro saymak istiyorsan, kızartılacak patateslerin üzerine makrona uygun miktarda yağ, baharat ekleyip fırında pişirebilirsin.

Patates kızartmasının çiğ değeri olmaz ki zaten. Bahsettiğin pişmemiş patates olur. Patatesin türü ve özelliği, yağın türü, kızartma süresi gibi etkenler de çekeceği yağ miktarını etkiler. Bu yüzden o değerler yanıltabilir. Daha sağlıklı bir şekilde öğününü tüketmek ve makro saymak istiyorsan, kızartılacak patateslerin üzerine makrona uygun miktarda yağ, baharat ekleyip fırında pişirebilirsin.
En sonunda senin dediğin gibi yaptım yardımın için çok teşekkürler :) Bu arada merak edenler varsa mutfağım parmak patates var bimde besin değerleri ııfym için uygun gibi geldi bakarsınız

Back
Yukarı