Pişmiş Pişmemiş Olayı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zero59
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zero59

Üye
Arkadaşlar Ben Programımda Tüm Yiyecekleri Pişmemiş Olarak Tartıyorum Tavuk Olsun Makarna Olsun Diyetkolikten Falan Ona Göre Hesaplayıp Kalori Hesabımı Cıkarıyorum Yani 160 GR Pişmemiş Bulguru Hesapladım Pişmiş Olarak 300 400 GR Oluyo Diyelim Aynı Kalori Bişey Farkedermi Sizce Yani Tüm Hesabımı Pişmemiş Olarak Yapsam Zaten Yazıyor Yanında Pişmiş Pişmemiş Diye İnternette

Ben hic bir besini olcmedim/tartmadim, ama insanlar genelde pismemis referans aliyor kalori protein hesabinda. Bence o kadar hassas olmaya gerek, o internetteki hesaplar biraz asagi/yukari yanilir...

konunu dagitmis gibi olacak ama, ozellikle sebzeleri mumkunse kesinlikle cig tuketmeye calisin, bu bilimsel ispatlanmis, kizartma/haslama ciddi derecede vitamin kaybina neden oluyor..

Sent from my Nexus 9 using Tapatalk

Okadar ayrıntıys gerek yok kardeşim besinini ye 3-5 gram eksik fazla nirşey değiştirmez

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar Ben Programımda Tüm Yiyecekleri Pişmemiş Olarak Tartıyorum Tavuk Olsun Makarna Olsun Diyetkolikten Falan Ona Göre Hesaplayıp Kalori Hesabımı Cıkarıyorum Yani 160 GR Pişmemiş Bulguru Hesapladım Pişmiş Olarak 300 400 GR Oluyo Diyelim Aynı Kalori Bişey Farkedermi Sizce Yani Tüm Hesabımı Pişmemiş Olarak Yapsam Zaten Yazıyor Yanında Pişmiş Pişmemiş Diye İnternette

Pismemis tartman daha iyi olur, hata payi olmaz. Hem proteini hem karbonhidrati pismemis tart bence.
Atiyorum diyetkolik'de pismis bulgur 100 gram 20 karbonhidrat diyor, iyi guzel ama diyetkolik'de bulgur'a konan suyla seninki arasinda farklilik olabilir. Pismemisde bu sorun olmaz, ambalaj uzerinde yazan neyse odur.

Bir diyetisyenle konustum pismemis tartinin baz alinmasi gerektigini soylemisti. Ancak ben hala savunuyorum yiyecek pistiginde kaybolan tarti sudur suyun kaloriye etkisi sifirdir. 400gr gelen tavuk pistikten sonra 280-300 grama kadar duser. Macro hesaplamada ciddi farkliliklar yaratir. Ben hala pismis olarak degerlendiriyorum

Bir diyetisyenle konustum pismemis tartinin baz alinmasi gerektigini soylemisti. Ancak ben hala savunuyorum yiyecek pistiginde kaybolan tarti sudur suyun kaloriye etkisi sifirdir. 400gr gelen tavuk pistikten sonra 280-300 grama kadar duser. Macro hesaplamada ciddi farkliliklar yaratir. Ben hala pismis olarak degerlendiriyorum
Meslektaşım doğru bilgiyi vermiş.
Hesaplamalarda pişmiş değil pişmemiş değerler baz alınır. Yemeklerde dahi bu böyledir. Yemeğe giren pişmemiş besinlerin besin öğeleri hesaplanarak değerler bulunur.

Pişmişin baz alınması doğru olamaz. Mesela 200 g pirince sen 200 ml su eklersin ben 400 ml, haliyle pişmiş ağırlıklar farklı olur. İkimizin de kullandığı aynı miktarda pirinç iken Bu durumda iki yemeğin kalori ve besin öğeleri farklıdır diyebilir miyiz?

Daha öncesinde forumda buna benzer bir konu vardı, en son şurada anlaşmışlardı. Tavuk, et gibi gıdalar piştikten sonra içindeki suyu kaybedecekleri için gramajları düşecek bu yüzden piştikten sonraki ağırlığı baz alınmalıdır demişlerdi. Karbonhidrat grubu ise besine göre değişmekle beraber, tahıl ve makarna cinsi için pişerken içine su çekeceği için pişmeden önceki ağırlığı baz alınmalıdır gibi bir sonuca varmışlardı. Konuyu bulursam eğer buraya bağlantıyı koyarım.

100 gr pişmemiş kırmızı Eti veya tavuk Eti'ni pişirince ortalama 60-70gr kalıyor.

Karbonhidratlarda durum farklı pilav gibi besinleri pişirdikten sonra tartılması gerekiyor diye biliyorum. Ama protein içeren et tavuk gibi besinleri pişirmeden tartıyorum bilmiyorum Net bir açıklaması olan üstadlar varsa aydınlatsın bizi :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

her ne tüketiyosan pişmemiş hesaplanır...bütün makrolar için geçerlidir. pilav tartılmaz...50gram pişmemiş pirinc tartılır...yada cig gögüs eti tartılır

her ne tüketiyosan pişmemiş hesaplanır...bütün makrolar için geçerlidir. pilav tartılmaz...50gram pişmemiş pirinc tartılır...yada cig gögüs eti tartılır

3 Aydır öğünlerimde pişmiş halde tartıp lapa pilav 50gr yiyorum , pişmemiş 50gr yapsaydım daha çok doyardım aç kalmışız desene [emoji85]

3 Aydır öğünlerimde pişmiş halde tartıp lapa pilav 50gr yiyorum , pişmemiş 50gr yapsaydım daha çok doyardım aç kalmışız desene [emoji85]

aynen teknik olarak zaten pilava ne kadar su koyarsan o kadar şişer ağırlık değişken olacaktır...neyse geçmiş olsun...zararın neresinden dönsen kardır :)

Selamlar, pişmemiş tartarsanız, pişmemiş halindeki kalorisini alırsınız, pişmiş tartarsanız net değer bulamazsınız ama programlarda 3 aşağı 5 yukarı pişmiş halinin kalori değerini veriyor o değeri alırsınız. Zaten kalori değerinde çıkan farklılıklar bundan kaynaklanıyor. Yağsız dana Eti'ne kimi yerde 165 civarı verirken kimi yerde 210 civarı veriyor. Tavuk içinde geçerli yada diğer yemekler için. Evde yemek hazırlarken çiğ tartıp yemeğe giren her besini ay şekilde çiğ tartıp toplarsanız toplam kalori değeri çıkar. Fakat dışarıda lokantada, misafirlikte yendiğiniz yemeği tartma imkanınız olmadığında göz kararı içindeki yağ miktarını tahmin edip gramajı da aynı şekilde göz kararı tahmin edip yemeğin pişmiş kalori değerini araştırıp yazabilirsiniz. Tam değer tutturamazsınız ama Çok ta fark yapmaz. Ben bu şekilde yapıyorum hep. Kararsız kalırsam üst değere yuvarlıyorum kilo vermeye çalışırken. Almaya çalışırsam alt değere yuvarlarım. Herkes kendine gidişata göre bir yöntem belirliyor zaten vakit geçtikçe

Back
Yukarı