Pilav Toplari-harika ve besleyici-denemelisiniz

Arkadaslar simdi paylasicagim tarifi bir anime filminde gördüm.gercegini ve benim üzerinde bir takim degisiklikler yaptigim tarifi yazicam simdi.her 2 sininde tadi mükemmel ama benim yaptigimi yiceginizden eminim :-)
gercegi icin gereken malzemeler:

-yarim su bardagi pirinc
-240 gr ton baligi
-mayonez
-bezelye(haslanmis)
-tereyagi
yapilisi:
elimizdeki pirinclerden tereyagli bir pilav yapiyoruz.sonra bu pilavdan parca parca alip avcumuzda top haline getiriyoruz-top haline getirirken icine az az ton baliklarini koyuyoruz.bunlari sogutmak uzere buzdolabina koyuyoruz.daha sonra haslanmis bezelye ve mayonezi mikserden geciriyoruz.sira yemesinde pilav toplarini mayoneze batirip batirip yiyoruz(tabi yerseniz:-D)

Simdi gelelim benim tarifime:
malzemeler
-yarim su bard. pirinc
-250 gr light ton baligi
-250 gr light yogurt
-bezelye

yapilìsi:
1 tarifle ayni sadece ürünler light ve mayonez yerine yogurt kullaniyoruz.ve pilavi lapa yapiyoruz(yagsiz)-boylece yemesi daha kolay oluyor pilav toplari dagilmiyor
benim tarifi yapmanizi tavsiye ederim.afiyet olsun.:-)

anam anam mayonez tereyağ ve ton balıktaki yağ anam anam anam :( zor iş eminim midem sindirirde psikolojim sindiremez :)

Merhaba. Siteye birkaç ay önce üye oldum, spora yeni başlayan biri olarak bilgi dağarcığımı da epey genişlettim sayenizde.

Tarifiniz bana onigiri'yi hatırlattı. Onu da şöyle hazırlıyorum ben:
2 kişi için 1,5 bardak pirinci ıslatmadan direk tencereye atıp pişiriyorum. Amaç pirincin lapa olması, onigirinin anavatanında böylesi makbul. :) Suyunu çektikten sonra hem lezzet vermesi, hem de biraz tuzlanması için bir küp bulyon da atılabilir. Pirinci büyükçe bir tabağa alıp ılıması için biraz bekletirken, ton balığının yağını iyice süzüp çatalla eziyorum. Canım isterse 1 yemek kaşığı da mayonez ekliyorum. Bir kaseye de 2 çay kaşığı tuz ve soğuk su koyuyorum. Topları yapmadan önce elleri bu karışıma batırmak, pirinçlerin yapışmasını sağlıyor. Onigirileri yapmak için bir parça pirinç alıp avcumda top haline getiriyorum. Parmağımla bir boşluk açıp içine ton balığını koyuyorum ve tekrar yuvarlıyorum. Önemli olan onigirileri dağıtmayacak kadar bastırmak.
Onigirilerimiz hazır. Evde varsa eğer, sushi yapılırken de kullanılan nori (kurutulmuş deniz yosunu) sarabiliyorum topların etrafına.

Bezelye ve yoğurtla yapılan tarifinizi de mutlaka deneyeceğim. :)

Back
Yukarı