Cin mutfagiindan en sevdigim olaydir bu fried rice....bunu kendi damak zevkinize gore cesitlendire bilirsnz ama ben kendi en sevdigim tarifi vermek istiyorum
Malzemeler:
300 gr cok cok kucuk dogranmis yagsiz dana eti (kusbasi etin 4 e bolunmusu olarak dusunun)
1 bardak pirinc mumkunse yasmin olmasin kotu bir koku birakiyor bu yemekle gitmiyor
Soya sosu
Soya filizi
Konserve misir
Kirmizi biber
2 yumurta
Tuz, karabiber....
Bir adet orta boy sogan
UNUTMAYIN kendi damak tadiniz gore karidesli, tavuk etli yada mantarlida yapilabilir fakat dana etli inanilmaz oluyor
Yapilisi:
Eger evde buharli pisirme makinasi varsa pirinci buharda pisirin
Eger yoksa bir tencere icine cok falza miktarda su koyun (Unutmayin turk pilavi gibi deil...fazla su...makarna haslar gibi)
kaynayan suya pirinci ekleyin ve unutmayin tam olarak 8 dakika pisicek ve sonra hemen suzulucek
Pilavnz hazir olurken bir tavaya etleri koyun sogani. soya filizlerini ve kirmizi biberi ince ince dograyin ve ekleyin ve pisirin
Piserken bir kac kasik soya sosu dokun
Baska bir tavada iki yumurtayi kirip surekli karistiriarak pisirn ve dagitin
Son olarak Buyuk bir tencereye pisirdgnz pirinci ekleyin
ustune pisirdgnz eti ve sogan sebze karisimini ekleyin
Ustune misirlatri ve yumurtayu ekleyin atesin altini acin ve surekli karistirarak
5 dakika kadar kavurun bu arada 2 kasik daha soya sosu ekleyin
Eminim tencereyi silip supurceksiniz ben her defasinda oyle yapirum inanilmaz bir lezzet...
Annenizin pilavini bir daha yemiceksiniz, hatta anneniz sizden bu tarigi isteyecek emin olun
Hazirlanisin bu kadar karisik olduguna bakmayin ben 15 dakikada haziliorm bu yemegi hem pratik
hem harika....istege gore daha falza yumurta ve et eklenebilir
Benim verdigim tarifte yaklasik 50gr protein var
ayrica carb...ve omega 3 yaglarida mevcut
BB ciler icin ideal bir yemek
Herkeze afiyet olsun
Malzemeler:
300 gr cok cok kucuk dogranmis yagsiz dana eti (kusbasi etin 4 e bolunmusu olarak dusunun)
1 bardak pirinc mumkunse yasmin olmasin kotu bir koku birakiyor bu yemekle gitmiyor
Soya sosu
Soya filizi
Konserve misir
Kirmizi biber
2 yumurta
Tuz, karabiber....
Bir adet orta boy sogan
UNUTMAYIN kendi damak tadiniz gore karidesli, tavuk etli yada mantarlida yapilabilir fakat dana etli inanilmaz oluyor
Yapilisi:
Eger evde buharli pisirme makinasi varsa pirinci buharda pisirin
Eger yoksa bir tencere icine cok falza miktarda su koyun (Unutmayin turk pilavi gibi deil...fazla su...makarna haslar gibi)
kaynayan suya pirinci ekleyin ve unutmayin tam olarak 8 dakika pisicek ve sonra hemen suzulucek
Pilavnz hazir olurken bir tavaya etleri koyun sogani. soya filizlerini ve kirmizi biberi ince ince dograyin ve ekleyin ve pisirin
Piserken bir kac kasik soya sosu dokun
Baska bir tavada iki yumurtayi kirip surekli karistiriarak pisirn ve dagitin
Son olarak Buyuk bir tencereye pisirdgnz pirinci ekleyin
ustune pisirdgnz eti ve sogan sebze karisimini ekleyin
Ustune misirlatri ve yumurtayu ekleyin atesin altini acin ve surekli karistirarak
5 dakika kadar kavurun bu arada 2 kasik daha soya sosu ekleyin
Eminim tencereyi silip supurceksiniz ben her defasinda oyle yapirum inanilmaz bir lezzet...
Annenizin pilavini bir daha yemiceksiniz, hatta anneniz sizden bu tarigi isteyecek emin olun
Hazirlanisin bu kadar karisik olduguna bakmayin ben 15 dakikada haziliorm bu yemegi hem pratik
hem harika....istege gore daha falza yumurta ve et eklenebilir
Benim verdigim tarifte yaklasik 50gr protein var
ayrica carb...ve omega 3 yaglarida mevcut
BB ciler icin ideal bir yemek
Herkeze afiyet olsun