Pilavlık Bulgur ile Normal Bulgur Arasındaki Fark Nedir?

Merhaba, pirinç yerine bulgur tüketiyorum. Bulguru bimden pilavlık bulgur olarak aldım. Merak ettiğim bir şey var, şimdi mesela fatsecret üzerinden makrolara bakıyorum, normal bulgur var birde pilavlık bulgur var? Bunlar arasındaki fark nedir? Şöyle görselleride koyayım, daha iyi anlayacaksınız. Bulguru lapa yapıyorum, yağ vb. ilave etmiyorum

Bu bimdeki benim yediğim pilavlık bulgur. Karbonhidrat miktarı normal bulgura göre çok fazla.
YQn8g2.jpg

Bu da Fatsecretteki pişmiş bulgur
8aqWYn.jpg

Pişerken suyu çektiği için 100gr a düşen kalorisi de azalıyor. Makrolara bakarsan oran olarak hala aynı, sadece üsttekinin su çekmiş hali :)

bir fark yok gibi bir şey aslında. ev yapımı salça varsa aslında kendi az yağlı çiğköfteni veya kısırını bile yapabilirsin. ben her gün sade bulgur yemiyorum baharatlı yoğurtlu veya kısır şeklinde yiyorum veya o gün tavuk yiyemeyeceksem nohut-(mercimek veya fasulye) bulgur(köftelik veya pilavlık olabilir)-poşe yumurta-sirke-zeytinyağı-maydanoz-taze soğan-nane karıştır nefis oluyor

Pişerken suyu çektiği için 100gr a düşen kalorisi de azalıyor. Makrolara bakarsan oran olarak hala aynı, sadece üsttekinin su çekmiş hali :)
Günde 200 gr karbonhidrat alıyorum, yetmiyor yanlış bir hesap var sanırım. Bende şimdi pilavlık bulgur var. 200 gr karbonhidrat almak için piştikten sonra kaç gram olarak baz alayım nasıl anlatsam ki? Yani ben pilavlık bulguru birinci fotoğraftakinde olduğu değerlere göre pişmeden önce tartsam karbonhidrat miktarı düşer mi?

bir fark yok gibi bir şey aslında. ev yapımı salça varsa aslında kendi az yağlı çiğköfteni veya kısırını bile yapabilirsin. ben her gün sade bulgur yemiyorum baharatlı yoğurtlu veya kısır şeklinde yiyorum veya o gün tavuk yiyemeyeceksem nohut-(mercimek veya fasulye) bulgur(köftelik veya pilavlık olabilir)-poşe yumurta-sirke-zeytinyağı-maydanoz-taze soğan-nane karıştır nefis oluyor
Teşekkür ederim. Ben tavukla beraber haşlayıp bulyon, kekik, nane atıyorum. Salça sevmediğim için kullanmıyorum :)). Zaman olursa mercimek nohut falan ayarlamaya çalışıyorum ama çok zamanım olmuyor. Malum bulgurla tavuk 15 dk bile sürmüyıor

Back
Yukarı