Pink Zeppelin
Üye
Merhaba arkadaşlar , antrenman günlüğü oluşturmaya karar verdim. hemen her antrenmanımı videoya çekeceğim ve burada paylaşacağım. Amacım gelişimimi takip etmek ve powerlifting çalışma stili hakkında bildiklerimi paylaşmak ( bu konuda yeterli türkçe kaynak yok malesef ). form - antrenman gibi konularda önerilere açığım çekinmeden eleştiri yapabilirsiniz.
Antrenman sistemimi yazmadan önce biraz kendimden ve önümüzdeki birkaç ay için hedeflerimden bahsetmek istiyorum. Yaşım 20 , kilom 78 ( tekrar 83 kiloya çıkacağım ) , boyum 170-171 civarı. yaklaşık 19-20 aydır antrenman yapıyorum. başlangıçta powerlifting için temel kurma amacıyla powerbuilding denebilecek bir sistemle çalıştım , yeterli kas kütlesini koyduğumu düşündüğümde de powerlifting'e geçtim. 83 kiloda 205 kilo squat , 135 kilo bench press ve 240 kilo deadlift yaptım. sakroiliak sakatlığı ve üstüne gelen hastalık sürecinden dolayı 78 kiloya düştüm haliyle ağırlıklarım azaldı. şu an tahminimce 195-200 arası squat , 125 civarı bench press ve 230 civarı deadlift yapabilecek durumdayım. önümüzdeki birkaç aylık süre içinde 4-5 kilo alacağım ve eski ağırlıklarımın da ötesine geçeceğim. peaking sürecinden sonra ( ilerde ne olduğunu ve nasıl yapıldığını açıklayacağım ) 210 squat 140 bench press ( onur meselesi yaptım
) ve 245 deadlift'e ulaşacağımı düşünüyorum.
Antrenman sistemime gelirsek ; Greg Nuckols'ın orta seviye programını uygulamaya karar verdim (@Katarina sağolsun
) haftada 2 kere squat , 1 squat varyasyonu ( front squat olacak) , 2 bench press , 1 farklı press ( overhead press olacak ) ve 1 deadlift yapacağım. squat ve bench press antrenmanlarımdan birer tanesi düşük ağırlıklarla hipertrofi amaçlı olacak ( vücut kapasitemi zorlamamak için ) ve bench press için hipertrofi antrenmanında arch-leg drive yapmayacağım ( belim dinlensin diye ) , asıl antrenmanda ise aşağıda göstereceğim haftalık greg nuckols sistemini uygulayacağım ve gn şeklinde kısaltacağım. günlük program şu şekilde olacak :
Pazartesi: boş
Salı : Squat ( Hipertrofi - 5x10 ) , Bench press ( Hipertrofi - 2 set geniş tutuş 10 tekrar , 2 set dar tutuş 10 tekrar , 1 set spoto press 5 tekrar )
Çarşamba :boş
Perşembe: Deadlift ( gn ) , kavrama çalışması
Cuma : boş
Cumartesi : Bench press (gn) , overhead press ( 3 set 8 tekrar ) , birkaç set tricep izolasyonu
Pazar : Squat ( gn ) , front squat (3x8) , birkaç set sırt çalışması ( lat pulldown ve seated row yapacağım )
Greg Nuckols'ın sistemi şu olacak :
Hafta 1 75% 5x8
Hafta 2
80% 1x5
75% 4x8
Hafta 3
80% 2x5
75% 3x8
Hafta 4
80% 3x5
75% 2x8
HAFTA 5
80% 4x5
75% 1x8
HAFTA 6 MAX DENEMESİ
HAFTA 7
80% 5x5
HAFTA 8
85% 1x3
80% 4x5
HAFTA 9
85% 2x3
80% 3x5
HAFTA 10
85% 3x3
80% 2x5
HAFTA 11
85% 4x3
80% 1x5
HAFTA 12 MAX DENEMESİ
12. Haftadan sonra peaking sürecine başlayacağım ve programın kalan 6 haftasını da paylaşacağım ki bu süreç çok keyifli olacak
çok yüksek ağırlıklar-düşük tekrarlar , yüksek hassiyet - düşük volume ile çalışacağım. sakatlık riskinin en yüksek olduğu dönem olacak . Bu süreç içerisinde antrenman günleri 4500 , boş günlerde 4000 kalori alacağım.
bench'te sakatlıktan etkilenmediği için ayrı ilerlemiştim bu yüzden 6. haftaya geldim ve bir sonraki asıl bench antrenmanında max denemesi yapacağım. bunun sorun oluşturacağını sanmıyorum , bench press çok kolay bir hareket vücuda squat-deadlift gibi fazla yük oluşturmuyor. squat ve deadlift'te ise 3. haftadayım ve bugün ilk antrenman günlüğümü paylaşacağım videolar eşliğinde. takipte kalın.
Antrenman sistemimi yazmadan önce biraz kendimden ve önümüzdeki birkaç ay için hedeflerimden bahsetmek istiyorum. Yaşım 20 , kilom 78 ( tekrar 83 kiloya çıkacağım ) , boyum 170-171 civarı. yaklaşık 19-20 aydır antrenman yapıyorum. başlangıçta powerlifting için temel kurma amacıyla powerbuilding denebilecek bir sistemle çalıştım , yeterli kas kütlesini koyduğumu düşündüğümde de powerlifting'e geçtim. 83 kiloda 205 kilo squat , 135 kilo bench press ve 240 kilo deadlift yaptım. sakroiliak sakatlığı ve üstüne gelen hastalık sürecinden dolayı 78 kiloya düştüm haliyle ağırlıklarım azaldı. şu an tahminimce 195-200 arası squat , 125 civarı bench press ve 230 civarı deadlift yapabilecek durumdayım. önümüzdeki birkaç aylık süre içinde 4-5 kilo alacağım ve eski ağırlıklarımın da ötesine geçeceğim. peaking sürecinden sonra ( ilerde ne olduğunu ve nasıl yapıldığını açıklayacağım ) 210 squat 140 bench press ( onur meselesi yaptım

Antrenman sistemime gelirsek ; Greg Nuckols'ın orta seviye programını uygulamaya karar verdim (@Katarina sağolsun

Pazartesi: boş
Salı : Squat ( Hipertrofi - 5x10 ) , Bench press ( Hipertrofi - 2 set geniş tutuş 10 tekrar , 2 set dar tutuş 10 tekrar , 1 set spoto press 5 tekrar )
Çarşamba :boş
Perşembe: Deadlift ( gn ) , kavrama çalışması
Cuma : boş
Cumartesi : Bench press (gn) , overhead press ( 3 set 8 tekrar ) , birkaç set tricep izolasyonu
Pazar : Squat ( gn ) , front squat (3x8) , birkaç set sırt çalışması ( lat pulldown ve seated row yapacağım )
Greg Nuckols'ın sistemi şu olacak :
Hafta 1 75% 5x8
Hafta 2
80% 1x5
75% 4x8
Hafta 3
80% 2x5
75% 3x8
Hafta 4
80% 3x5
75% 2x8
HAFTA 5
80% 4x5
75% 1x8
HAFTA 6 MAX DENEMESİ
HAFTA 7
80% 5x5
HAFTA 8
85% 1x3
80% 4x5
HAFTA 9
85% 2x3
80% 3x5
HAFTA 10
85% 3x3
80% 2x5
HAFTA 11
85% 4x3
80% 1x5
HAFTA 12 MAX DENEMESİ
12. Haftadan sonra peaking sürecine başlayacağım ve programın kalan 6 haftasını da paylaşacağım ki bu süreç çok keyifli olacak

bench'te sakatlıktan etkilenmediği için ayrı ilerlemiştim bu yüzden 6. haftaya geldim ve bir sonraki asıl bench antrenmanında max denemesi yapacağım. bunun sorun oluşturacağını sanmıyorum , bench press çok kolay bir hareket vücuda squat-deadlift gibi fazla yük oluşturmuyor. squat ve deadlift'te ise 3. haftadayım ve bugün ilk antrenman günlüğümü paylaşacağım videolar eşliğinde. takipte kalın.