Pirinç Lapası

Arkadaslar prinç lapasını nasıl yapıysunuz ?
Ben pirinçleri hasladım süzdüm, karabiberle falan fenada olmadı ama neden ıslak oldu bu ? Pek beceremedim :D soguyunca tadıda gitti hala ıslak vıcık vıcık biraz :D


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 
Lapanın asıl olayı ıslak olması zaten. İçine tuz, yağ girince ve uzun süre demlenince pilav olur, sakın tencerede pilav gibi demlemeye kalkma dibi tutar tencerenin. Tecrübeyle sabittir:)
 
Pirinç zorda kalmadıkça yeme bence. Arada bir yersende pilav ye bişey olmuyor :) deneyımlerıme dayanarak. En iyi komplex kepekli makarna , yulaf ezmesi , domates soslu bulgur pilavı.
Özellikle bulgur.
 
Benim yıllar önce ilk gittiğim salondaki hocam bu yabancıların bulgurdan haberi olsa esmer pirinci çöpe atarlar diyordu:) Öyle de faydalı bir gıda özellikle vg için, ben bir gün pirinç lapası, bir gün bulgur, bir günde makarna yiyorum malum değişiklik şart:)
 
yabancılarda da quinoa var. bulgur gibi çok daha yuksek besin degerlerine sahip. ayrıca bulgurun dezavantajı çok fazla gluten içeriyor
 
Back
Yukarı