pain&gain, piyasada dolu karbonhidtat kaynagı var...sana tecrübeme dayanarak söylüyorum, en iyi 2 tane yagsız karbonhidrat kayangı var...biri patates haşlaması(dorian yates in en sevdigi karbonhidrat kaynaklarının başında geliyor ve antrenman sonrası içinde bol sebze ile tüketin diyor)...veya piyasada 250 gr boyutunda satılan, %40 oranında kepekli, normal makarnaya göre 5 kat daha fazla lif oranına sahip makarnalar var, definasyonda isen daha da iyi olur tüketmen....damak tadıma hitap eden en iyi karbonhidrat türü , benim için bulgur dur...hem lezzet bakımından diğerlerinden üstün hemde cok güzel bir karbo kaynagı...ayrıca üzerine 150 gr yogurt dökmeyi denersen tadından yenmez...madem işe gidiyorsun, kendine bir saklama kabı al, ayıp birşey değil bu...gece yaparsınyemegini sabah da aluminyum ile kaplarsın kabı ve bulgurunu koyarsın oraya...sonrada iş yerinde dolaba koyarsın, yavaş yavaş tüketirsin...eger buna zamanın olmazsa, gün içinde zamanının olmadıgı zamanlarda, hazır barbunyalar var konserveler içinde, hem yüksek karbonhidrat sunar sana hemde nişasta içeridig için kaslarını daha uzun süre glikoenli tutar...
sana karbonhidratı nasıl alacagın konusundaki tavsiyem şöyle olur:;
sabah kalktıgında 3-4 orta boy patates haşla(450-550 gr ) ortadan ikiye böl bıçakla ve aralarını da bıçakla kes ki hava alarak dah ahızlı pisşin, böylece zamandan da kazanmış olursun...veya daha kolay bir yöntem karışık yulaf ezmesi yersin her sabah 150 gr (250 ml sütke beraber) yanında 1 orta boy muzla birlikte harika bir kombine olur...
öğlen de en iyi lifli makarna olur antrenman öncesi için ama bulguru da göz önünde bulundurabilrisin...
antrenman sonrası için ya barbunya ya da bulgur alabilirsin..dğer benzeri türevleride olur, ama inanki şu saydıgım alternatifler üzerimde max gelişime dayanarak gözlenlenmiş ve paylaştıgım bir bilgidir...kolay gelsin...