Keşke herkes sizin gibi bilinçli olarak yetiştirebilse işte,keşke pitbull veya başka cinste saldırgan olan köpeklerini gezdirirken ağızlarına ağızlık taksalar. ama malesef bizde ağızlık takılmadığı gibi tasmalar da epey uzun tutuluyo.insanlar sırf bir köpek yüzünden gideceği yolu dahi değiştirebiliyo ama ne yazık ki genelde bunlar sahiplerin ne yazık ki hiç umurunda olmuyo.Şunu da söyliyim,çoğu köpek sahibi der ya hiçbirşey yapmaz korkmayın diye.bunu bize söylemenizle bir anda köpek korkumuzu mu yenicez biz dimi?? ne alakası var?? tamam köpeğin belki çok sakin,hiçkimseyi ısırmamış olsun,işte öyle olsa bile yine de sahiplerin köpeklerini insanların gezindiği yerlerde tasmasız olarak gezdirmelerine çok kızıyorum.bu resmen kul hakkına giriyo. Günümüzde artık anne babalar bile malesef çocuklarından bazı konularda tam emin olamıyoken(örnek uyuşturucu,sigara kullanıyo mudur acaba vs. gibi), köpek sahiplerinin adeta sanki o da hayvanmış gibi köpeğin her anındaki,bulunduğu her davranışındaki psikolojisini nasıl tam olarak çözebilir şaşıyorum.sonuçta hayvan bu. dediğim gibi keşke herkes sizin gibi bilinçli olarak yetiştirse hayvanlarını sorun kalmayacak.size sadece şurda katılmadım,ilk cümlenizde.bunun hava atmayla alakası yok demişsiniz.tamam size inanıyorum ben ama siz istisnasınız, çoğunluk hava atmak için alıyo bence. En son şunu söyliyim,bu konuda dediğinize göre bilinçli birisiniz ama yine de eve arkadaşlarınız geldiğinde ve anne babanızla,varsa kardeşlerinizle de yaşıyosanız, çok dikkatli olun evdekilere zarar vermemesi için,tek bırakmamaya çalışın pitbul ile evdekileri. gerçi birini ısırırsa siz bile Allah korusun belki engel olamayabilirsiniz çünkü biliyosunuz pitbull ısırdı mı ne yaparsanız yapın ısırdığı et parçasını koparmadan bırakmıyo eti,çeneleri çok güçlü oluyo.Yine de dikkatli olun derim