Powerlifting hakkında birkaç soru

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Blonde
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Blonde

Üye
Merhaba arkadaşlar bikaç sorum olacak. Bu sporla ilgilenen türkiyede pek yok ama varsa cevaplarsanız sevinirim

1- Powerlifting ve olimpik haltercilerde nefes olayi nasıl oluyor ? Vg de hareketin pozitifinde nefes verilir negatifinde alınır. Fakat powerlifting ve halterciler nefes tutma olayı var nasıl ve neye göre yapiyorlar bu nefes olayini tam bi anlatabilecek varsa iyi olur

2- powerliftinge başlicam ama hiçbi türkçe kaynak bulamadim ne yapcam neye göre caliscam nasıl calişcam program nasil oluşturcam bilmiyorum bilgisi olan varmi acaba şimdiden teşekkürler

Birde son olarak amonyak koklama olayı ne kadar doğru ? Başlayinca kullanmak istiyorum ama bi sorun olmaz herhalde

google a yada foruma kuvvet ve güç antrenmanları şeklinde arama yapabilirsin
amonyak olayına karısmam

1) hareetler özellikle halterde ağır enerji geretktiren ve uzun süreli
hareketler olduğundan " oksijen borçlanması" fazıan girmek kolaydır ...bu nedenle nefes alma hareketin uzunluğuna göre bölünebilinir ...yani bi kaç nefes ...

2) örneğin silkmede , halteri çekerken ,altına girerken nefes alabilirsiniz , squat yaparken verme , jerk bölümünde tekrar nefes alam ve vererek basma vb ...

3) tabi bu mutlak kural değil ...tersi de yapılabilinir , ama hareket uzun olduğundan tek nefes yetmeyez...

powerde sorun yok ....basaren verin ...yeterli

Amonyak sanırım ağır kaldırınca baş dönmesi sarsılma oluyor beyin hücrelerine nüfuz ediyor ve sarsılmayı gideriyor bildiğim kadarıyla

amonyağı hiç kullanmadım ama sık kullanmamak gerekiyormuş , zararlı olabilirmiş. nefes olayında ise kendine en uygun olanı keşfet. çoğunlukla deadlift ve squat'ta hareket bitene kadar nefes tutulur ve valsalva manevrası denilen olay yapılır. kaynak olarak da türkçe bir içerik olduğunu sanmıyorum. linkteki arkadaş kısa bir derleme yapmış ordan faydalanabilirsin.
https://eksisozluk.com/entry/43066346

Back
Yukarı