powerlifting soru

yağlı lif olmaz !...:)

daha doğrusu insanda ve hayvanların çoğunda yağlar liflerde depolanamaz ....ancak , balıklarda farklı olarak kas içinde yağ depolanabilinir ...böcekler daha da farklı ...

insanda : Yağ doku, cilt altında, iç organların çevresinde, kemik iliğinde ve meme dokusunda bulunur.
Lifter yani kaldıran/kaldırıcı'yı, lifler olarak okumuşsunuz sanırım sağlık olsun :):):)

Son düzenleme:
sorun değil ama , ya türkçe ya da ingilizce terim kullansak böyle şeyler olmaz...

doğal olarak otomatik "yağlı /yağısz lifter" , "yağlı /yağsız lifler " olarak anlaşılmaz bu durumda ...:) :)

sorun değil ama , ya türkçe ya da ingilizce terim kullansak böyle şeyler olmaz...

doğal olarak otomatik "yağlı /yağısz lifter" , "yağlı /yağsız lifler " olarak anlaşılmaz bu durumda ...:) :)
peki :)
Overweighted / Fit Lifter demem daha doğru herhalde o zaman, Türkçe yazalım dersek işin içinden çıkamayız. Hem hareketlerin hepsinin adı ingilizce, hem araç/gereçlerin...
Misal, kettlebell desem ingilizce, girya desem rusça , saplıgülle mi diyeceğim :D Neyse anlaşıyoruz nihayetinde hepimiz bu sporun içindeyiz. Katkılarınız için teşekkürler.[DOUBLEPOST=1408522712][/DOUBLEPOST]Bu arada @ercan gürgöze sizin düşünceleriniz nedir bu konuda. Aşırı beslendiği için yağlanan bir powerlifter ile, kalori kısıtlamasına gitmeden sporun gerektirdiği bir biçimde beslenmiş yağ oranı nispeten düşük ama define olmayan bir lifter arasında,
kaldıracakları kilo bakımından yağ oranı düşük powerlifter avantajlı olmaz mı?
Tabii bu arada kas yapılarının aynı olduğunu farz ediyoruz...

Son düzenleme:
performans sporu olan halterde aşağıdaki parametreler önelmlidir :
-harekert özellik mekanizmasına en çok katkıda bulunan kas gruplarının gelişmişliği ve bunlardaki uygun hipertrofi ( miyofibriler ...ve bunun en tipik belirtisi içinde içerdiği h2 0 oranının i daha minimal olması ...genelde haltercilerde ve diğer performans sporcularında bu tip hipertofide su oranı % 50 ler civarı olabilir...
-aynı şekilde hareket dinamiği ile uygun olacak eklem ve tandon durumu ..eklemleri büyük olan sporcular her zaman daha avantajlıdır ...daha fazla elektrik üretebilen avantajlıdır ..
-elektrik akım miktarı , kasılma için beynin üretettiği...

bunlar ana parametreler ...örneğin , yağlı gözüken bir halterci , aynı kiloda çok definisyonlu bir arkadaşından , diğer parametreler ön planda olduğundan daha başarılı olabilir...

Ben powerlifting yapıyorum boy 185 kilo 1oo (en kilolu olduğum zaman 135) nasıl anlatsam bilemedim ama cidden çok ağır çalışıyoruz ve beslenmemize çok dikkat etmiyoruz bi ara günlük 35oo 45oo kaloriyi buluyordu yediklerim ton balığından tut içinde protein içeren herşeyi tüketiyoruz fil gibi yiyoz anlıyacağın . steroid kullanmadım genetik özelliklerden olabilir herhalde şimdi definasyon diyetine başladım 2o gün oldu bende saf vücudumu çok merak ediyorum o yağların altında ne var diye biraz daha define olduktan sonra paylaşacam fotoğraflarımı

iyi de "fil gibi" yemeye gerek yok ki ?!...neticede powerlifting de "siklet -babında aypılan " bi performans sporu ....kilo alarak daha başarılı olunacağını sanmak son dereced yanlış bir durum....
zira , neticede halter gerekli hipertofi yanında " eklem büyüklüğü , liagemnt ve tandon yapıları " ile de çok yakından ilintili spor dalı...hatta ve hatta ekses kilolar bayağı zul olur...

kısaca , kilo alma yeribne " en optimum siklet - anatomi -hiperrofği" durumu oluşturlması gerekir , kısaca " optimizasyon" !...:)

Sumo güreşçiler inde profesyonel bb cilerden aha fazla kas vardir.

Ayrica 2 metre adamin 160 adamdan güçlü olmasının neyi garip ? Birde ağırlık kaldırmak sadece ergenlik döneminde sorun teşkil edebilir ancak 16 17 yaşından sonra hic bir sorun olmaz
2 metre ve 1.60 ciddi fark olusturur da güç unsurunu sağlayan ana faktör kas durumu degil mi?

Profesyonel vücut geliştirmeciler profesyonel powerlifterlardan daha iri yarıdır aslında. Powerlifterlar yağ depolamadan pek kaçınmazlar. Amaçları güç olduğu için yağ yakımıyla falan vakit kaybetmeden yerler. O yüzden daha göbeklidirler ama düşük yağ oranlarında vücut geliştirmecilerin kasları powerlifterlardan daha büyüktür.
Deadlift ve squatın çok yüksek ağırlıklara çıkmadan boy uzamasına engel olacağını düşünmüyorum. O ağırlıklara gelene kadar da zaten ergenlikten çıkılıyor genelde.
bu konuda katılmıyorum vg ciler düşük yağ ve su oranı oldugu için ilizyonik olarak daha kaslı gözükürler ama durum bu şekildedir https://www.facebook.com/savickasbi....1073741833.1517570685138126/1570119956549865
yanlış anlamayın kas kütlesi hakkında yorum yapmıyorum ama powerlifterlar daha iridir vgcilerden

bu konuda katılmıyorum vg ciler düşük yağ ve su oranı oldugu için ilizyonik olarak daha kaslı gözükürler ama durum bu şekildedir https://www.facebook.com/savickasbi....1073741833.1517570685138126/1570119956549865
yanlış anlamayın kas kütlesi hakkında yorum yapmıyorum ama powerlifterlar daha iridir vgcilerden
Hahah, bu fotoğrafı gördüm. Ama Jay'e haksızlık yapmamak lazım, adamlar en az 10'ar santimetre daha uzunlar :)

Şunu da atayım şurada dursun: http://www.t-nation.com/training/why-bodybuilders-are-more-jacked-than-powerlifters

Back
Yukarı