Programım ve Sorularım :(

SpiTTLe

Üye
Öncelikle Herkese Merhaba
V.g de yeniyim ve dolayısıyla Bftr de yeniyim ancak bu spora başlamadan önce 1 yıllık amatör Kick Boks deneyimim vardı Vg ye baslama nedenimse hacim artışı ve yağlanma ben oncelikle programımdan bahsedeyim sizlere...
İlk olarak 10Dk Koşu Ben Bunu 9 Km hızla 30Dk yapıyorum.
Ardından Miğde hareketleri
4*25 Mekik
4*25 Bacakları Omza Cekme(zorlandığım hareket)
4*75 Twist
Sırt/Bel
4*25 Ters Mekik
Arka Kol
4*8 Owerhead Triceps Extension
Göğüs
4*8 Bench Press
4*8 Rowing Tarzi Bi Aletli Cekis
4*8 Barbell Curll
Omuz
4*8 Barbell Ceneye cekme
Bacak
4*8 Squad
Baldır
4*8 Standing Calf Raise

Benim Aklıma takılan şey şu
1.Ben bu hareketleri yaparsam benim göğsümün ortası boş kalmaz mı?
2.Miğde Hareketleri En son yapılmaz mı?

Omuz için ; yana açış ve enseye indirme (dumbell) eklemeni tavsiye ederim.

Benim Calistiğim yerdeki Hocam ilk ay Temel Hareketler dedi ve temel hareketler icin bunları verdi bende doğruluğuna pek kanaat getiremedim antremanı yapıyorum hicbir yorgunluk olmuyor birde (5 km) eve koşarak gidiyorum... biraz yorulmam gerekmez mi?

İlk ay için ağır yorucu antremanlara gerek yok. 1. ayın amacı vucudun bu işe alışması haraketlerin doğru kavranması vs. gibi bilinçlenme ve ısınma turu diyebiliriz. Temel haraketlerin tam olarak ne olduğunu hocalarımız daha iyi bilirler tabiki ama omuz için yana açış barı çeneye çekmekten daha önce gelen bi haraket diye düşünüyorum.

her hareket otomatikman aynı bölgedeki başka bir hareketin oluşumunu sağlarken farklı bölgedeki hareketi bile belirler.

temel çalışma yada standart programda. trapez hareketleri,sqat hack sqat, gibi bacak hareketleri, dencline bench d.fly,plower,dips ,barfiks vs vs gibi hareketle ilk ay kesinlikle verilmez. ilk ay bunların alt yapısı sağlanır. örnek ilk ay kişiye leg ex,leg curl verirsinki, ileride sqatı yapabilsin ve menisküs sorunu yaşamasın. herşeyin bir sırası bir düzeni ve bir bağlantısı vardır.

Hocalarınız tabiki bu işin ehli yinede bu sitedeki bilgileride gözden geçirsinler. birşey kaybetmez çok şey kazanırlar. ben biliyorum diye birşey yoktur. bilmediğim ne var acaba vardır.

Son düzenleme:
Teşşekürler... Squad Programdan çıktı... Bir Gün Cardio, mide Bir Gün ağırlık şeklinde program paylaştırıldı...

Omuz Hareketlerine de yana açış ekledim bu arada omza indirme hareketinin ismi nedir ayrıca dumbell lemi yapılır barlamı?

Back
Yukarı