Protein Bar Nasıl Yapılır?

Bende yarın buna benzer bir tarifi denemek istiyorum. Benim denemek istediğim şöyle:
4 probis
2 yumurta akı
1 ölçek whey çikolatalı
50 gr lifalif çikolatalı
1 tepeleme tatlı kaşığı pınar yağsız süt tozu

Tek kafama takılan soru bunu fırına koyunca doğru düsgün pişecek mi ve piştikten sonra umarım yumurtanın tadı kalmaz :P

Çünkü daha öncesinden sade yulaflı-yumurtalı omlet denemiştim, samanlı yumurta gibi olmuştu zorak bitirdim. Başka bir seferde çikolatalı lifalif i yaptığım omlete katmıştım. Sonuç feci:( Umarım bu güzel bir sonuç verir.
 
Bugün markete gitmeye üşendiğimden farklı bir protein barı denedim ve süper oldu :D

2 ölçek çikolatalı whey protein
100gr lifalif çikolatalı
2 yumurta akı
1 avuç kadar badem ve fındık (parçalanacak)

Bunların hepsini karıştırıp ızgaradaya attım ve 1 dakikada piştiler. Tadlarıda kakaolu kek gibi birşey oldu ve gayet de yenilebilir oldu. Ben yukardaki tarifle 3 adet bar hazırladım.
 

Eklentiler

  • Resim3.jpg
    Resim3.jpg
    60,6 KB · Görüntüleme: 830
  • Resim2.jpg
    Resim2.jpg
    63,2 KB · Görüntüleme: 821
  • Resim1.jpg
    Resim1.jpg
    65,1 KB · Görüntüleme: 826
draft çok lezzetli görünüyorlar, ızgarada olmasada tavada veya fırında yapmayı deneyeceğim,aslında şimdi aklıma geldi bu karışımı elektrikli tost makiesinde de pişirebiliriz ben öyle deneyeceğim...
 
Bende gelecek sefere çilekli whey ile yapıp birazda meyve eklemeyi deneyeceğim bakalım onlar nasıl olcak :D
 
içine whey koyduktan sonra ne anlamı kaldı ki
biyerden su bulur içerim şöyle sadece yumurtalı, lorlu yokmu:D
 
Kafama takılan bir sorun oluştu bugün. Salondaki antrenörle bu whey bar yapıp işini konuştuk ve bana herhangi bir ısısal işleme tutulan whey in yapısının bozulacağını ve kanserojen etki gösterceğini anlattı. Buzdolabında hazırladığım barlar da benim yememi bekliyor. Bu konuda bilgisi olan biri beni aydınlatırsa sevinirim.
 
Kafama takılan bir sorun oluştu bugün. Salondaki antrenörle bu whey bar yapıp işini konuştuk ve bana herhangi bir ısısal işleme tutulan whey in yapısının bozulacağını ve kanserojen etki gösterceğini anlattı. Buzdolabında hazırladığım barlar da benim yememi bekliyor. Bu konuda bilgisi olan biri beni aydınlatırsa sevinirim.
kanser de nereden çıktı? besin değerleri düşer demek istemiştir...
 
Bende tam olarak bilmiyorum ama kesinlikle bir daha yapma dedi bana antrenörüm. Aslında yapıp okulda yemek gerçekten büyük kolaylık oluyordu ama :(
 
evet arkadaşlar bne bunu aslında 1 hafta sonra süt tozu ve krep şurubu alınca yapacaktım ancak dayanamadım ve bu gün biraz farklı bir içerikle yaptım
yarım bardak yulaf
eçyrek bardak portakal suyu
çeyrek bardak süt
4 kepçe twinlab vanilyalı whey
1 yumurta beyazı 1 tanede ayırmayı beceremediğimden dolayı bütün yumurta
iyice karıştırıp pişirmeyi denedim ama dışı yandı içi çiğ kaldı, ben normal fırında 300 derecede yaptım ondan heralde(baya da kalın koydum) haftaya değiştirerek tekrar deneyeceğim ancak bunu düzgünce yapmayı başarınca harika olacağına inanıyorum, düşünsenize kuru meyve parçalı, çi,lekli whey li yada fındık-fıstık(bunları mutlaka koyun ben azcık koydum fındık lı kısımlar baya bi güzel oldu) ve dymatize fıstık yağlı wheyli falan
ayrıca hammaddeler diğe bir site var oradan aroma alıp eklersek baya hoş olabilir gibime geliyor
 
arkadaşlar bunu dymatize 12hour fudge brownie aromalı ile yapmanızı tavsiye ederim
önceden bir kesesinde 4 kepçe twinlab vanilya koydum bir keresinde 4 kepçe Scivation çikolatalı whey koydum bu seferse 2 kepçe scivation 1 kepçe dymatize gourmet peanut butter ve 1 kepçe 12h koydum öncekilerden çok daha lezzetli oldu

ayrıca yapanlar içinde fındık parçaları ve kuru üzümde atsınlar, çok daha lezettli olacak
 
Arkadaşlar krep şurubunu temin edebileceğimiz bir yer var mı.Bide fırınlanınca ürün gerçekten besin değerleri ölüyor mu.Bu sorulara cevap verilmemiş ..
 
Yeniyim forumda.

Bende deneyeceğim bunu ancak ölçülerde belirttiginiz " kap " ne kadar gram oluyor ? Ayrıca 1/4 kap elma püresi ve portakal suyu neye göre kap ? bardak mı ? Yanıt bekliyorum teşekkür ederim şimdiden.
 
Kafama takılan bir sorun oluştu bugün. Salondaki antrenörle bu whey bar yapıp işini konuştuk ve bana herhangi bir ısısal işleme tutulan whey in yapısının bozulacağını ve kanserojen etki gösterceğini anlattı. Buzdolabında hazırladığım barlar da benim yememi bekliyor. Bu konuda bilgisi olan biri beni aydınlatırsa sevinirim.

biraz geç alıntı olacak sanırım bu doğru olabilir besin değeri kaybetme konusunda.

zira ben hiç bi yerde "wheyden yapılmış" protein bar görmedim. hepsi yumurtalı yulaflı falan. koruyucu katkı maddesi dolu. :)
 
Bende protein bar yapacağım fakat kullanım hakkında bilgi verirmisiniz?Sadece antreman günlerindemi kullanayım yoksa her gün mü antremandan önce mi ortasında mı yoksa sonunda mı kullanmalıyım?
Not:Yaş 16
 
Yemek yapmaya aram pek olmadığı için tarifi daha önce yapmış arkadaşlara soruyorum ;

1/2 kap derken ne demek isteniyor ? ne kabı ? :) ayrıca krep şurubunu internette araştırmama rağmen nereden temin edebileceğim konusunda hiç fikrim yok, bilen anlatırsa sevinirim ;)
 
1 kap(Amerikan) = 236 mililitre. Saçma sapan bir hacim birimi olduğundan içine konan her bir maddenin ağırlığı farklı olacaktır ve teraziyle işin içinden çıkmak zordur. Tavsiyem Migros da bile satılan cup/ml çizelgeli ölçü kaplarından(plastik olan 5 liraydı en son) alıp onunla işe koyulun.
 
Back
Yukarı