protein kg 2-2.5 saçmalığı

Bu ayın Muscle&Fitness dergisinde beslenme ile ilgili bir makele okudum,bu konuyada değinmiş paylaşmak istedim Precision Nutrition'un,Toronto'daki beslenme eğitim merkezi yöneticisi Ryan Andrews'in yazdığı yazı şöyle;

''Her öğünde protein tüketin.Andrews vücut ağırlığının şukadarına şukadar protein gibi hesaba dayalı şeylerden hoşlanmıyor.Her öğünde protein olmasının yeterli olacağını ifade ediyor.Protein tüketimi tokluğu arttırır ve uzun vadede size kas kazandırır.''

Aynen çok doğru bir yazı günlük alınan besın degerlerının %70 KARBONHIDRAT OLMAK ZORUNDADIR.egerki protein miktarmızı ideal düzeyde tutup yeterlıde karbonhıdrat aldıgımızda kaslarımızı rahatca besleyebılırız

işte bu kafalardaki karmaşayı biraz olsun kapatır... çok profesyonel birisiyseniz zaten düzenli olarak aylık kan testlerine, özel bir takım ölçümlere gidersiniz... hatta inanmazsınız ama vücudundaki enerjiyi dinç tutmak için mastrubasyon yapmayan sporcular bile var... adam kalori hesabı yapıyor ki sperm attığınızda ki vücuttan harcanan kaloriyi bi düşünün...

Yani ortalama olarak verilmiş ve sizde öyle kullanın bence... Jay Cutler,Arnold Schwarzenegger, Ronnie Coleman Beslenmesini vs. izleyin ;)

Sperm atıldığında kaç kalori gidicek sanıyorsunuz ki ? maksimum olucağı 50-100 kaloridir eğe çok fazla kalori yakılsaydı insanlar bir taraflarından ter atmak pahasına cardio yapmak yerine günde 3-5 sefer masturbasyon yapardı, böyle saçma sapan bilgilerlede yeni başlayanların kafasını karıştırmayın.

Sperm atıldığında kaç kalori gidicek sanıyorsunuz ki ? maksimum olucağı 50-100 kaloridir eğe çok fazla kalori yakılsaydı insanlar bir taraflarından ter atmak pahasına cardio yapmak yerine günde 3-5 sefer masturbasyon yapardı, böyle saçma sapan bilgilerlede yeni başlayanların kafasını karıştırmayın.

okadar bile değil 20 kcal kayıp oluyor :)

tumblr_lgp2re5ubc1qdq4u0o1_400.jpg

Ahahaha güzel jpegmiş..
O sweet vs. ise spermin tadı,partneri düşünmek lazım tabiki bunu biliyordum genelde meyve yemeye dikkat ederim :)

diyetteyken yani dusuk karbo yuksek pro bi diyette evet duketilebilir
Ama karbonhidrat agirlikli bi diyet uyguluyosan evet sacma

Yuksek protein diyetindede okadarda sacma degil kh almadigin icin glikojen depolarini proteini arttirarak saglicaksin ki sizin dediginiz yuksek protein diyetindeki kh kac ben 50 altindan filan bahsetmistim :)

Bende 1 sene bu saçma formülü uyguladıktan sonra kg * zırvasını bırakmış bulunuyorum 2 aydır,her öğünde protein almaya dikkat ediyorum hepsi bu.

Yüksek proteinli diyette bile saçma bu miktarlar, yani sana faydası olan aldığın değil sentezlediğin protein.

işte kesinlikle sentezlediğimiz önemli ama o zamanda şöyle planlama yapmamız gerekmiyor mu
eger 30 gram proteinlik bir öğünün 10 gramını sentezleyebiliyorsa vücudumuz,o zaman 60 gram almalıyız ki 30 gram'a denk gelsin

böyle olmalı demiyorum,böyle mi olmalı diyorum ? :)

işte kesinlikle sentezlediğimiz önemli ama o zamanda şöyle planlama yapmamız gerekmiyor mu
eger 30 gram proteinlik bir öğünün 10 gramını sentezleyebiliyorsa vücudumuz,o zaman 60 gram almalıyız ki 30 gram'a denk gelsin

böyle olmalı demiyorum,böyle mi olmalı diyorum ? :)

hayır tam tersine 10 gr sentez varsa 10 gr almak kafıdır gerısı bosa zıyandır

ama işte bilemiyoruz ki Danny ne kadar sentezlediğimizi :( 30 un 10 nunu senztezleyen sistem 60 ın 20 sini sentezleyemiyormu ? Sentez'in az yada çok olması neye bağlı?

peki şöyle veriler varmı,şu yaşta şu kadar sentez yada şu sporu yapanda bu kadar sentez tarzında.

ama işte bilemiyoruz ki Danny ne kadar sentezlediğimizi :( 30 un 10 nunu senztezleyen sistem 60 ın 20 sini sentezleyemiyormu ? Sentez'in az yada çok olması neye bağlı?

peki şöyle veriler varmı,şu yaşta şu kadar sentez yada şu sporu yapanda bu kadar sentez tarzında.

sanırım anlatamadım ben gunde dıyelım kı sen 10 gr kas proteın sentezı yapıyorsun ıstersen 3kg proteın al bu yıne 10 gr olucak yanı cok proteın almakla ılgısı yok

tamamen genetık durumua baglı

hayır ole bırsey yok sadece spor yapanlar daha fazla alsın dıye var

onerılen 1gr proteının az ustunde almak kafıdır zaten mantıklı dusunursenız gunde 4gr proteını alıkoysa vucudnuz yanı gunde 4 gr kas yapsanız yılda 5kgdan fazla kas kutlesı demek oluyor bu

aslında bu gram hesabına en az bi 3 ay dan sonra geçmeleri lazım
ilk başladıgı 3 ay protein agırlıklı ama fazla dert etmemeleri gereken bir konu ama 3 4 aydan sonra kaslar belirginleşir neyin ne oldugunu anlayınca gram hesabı yapmaya başlasalar daha iyi olur

aslında bu gram hesabına en az bi 3 ay dan sonra geçmeleri lazım
ilk başladıgı 3 ay protein agırlıklı ama fazla dert etmemeleri gereken bir konu ama 3 4 aydan sonra kaslar belirginleşir neyin ne oldugunu anlayınca gram hesabı yapmaya başlasalar daha iyi olur

aslında tam tersi ilk 3-6 ay çok fazla protein alınmalıdır gelişim çok hızlı olduğu için sonra ise makul seviyeye indirilmelidir :)

benim önerim ilk 3 ay kg*3gr - 3-6 ay arası kg*2.5gr sonrasında ise anabolik varsa 1.5-2 yok ise 1.2-1.5gr

aslında tam tersi ilk 3-6 ay çok fazla protein alınmalıdır gelişim çok hızlı olduğu için sonra ise makul seviyeye indirilmelidir :)

benim önerim ilk 3 ay kg*3gr - 3-6 ay arası kg*2.5gr sonrasında ise anabolik varsa 1.5-2 yok ise 1.2-1.5gr

haklı olabilirsinde bir de şöyle düşünsek
ilk 3 4 aydan sonra kaslar daha büyüyecek kas oranı arttıkça da protein ihtiyacı artacak bence mantıklı da zaten dememin sebebi konuyu açan arkadaş demek istemiş ki spor yapmayan ve ya yeni başlamış 60 kg birisyle spor yapan 60 kg birisinin alması gereken protein miktarı aynı olmamalı bende buna göre baktım olaya :))

Dachosen'in teorisi çok ilgimi çekti ve aslında ne kadar doğru olabileceğini düşündüm. İlginçtir, bazı sabahlar kahvaltıda canım hamur işi isterken, bazı sabahlar ise deli gibi süt, cici bebe + protein tozu karışımı istiyor -ki bu antremanın ertesi sabahı daha sık oluyor. Kimi zaman güzel soslu bir makarna için kıvranırken, birkaç gün kırmızı et yemediğim zaman ise inanılmaz bir yoksunluk hissediyorum.
Aslında vücudumuz gerçekten karbo ve protein için bize bir şeyler mi anlatmaya çalışıyor?

Diğer konuya dönersem, şu protein oranını tutturmak için (günde 150-200gr) ben şahsen büyük bir sıkıntı çekiyorum. Tutmadığı günler ise manasız yere kendime kızıyorum ve motivasyonum azalıyor. Beslenemediğimi ve hatta antremanımın boşa gittiğini bile düşünecek kadar takılıyorum. Belki gerçekten bu kadar kasılmadan hem vücudu dinlemeli, hem de deneme yanılma ile kendi oranımızı bulmalıyız.

Bende vücudumu dinleyerek alıyorum günlük proteinimi kan şekerimiz düştüğünde nasıl deli gibi canımız tatlı çekiyorsa kasların ihtiyacı olan aminoasitleride aynı şekilde gün içinde canım çekiyor.Bunu şöyle kanıtladım antrenmanı yaptığımın ertesi günü canım çok fazla yumurta, et, protein içirekli yiyecekler çekerken sonraki dinlenme gününde bukadar yumurta yiyemiyorum canım çekmiyor kaslar onarıldığı için.Vüdumu dinleyerek aldığım protein günlük 1.5 grama denk geliyor hiç bir zaman 2 grama çıkmadı ama gelişimimden gayet memnunumda.

Back
Yukarı