OkuyomBenYaa
Üye
Kilo başı 2 gram protein alıp memnun olmayan kaç kişi var 2 gr protein bana çok fazla geliyor aşırı yağlandım diyen kaç kişi var bence yok
Nasıl bir sporcu tipi olduğum seni hiçmi hiç ilgilendirmez.Sen otorite falan mısın?Yoksa bu forumda bol bol bulunan bilmeden ahkam kesenlerden mi?Ben söyleyeyim sen sadece yazıyorsun.Allah eline zeval vermesin.Sen kendince takıl![]()
al bak kaynak da vermis adam linke girde oku... yok sen sadece muscletech okursun pardon profesyonelsin ya kusura bakma
sen beni anlamak istemiyorsun kaynak mı istiyorsun işte sana kaynak arkadasın verdigi link
http://www.vucutbilim.com/beslenme/makaleler/163-protein-ve-karbonhidrat-hesaplama.html
yok kaynak istemiyorsan kabul etmiyorsan bu konusmayı devam ettirmenin bir manası yok
Wolfmen....Bak hala aynı yerde sayıklıyorsun? Kaynak diyorum.Bu yaptığın alıntıyı yazan arkadaş nereden almış.Kaynak nedir? Bu konuşma ,ya da dialog gerçekten de olmuş mu? Yoksa şehir efsanesi mi?Sen onun kaynağını verirmisin bana?O arkadaş ciddi bir yazar olsa bu bilgileri aldığı kaynaklarını yazardı.Lambur lumbur kopyalamış sağdan soldan.Hiçbir bilimsel ölçütte yok.Bak bu forumda ki yazılan bilimsel yazılar hep kaynak verilerek konur.Zaten bu forum kuralıdır.Bunu da öğren bence.
Lösin izolosin ve valin kas kazanmak ve kasları korumak için aşırı derecede gerekli.
Bu yüzden proteinlerin kaynakları önemli.
Her protein kaynağı vücudumuzda iyi kullanılamıyor.
Özellikle en iyi kullanılan kaynaklar belli.
Whey, EGG, Et çeşitleri fermente sür ürünleri yani hayvansal proteinler.
Bitkisel olanların ise, birbirlerini tamamlayıcı özelliği var. Ancak bitkisel proteinlerin iyi kullanılabilmesi için buhar yöntemiyle pişirilmesi yada çiğ yenilmesi gerekiyor.
Aynı zamanda yüksek ısıda işlenen proteinlerin möleküler yapısı değişime uğruyor.
Ve vücudumuz möleküler yapısı değişen proteinleri bir düşman gibi algılıyor.
Proteinlerin ne kadar iyi emilip emilmediği idrarla belli oluyor.
Özellikle kolesterolü yükselten protein kaynakları mükemmel emiliyor.
Omega-3 gibi kaynaklarla alınan ET ve Yumurta kas gelişimi için mukemmel.
Özellikle düşük karbohidratlarla beslenildiğinde proteinler daha iyi emilebilmekte.
yani her protein kaynağı mükemmel kaynak değil, bitkisel kaynaklar bana göre vücudumuz için gerekli değiller.
Ancak birbirlerini tamamlayıcı özellikleri var. Örneğin kurufasulye ve esmer pirinç mükemmel bir tamamlayıcı.
Ayrıca araştırmaları incelediğimde KiloX2.6 ve asidik yükü düşük alkali karbohidrat kullanan ve taze sebzeler ile diet yapan sporcuların böbreklerinde hiç bir şekilde hasar görülmüyor.
Ürenin yüksek çıkmasının sebebi asidik karbohidrat kaynakları.
Alkali besinler tüketilirse eğer, böbrek fonksiyonlarında bozulma görülmüyor. Asidite düşüyor. Önemli olan vücudumuzdaki asidik yük.
Kısacası Rafine karbohidratlar ve işlenmiş ürünler hem vücudu asidik yöne kaydırıyor, hem kemikten kalsium çekilmesine sebeb oluyor ve proteinlerinde yeterince iyi kullanılmasını engelliyor.
KiloX2.6 da alınabilir Kilox3 de alınabilir.
ancak karbohidrat kaynakları arttirildiğinda bu kadar yüksek protein almak cebimize zarardır. Kullanılamayan protein(aminı asit) idrarla Wc ye gidecektir.