Protein Tozlu Yulaf Kurabiyesi

Arkadaşlar bu tarifin sahibi ben değilim, yabancı bi forumda denk geldi kendim de denedim gayet leziz oldu. Akşamları eve eş dost geldiğinde atıştırmalık olarak yapıyorum hem sağlıklı kendim yiyorum hem de misafirlerime ikram ediyorum.


Malzeme Listesi;
Bi kap yulaf ezmesi
Protein Tozu(ben çikolatalı toz tercih ediyorum)
1/2 Muz
1 Kaşık Bal
1 Yumurta Beyazı



Büyükce bi kaba önce ufak bir kap yulaf ezmesini koyuyoruz, üstüne protein tozumuzu ekliyoruz. Ben protein tozunu işin aslı kurabiyeleri kendime yapacaksam fazladan koyuyorum ama eğer misafire yapacaksam ve kendim de atıştıracaksam daha az miktarda koyup üstüne yağsız kakao katıyorum böylece o çikolata tadı kaybolmamış oluyor renk olarak da siyahımsı oluyor. Protein tozunun ardından bir yumurta beyazını onun ardından da yarım muzu dilimleyip kap içine ekliyoruz. En son da bir çorba kaşığı bal ekleyip, ben kaşıkla yapıyorum ama siz neyle yaparsınız bilmiyorum iyice ezip bulamaç haline getiriyoruz. Ondan sonra fırına koyulan tepsilerin birine yağlı kağıt serip üstüne de göz kararı elle veya kaşıkla o bulamaçtan top top ayırıyoruz. O ayırdığımız toplar kurabiye olacaklar daha sonradan.
En son olarak önceden 180 dereceye ayarlı ısıttığımız fırına tepsimiz içindeki kurabiyeleri yerleştirip 20-25 dk pişiriyoruz. Yine vakte fazla güvenip fırının başından çekip gitmeyin sürekli takip edin kurabiyelerinizi. Ve afiyet olsun.

Gerçekten çok ama çok hafif bi atıştırmalık aynı zamanda protein açısından da zengin. Keyifle yiyorum :)

2hs0x2s.jpg





xgmweb.jpg





Resimler ilk kurabiyelerime aittir, o yüzden şekilleri biraz bozuk siz daha düzgün şekillilerini yaparsınız mutlaka :)
 
protein bar gibi desene :D denemek lazım
 
Bugün bu tarifi uyguladım.

5 ölçek protein tozu
200 g yulaf ezmesi
Biraz tarçın
Biraz kahve
2 çay bardağı süt
Çok az bal
2 yumurta sarısı

Bunları bir kapta karıştırıp bulamaç haline getirdim.Küçük kurabiyeler olacak şekilde fırına attım.250 derecede 15 dakika pişirdim.Sonuç olarak dışı yandı.Ancak içi normal.Yine de yiyeceğim.Tadı biraz acı yandığından dolayı ama idare edeceğim.Deneyecek arkadaşlar için;
10 dakikadan fazla süre pişirmeyin.
 
Hocam, yazdığın leziz duruyor kesinlikle ama o kadar şeyin içinde kalori yok mu ya :)) hepsi karbonhidrat hafif oluyor demişsin ama inandıramadım nedense kendime ben mi yanlış anlıyorum yoksa
 
hocam ne zamandan beri yapmak istiyordum fakat evde yumurta ve muz yoktu bende çok az süt ve puding ekledim. puding yaklaşık 2 tatlı kaşığı. Tavada 3 dk ısıttım,yoğunlaştı sonra fırına attım bakalım nasıl olacak :)
 
ben pek ölçü kullanmam karambole atarım malzemeleri ama. elma püresi lor da katıyorum içrisine. bal koymuyorum güvenmedigimden o an meyve ne varsa blender ile püre yapar katarım
 
Protein tozu 180 derecede zarar görmez mi? Aynı değerlerini korur mu?
Bildiğiniz gibi protein aminoasitlerden oluşur ve birbirlerine peptit bağlarıyla bağlanırlar.Bizim ihtiyacımız olan zaten aminoasitlerdir.Çünkü her canlının proteini farklıdır.Her canlı kendi genetik şifresine göre aminoasit dizilimi yapar.Yani hepimizin aminoasit dizilimi birbirimizden farklıdır. Onun için herhangi bir proteini yapısı bozulmadan tüketsek bile midemiz pepsinojen enzimleri ile parçalayacak,bunu aminoasitlere ayıracak ve öyle kullanacaktır.
 
Bildiğiniz gibi protein aminoasitlerden oluşur ve birbirlerine peptit bağlarıyla bağlanırlar.Bizim ihtiyacımız olan zaten aminoasitlerdir.Çünkü her canlının proteini farklıdır.Her canlı kendi genetik şifresine göre aminoasit dizilimi yapar.Yani hepimizin aminoasit dizilimi birbirimizden farklıdır. Onun için herhangi bir proteini yapısı bozulmadan tüketsek bile midemiz pepsinojen enzimleri ile parçalayacak,bunu aminoasitlere ayıracak ve öyle kullanacaktır.
Yani.?
Isıda bozulur mu bozulmaz mı?
 
peptit içeren haplar neden kullanılıyor peki ?
madem alındıgında mide onu parçalıyor ve işe yaramaz duruma getiriyor ?
mide amino asitlerine ayırdıktan sonra senin genetik şifrene göre dizilimi tekrardan kendi yapar.Yani proteini biz oluştururuz asla dışardan gelen proteini vücut direkt kullanmaz. Tekrar oluştururken peptit bağlarına ihtiyaç duyulur buda bu aşamayı hızlandırır...
Detaylı bilgi; Translasyon - Vikipedi
 
Back
Yukarı