Çok önemli diye başlık açmışsın ama bu konu forumda çok tartışıldı.Şimdi sağlıklı kişi 40-50 gr demiş.Bizler bu sprou yapıyorsak forumundaki hocalarımızında dediği gibi kilomuzun 1.5-2 katı protein almalıyız.Ordaki protein tozunun böbreklere etkisi vs oturan bu sporu yapmayan gereksiz şekilde proteinle böbreklerini yoran kişiler olarak kastedilmiş.
Ben sahsen bunun hicbir bilincli spor hocasi tarafindan cevaplanabilecek bir soru oldugunu dusunmuyorum.
Eger sizin karacigeriniz ve bobrekleriniz normalse; belki uzun sureli/asiri kullanimda sizde hicbir problem olmayabilir. Ama belki benim organlarim (dogustan veya sonradan) hassas/zayif/rahatsiz ise problem olabilir.
Bunun teshisini koyacak kisilerde doktorlardir.
Hocalarimiz 2 misli diyebilirler. Zaten bende onlarin dediklerine uyup 2 misli yiyorum. Belki bir gun biri cikar 5 misli der. O gun birileride 5 misli yemeye baslar. Ama gelin biz arada sirada doktorumuzada danisalim, test sonuclarimizi gorelim.
Bence bu konunun dogrusu veya yanlisi yok. Kisiden kisiye degisir ve duzenli check-up ile kafanizdan bu tur korkulari (bir nebze) atmanizi saglayabilirsiniz.
tamamda arkadaşlar LABARATUVARDA ÜRETİLMİŞ 1 maddeyi (protein tozu) amma çok savundunuz.
tamamda arkadaşlar LABARATUVARDA ÜRETİLMİŞ 1 maddeyi (protein tozu) amma çok savundunuz.
Cunki satin almak, kullanmak, sonradanda "hicbirsey olmaz, doktorlar birsey bilmez" demek daha kolayda ondan.
Aslinda bazen okudugum cevaplardan dolayi sasiriyorum. Neden insanlar egolarini hemen on plana cikariyorlar anlayamiyorum.
Ben forumda fikir olarak sizin ustunuze ciksam, bir baskasida benim ustume ciksa; birimiz kazanmis birimiz kaybetmismi olacagiz? Neden bu kadar sivri konusmalar geciyor konu aralarinda anlamiyorum.
Adam bir konu acmis (ve bencede guzel bir konu), dogru duzgun tartissaniza konuyu. Egonuzu bir kenarda birakip, verecek bir bilginiz, dusunceniz varsa onu kullanin lutfen.