protein tozu kullanımı vs...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kfks
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bi zararı varmı ? tozların bide benim amacım plaj vucudu yapmak şişmek diil uzun boyluyumda kaslarımda uzun ve daha güzel durucak tahminim beslenme şart ben mankenlik düşündügüm için spor şart :D:D

protein tozu belki de bu sporu yapanları %70 nin kullandığı bir üründür...bence korkulacak bir zararı yok...

korkma işini bilen birinden yardım alırsan zararı olmaz

caseini wheyden ayıramaz diye birşey yok ki sonuçta bu gasterde fiziksel sindireme uğrayıp sonra bir miktar kimyasal sindirime girer sonra oradan asıl sindirimin temeli olan duodenuma geçer ve protein tek tek aminoasit kombinasyonları halinde absorbsiyon olur. burada gerçek şu protein emilmez aminoasitler halinde alınır. yani caseine falan bakmaz. senin de dediğin gibi casein wheye göre çok yavaş sindirilir. ama bu demek değil ki wheyin sindirimini azaltır. whey ayrı casein ayrı emilir sindirim hızından dolayı. antreman sonrası öncesi süt ile alınım farketmez ama süt yavaş sindirilir bu gerçek. ondan dolayı millet su ile alıyor.

Şimdi benim de kafam karıştı... İlk 6 aylık dönemde whey kullandığım zamanlarda sütle kullanıyordum ve faydasını görmüştüm, kilo ve ölçü artışım iyiydi. Daha sonraları forumdan suyla içmenin daha faydalı olduğunu öğrendim fakat kullandığım sürece kilo ve ölçülerimde pek bi değişme olduğunu söyleyemem 6 aydır neredeyse aynıyım. Buradan çıkardığım sonuç da sütle birlikte almak daha yararlı ? Yoksa bu bendeki durum başka etmenlere bağlı olarak mı gelişmiştir?

Bir de ben wheyi antrenmana çıkmadan önce shaker ile karıştırıp bir 500ml'lik pet şişeye koyup çantaya atıyorum ve salondan çıktığımda da arabaya binip tekrar çalkalayarak içiyorum. Yaklaşık 1 buçuk saat geçmiş oluyor ilk karıştırmamdan içmeme kadar. Bunun olumsuz bir etkisi var mıdır?

Bu sporda önemli olan kanda devamlı kaslara gereken aminoları sağlamaktır. Kısa süreli ve ya uzun sürelinin fazla bir önemi yok bence. nede olsa gün 24 saat. Bu saatlerin tamamında kaslarının ihtiyacı olan aminoları bulundurman önemli. Ayrıca ahura ya katılıyorum. Her türlü proteini sindirmek için vücut farklı enzimler kullanıyor. Buda hepsini aynı anda sindirdiği anlamına gelmez. casein kana yavaş yavaş karışarak kanda devamlı amino bulunmasını sağlar. Whey i su ile alırsanız yaklaşık 2-3 saat sonra kanda amino miktarı bayaa düşer. Sonuçta arkadaşlarında dediği gibi süt bir vg için vazgeçilmezdir.

et süt yumurta diye boşa dememiş büyüklerimiz bu 3lü aslında bb için söylenmişte olabilir :D

1)havale yöntemiyle 141 tl ye bulabilirdin

2)su ile alman daha dogru olur daha cabuk kana karısması icin,wheyin amacı da zaten budur

3)herhangi bi kavanoza koyup suyunu ekleyip calkalayabilirsin.

arkadaşlar ben de whey protein tozu aldım.bi sitede idmandan 45dk önce iki çorba kaşığı idmandan bir saat sonra iki çorba kaşığı ve yatmadan önce bir veya iki çorba kaşığı alınması gerektiği yazıyor.sizin fikriniz nedir?
1.haftada 3 gün salona gidebiliyorum sadece antrenman günlerinde mi almalıyım
2.shakere kaç ml süt koyup karıştırmalıyım

Ozaman benden de bir soru :)
Bugn Optimum Nutrition Whey Protein aldım...yanında shaker hediye edildi..shakerın üstünde en üst seviye 700 ML .. acaba benim 1 ölçek protein tozuna ne kadar süt ekleyip içmem yeterli olacaktır ? Çünkü 700 ML baya çok gibi :)

Ozaman benden de bir soru :)
Bugn Optimum Nutrition Whey Protein aldım...yanında shaker hediye edildi..shakerın üstünde en üst seviye 700 ML .. acaba benim 1 ölçek protein tozuna ne kadar süt ekleyip içmem yeterli olacaktır ? Çünkü 700 ML baya çok gibi :)

24 g protein içeren bir porsiyon için 300ml yağsız süt yeterli olacaktır.

Saol cevapladığn için dostum .. ama ölçeğin tabanında 70 Cl yazıo gram yazmıo =/
24 Gr. ı nası ayarlicam .. yoksa içinden çıkan ölceğin tamamı 24 Gr. mı zaten ?

evet icinden cikan plastik olcegin tamami bi serving o da 24gr. baska markalarda baska gramajlar da oluyo tabi bidonun arkasina bak orda yazar.
ne kadar sut/suyla karistiracaginiz da size kalmis bisey, cok sut koyarsiniz fazla yogun olmaz, az koyarsiniz guzel yogun olur, cok az koyarsiniz tamamen karisamaz toz siviya arada topak topak protein gelir agziniza.. ustune dogtugunuz sivinin hacmi tozun etkisini azaltip artirmiyor.

Back
Yukarı