1. Protein tozu kilo alma amaçlı kullanılmaz
2. Protein tozu antrenman günleri kullanıldığında bi anlamı olur
Keşke biraz araştırıpta kullanmaya başlasaydın.
saygısızlık yapmak istemem ama yenisin galiba bu işte yanlış bilgi veriyorsun protein tozu antreman günlerinde kullanılır diye saçma bir şey olamaz bu iş biolojiyle alakalı sen antreman yaptığında kasların yıpranır zarar görür sonraki 48 saat içinde vücut onu onarır ve sen eskisinden daha güçlü ve hacimli olursun tabi bu olay baya yavaş ilerler protein tozu antreman yapmadığın günlerde de kullanman lazım zaten ama antremandan hemen sonrası protein alımı çok önemlidir çünkü bu süreçte kaslar çok yıpranır ve acil proteine ihtiyaç duyar onun dışında günlü vücut agırlıgın çarpı 2 gr kadar protein alman lazım yani 80 kg san günde 160 gr protein alman lazım minumum ki gelişim sağlayasın saygılarımla...
İster idman günü ister off günü kısaca her sabah uyandığımızda protein alımı lazım.
İdman günleri ağırlıklı olarak bol miktarda protein alırız. Off günlerde ise sabah kalktığımızda bir defa alırız. Ve zaten her gün iyi beslenmeliyiz. Besinlerden bol miktarda protein gelir. Buda yeter bize.
Kısaca off günlerde sabahleyin kullanmalıyız.
(Karaciğeri takmayanlara lafım yok)
Protein tozu kilo aldırmaz saçmalığından vaz geçin çoğu kişi gainer yerine protein tozu ile hacim almayı daha mantıklı bulur.
Ve hergün kasların proteine ihtiyacı vardır belirli günleri yoktur yani.
Sabah ilk kalktığında ve idmandan sonra protein alımı işine yarıyacaktır.
Sadece supplementle beslenmek diye birşey yoktur iyi beslenen insanlar az görülür demişsiniz birkere işi bilenler beslenmeye ağırlık verip kalan protein ihtiyacını supplementlerden alır.
whey proteinin amacı kilo aldırmak veya hacim kazandırmak değil ; sadece kana hızlı karıştığından ani protein ihtiyacını karşılamaktır...
supplementler hiçbir öğünün yerini tutamaz...
Ben her sabah 6 7 yumurta yulaf ezmesi peynir süt ara öğünü içinde öğlen tavuk et keza akşam öle bunun sanında sürekli ara öğün yiyen ve bunu her gün yapan adam çok az gördüm hele öğrencilik hayatında dahada az gördüm sen öyle besleniyorsan ne mutlu sana![]()
Valla dostum öyle yapıyorum hatta daha verimli besleniyorum ben özellikle beslenmeme dikat ederim bir öğünüm bile başka saatte yenemez aynı saatte yerim hergün yani anlıyacağın bende mutluyum seninde hep öyle beslenmeni dilerim Yemek Yemek Yemek spora başlamadan önce bile tek düşündüyüm yemek olurdu bide sen düşün![]()
helal olsun o zaman hakkını veriryorsun beslenmenin çünkü çoğu araştırma gösteriyor ki beslenme bu işin yüzden 60 70 lik kısmı senin adına sevindim bende bu aralar iyi besleniyorum ayıbtır sölemesi eğitim için amerikadayım ve malum et fiyatları baya ucuz![]()