pilgrim_father
Üye
bizim salonda bi arkadas 1 litre kefirde yln olmasın ya 30 ayda 40 g. protein var dedi o hergün 1 litre içiomuş bnde öle olduğunu örenince protein tozu alcağıma hergün kefir içerim dedim sizin fikriniz nedir
Bir eklemede ben yapayım sütte de 1 litrede 30 gr protein vardır.. Hani kefir icmek istemezsen..![]()
Whey 25-30 dakikada kana karışırken kefir ve ya süt ne kadar da karışıyor bir ona baktınız mı ? Whey'i diğerlerinden ayıran budur..
Öncelikle okudum ve şaşırdım, sanırsınki whey protein süt ürünü değil.
Özellikle kefir her anlamda whey proteine üstünlük sağlar.
Beslenme anlamındada üstünlük sağlar.
Boyanmış ve tatlandırılmış tozdan ibaret olan whey protein tozunun doğallığı bozulmamış bir üründen üstünlüğü nasıl olabilir?
aylarca raflarda bekleyen bir ürün içerisinde canlı organizma bulunabilirmi?
Her ne olursa olsun doğallığı bozulmamış her ürün, insanlar için diğerinden çok daha faydalıdır.
Ayrıca protein tozları bilmiyorum hiç tatsız içen varmı hayatında.
Aspartam içeren ve doğallığına darbe vurulmuş whey protein kaynağı mayalanmış ve fermente edilmiş içerisinde yüksek miktarda canlı organizma barındıran ve insanlar için en faydalı mineralleri vitaminleri içerisinde bulunduran kefirden whey nasıl üstün olabilir. Kefirin yağlı olması mükemmel birşey, çünkü doygun ve buda onu lezzetli hale getiriyor.
Whey nasıl lezzetli oluyor? içerisini aromalarla ve gıda boyaları aspartam ile gayet guzel lezzet verebiliyorsunuz.
He kullanımı kolaydır, suya karıştırır içersiniz zamanım yok dersınız anlarım.
Kafkasya ülkelerindeki insanların sağlığının kaynağı kefir ve kımızdan gelmekte.
Dolayısıyla bu adamlar bir ayı kadarda güçlüler.
Her zaman için whey bir takviyedir, kefir ise gerçek bir beslenme ürünüdür.
Antremandan sonra whey içene birşey demem içsin ama kefir içen gerçekten daha doğru yapıyodur.
yani özellikle kim neyi tercih ederse etsin ama doğal ürünleri tercih edenler daha doğru yoldadır.
Kefir sağlıklı bir içecektir evet, ancak antreman sonrası içenler whey'den daha doğru bir şey yapıyordur demek abesle iştigal.
İçilsin, doğal bir içecektir, faydaları çoktur ancak whey'in yerini kefir tutamaz, gerekçelerini de diğer arkadaşlarımız yukarıda gayet net açıklamış. Zaten tutsaydı yabancılar çoktan bu ürünü keşfeder, spordan sonra tüketmeye başlarlardı.
Kolesterol arttırması konusu biraz tartışmalı. Kolesterol'e etkisi olacağını sanmıyorum.
Ancak yağ oranı düşük beslenme yapan arkadaşların beslenme programlarında sorun yaratır.
Coyote, tüm mesajlarında birşeyi gözden kaçırıyorsun. Herkes senin veya diğer arkadaşların yaptığı gibi Ketojen diyet uygulamıyor. Ketojen diyet uygulamayan; yüksek karbonhidrat veya protein, düşük yağ diyeti yapan insanlara yağlı beslenin, yağ sağlıklıdır demek, bu insanların uyguladıkları programı sabote etmek olur. Sizin uyguladığınız diyetlerin daha sağlıklı olduğunu iddia edebilirsiniz ama bırakın buna diğer insanlar kendi iradeleriyle ve kendi sağlık durumlarına göre karar versinler. Diyet misyonerliği yapmayı anlamsız buluyorum.
Yağ sağlıklı olabilir, ancak yağı savunmak adına Whey proteinin işlevselliğini tek kalemde silmek haksızlık oluyor. Aspartam var, katkı maddesi var diye kötülediğiniz ürünler bugün bir koladan, gazozdan, tatlandırıcı kullanılan tüm içeceklerden, içinde ne olduğu belli olmayan et ve süt ürünlerinden, nasıl beslendikleri, ne koşullarda yaşadıkları meçhul olan hayvanlardan üretilen tüm gıdalardan, içine dışına çikolata sokuşturulan keklerden, biradan, hamburgerden çok daha mı zararlı? Hepsinde envai çeşit katkı maddesi var ve bu spora başlayan veya bu sporu yapan herkes ister istemez bir şekilde bu katkı maddelerini vücuduna sokuyor. Kaldı ki Aspartam'ın zararlı olup olmadığı hala tartışılan bir konu.
Doğal beslenme ve sağlıklı yaşama tutkusu güzel birşey. Ancak bazı arkadaşlarda bunun bir obsesyona dönüşmeye başladığı kanaatine varmaktayım. Son zamanlarda ortaya çıkan bu obsesyona Orthorexia Nervosa yani Sağlıklı Beslenme Takıntısı deniliyor.
Vücudunuzu sağlıklı tutmaya çalışırken akıl sağlığınızdan olmamanız dileğiyle...