celalcaner
Üye
fazlası yağ olarak depolanır ancak burada asıl ciddi sorun fazla protein alındığında protein zehirlenmesine sebebiyet vermesi, ve yıkımı esnasında çok fazla amonyak oluşturması
fazla protein alındığında protein zehirlenmesine sebebiyet vermesi, ve yıkımı esnasında çok fazla amonyak oluşturması
Fazla proteinin zararları
1- Proteinler vücutta depo edilmez. Alınan proteinlerin fazlası yağa dönüşerek depo edilirler. Yağın artması sporcunun performansını düşürüp istenmeyen vücut ağırlığı teşekkülüne sebep olur.
2- Protein bakımından zengin hayvansal kaynaklı besinlerin yapılarında katı yağ ve kolesterol bulunmaktadır. Bu tür yiyeceklerin fazla oranda tüketimi ileri yaşlarda kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini arttırır.
3- Proteinlerin parçalanması sonucu oluşan artık maddelerin(Ürik asit) atımı böbrekler yoluyla olduğundan sporcularda su kaybına yol açar.
4- Fazla protein vücuttan kalsiyum atımını hızlandırır.
protein fazlalığının yağa dönüşeceğini düşünmüyorum.zira öyle olsaydı dukan ve atkins diyetiyle bunca insan zayıflayamazdı.bildiğiniz gibi bu diyetler yağ ve karbonhidrad tan yoksun fakat sınırsız protein var.örneğin günde istersen otur 3 kilo tavuk göğsü yetüm besin ihtiyacınızı proteinden karşıladığınız için günlük protein alımınız 300 hatta 400 lere çıkabiliyor.ve bu diyetler 3-4 gün içerisinde çok hızlı bir biçimde kilo kaybı sağlıyor.bu diyetlerde karbonhidrat ve yağ alınmadığından,proteinde bir enerji kaynağı olmadığından,vucut kendi yağ depolarından harcıyor.
kısacası diyeceğim,bence proteinler yağ olarak depolanmaz,fazlalığı zaman içerisinde üre olarak vucuttan atılır.yani protein yemekten korkmayın heleki spor yapıyorsanız![]()
yag ve proteinlerin depolanmasi mantigi soyle olabilir
Yediklerimizi depolama hormonu nedir insulin insulini yukselten nelerdir karbonhidratlar insulin olmadan yaglar ve proteinler nasil depolanabilecek ki ?
Atkins diyetinde yag cok var dukanda yok
Gut hastaligini yapan protein degil meyve sekeri fruktoz dur
Dietary fructose has resulted in increases in blood pressure, uric acid, and lactic acid.
uzak doğuda ve fakır ulkelerd edaha az goruluyor ve vıdeodada soyledıgı gıbı fakır ulkelerde daha az gorukuyor ve o fakır ulkeler karbonhıdrat agırlıklı beslenıyor.
vıdeo da analtmış profsör bunuda meyveye bağlamışsınız sizdende bu beklenırdı.
Gut
British Medical Journal tarafından yürütülen son çalışmalara göre, yüksek fruktoz tüketiminin gut hastalığı ile de yakından ilişkili olduğu konusunda çeşitli ipuçları elde edilmiş durumdadır. Gut hastalığı her ne kadar bir Viktorya dönemi hastalığı olarak düşünülegelmiş olsa da, bu hastalığa yakalananların sayısı son yıllarda bir artış eğilimi içindedir. Bu durumun şüphelilerinden biri de, çeşitli hafif içeceklerde bulunan fruktozun olabileceği belirtilmetedir
Gut hastalığında ürat kristalleri rol oynamaktadır. Ürik asit yüksekliğine proteinler neden olsa da, meyve şekeri olan fruktoz da ürik asidi yükseltmektedir (karbohidratlar arasında sadece fruktozun bu tip etkisi vardır). Tatlandırılmış gazlı içeceklerde,meyve sularında büyük miktarlarda fruktoz bulunmaktadır.
Bu çalışmada Hemşirlerin Sağlık Çalışması’nın verileri incelenmiştir. Çalışma 1984-2006 yılları arasındaa prospektif ( ileriye dönük ) yapılmıştır. Çalışamda daha önce gut hastalığı öyküsü olmayan 78.906 kadında, fruktozdan zengin içecekler, fruktoz ile gut gelişimi arasındaki ilişki incelenmiştir.
22 yıl takipte 778 gut tanısı konulmuştur.
Ayda bir porsiyon şekerle tatlandırılmış gazlı içecek içimiyle karşılaştırıldığında izafi risk:
Günde 1 porsiyon içenlerde 1.74
Günde 2 porsiyon veya fazlası içenlerde 2.39
Ayda bir porsiyon portakal suyu içimiyle karşılaştırıldığında izafi risk:
Günde 1 porsiyon içenlerde 1.41
Günde 2 porsiyon veya fazlası içenlerde 2.42
Diyet içeceklerde gut riskinde artış gözlenmemiştir.
Fruktozu en az tüketenle en fazla tüketen karşılaştırıldığında, fazla tüketenlerde izafi risk 1.62 olarak bulunmuştur.
Sonuç
Fruktozdan zengin gazlı içecekler, portakal suyu ve fruktoz tüketenlerde gut riski artmaktadır.
Hyon K. Choi, Walter Willett, Gary Curhan. “Fructose-Rich Beverages and Risk of Gout in Women”. JAMA. Published online November 10, 2010. doi:10.1001/jama.2010.1638
Gut hastalığının sorumlusu şeker olabilir mi?
Yapılan bir araştırmada, şekerli meşrubat, meyve suyu gibi içecekler ile gut hastalığı arasındaki ilişki olduğu ortaya çıkarıldı. Araştırmaya göre günde 2 veya daha fazla şekerli içecek tüketen erkeklerin, ayda birden az içenlere göre gut hastalığına yakalanma riski %85 daha fazla. Araştırmacılar gut hastalığının sorumlusu olarak bir tip şeker olan fruktoz olabileceğini belirttiler. Yapay tatlandırıcı kullanılan diyet içeceklerin gut riskini arttırmadığını, ancak meyve suyu ve fruktoz açısından zengin meyvelerin (elma, portakal gibi) yüksek risk gösterdiğini belirlediler.
Mehmet MİRALAY
Diyetisyen
2-Gut hastaları, ürik asiti yüksek olanlar
Fruktoz’un vücudumuzdaki parçalama ürünlerinden birisi “ürik asit”tir. Bir diğer deyimle şekerli meyveleri fazla yerseniz kan ürik asit seviyesini artırır ve zengin hastalığı diye bilinen “gut hastalığı” riski yükselir. (Çoğu insan kırmızı et ve yağ tüketiminin kan ürik asit seviyesini yükselttiğini bilir de şekerli meyvelerin ürik asidi yükselteceğini bilmez.)
4.2 kcal /gr enerji üreten bir besin türünün (şeker kadar) sonuçta fazlasının yağa dönüşmediğini söylemek bile anlamsız tabi ki...(
ama, proteinlerin sindirimi için daha yüksek enerji gereksinimi de her zaman gözönünde tutulmalıdır...
proteinden konvertasyonlar sonucu enerji elde etmek son derece sakıncalı bir konudur:
-asidik kökenli olduklarından dönüşümlerde radikal asit külleri bırakırlar
-böbrek sistemi üzerinde olumsuz etkiler bırakırlar
-özellikle et ürünleri olarak alınması halinde "pütrefaksiyon " olayı birçok insanı olumsuz yönde sağlık riski taşımakta...
proteinleri enerji kaynagı olarak kullanmak zaten cok mantıksızdır.
1 pahalı
2 iyi bir enerji kaynagı degildir.
insan dogasının asıl enerji kaynagı yaglar olmalıdır. cunku yag depolarımız mantıken sınırsızdır diledigin kadar kilomuza gore belkide 1 kac ay yetecek kadar enerjimiz var .
insanoglunun 1.enerji kaynagı olarak kullanabilecegini gösteren asıl ve en önemli kanıt ise anne sütüdür.
yüzde 50 60 oranında yagdan olusur.
proteinlerinde kan sekeri üzerine karbonhidratlar kadar olmasada etkisi var o yüzden ihtiyacımız kadar protein almamız lazım zaten bir sporcu ne kadar alması gerektigini bilir
en önemlisi su
vucuddaki insulin hormonu anahtar rolunde fazlası oldukca zararlı
normal bir insan insulin duzeyi yuksek degilse aclık sırasında hipoglisemi gibi enerji yoklugu cekmez cunku yag depoları vardır. ama insulin seviyemiz yuksek oldukca bunlara dokunamıyor vucud cunku glukogan u baskılıyor ayrıyeten diger yag yakma hormonlarınıda baskılıyor insulin
yag olarak depolanmasi sorun degil tek sorun ise
Yuksek insulin seviyelerinde enerji olarak yaglari kullanamiyorsunuz cunku insulin ve glukogan terazinin birer kefesindedir
Ne kadar insulin o kadar az glukogan
Kendinizi enerjisiz hissetmemeniz yuksek insulin seviyeniz yuzunden yaglari enerji olarak kullanamamaniz
Ben 2 gun yemesem gene enerjimde eksilmem yok cunku vucudumda yag depolarim aylarca yetecek kadar var
yag haric agzina giren hersey insulin salgilatir 1 tane kofte bile 1 dilim kepekli ekmek bile