Push Pull Legs vs Full body vs Upper Lower Toplanın fikir alış verişi yapalım

Sizce en etkili sistem hangisi ? Ben 7 ay kadar Haftafa 3 gün full body yaptım ve ciddi ölçüde kaldırdığım ağırlıklar arttı. Fakat bir süre sonra kas gelişimim durdu gibi hisettim. Sonrasında 1,5 aylık Push Pull Legs denedim ve biraz sırt kaslarıma etkisi oldu. Fakat bir kası haftada 2 kez çalıştırmnın iyi olduğu söyleniyor ve PPL sistem ile işim dolayısı ile bazen 2 defa çalıştıramadığım oluyor.
Bu sefer Uppoer Lower sistemini denemeyi düşünüyorum. Ama geri fullbody'e geçsemmi açıkcası kararsız kaldım.

Sizin bu sistemler hakkındaki görüşleriniz nedir ?

pplde gerçekten güç artışı biraz zayıf kalabiliyor. bence fullbody dışında güçlenmek biraz zorlayan bir iş.
ama en iyi hacimi pplde aldığımı düşünüyorum tabi haftada 2 kez çalıştırabilirsem.

Bulk ve definasyonda antrenman sistemini temelli değiştirme taraftarı değilim.
Günlük işleri olan insanlar olduğumuzu varsayarsak sahip olduğumuz zamana göre en iyi programı seçmeliyiz.Yaz boyu yaklaşık 2.5 ay her gün salona gitme şansım oldu.Güzel bir split sistemiyle çalıştım.

1.Gün-Quadriceps-Omuz-Kalf
2.Gün-Göğüs-Biceps-Karın
3.Gün-Hamstring-Trapez-Arka Omuz
4.Gün-Lattisimus-Triceps-Karın

Sırtı-bacağı bile böldüğüm bu sistemde çok ciddi kas gelişimi yaşadım.Eksik bölgelerim doldu diyebilirim.Tabi güç çalışmasını da ihmal etmeden.Haftada 7 gün sürekli bir döngü şeklinde.Bana gör her gün salona gidebilecek zamanım olsa en iyi sistemlerden biri bu.

Bulk ve definasyonda antrenman sistemini temelli değiştirme taraftarı değilim.
Günlük işleri olan insanlar olduğumuzu varsayarsak sahip olduğumuz zamana göre en iyi programı seçmeliyiz.Yaz boyu yaklaşık 2.5 ay her gün salona gitme şansım oldu.Güzel bir split sistemiyle çalıştım.

1.Gün-Quadriceps-Omuz-Kalf
2.Gün-Göğüs-Biceps-Karın
3.Gün-Hamstring-Trapez-Arka Omuz
4.Gün-Lattisimus-Triceps-Karın

Sırtı-bacağı bile böldüğüm bu sistemde çok ciddi kas gelişimi yaşadım.Eksik bölgelerim doldu diyebilirim.Tabi güç çalışmasını da ihmal etmeden.Haftada 7 gün sürekli bir döngü şeklinde.Bana gör her gün salona gidebilecek zamanım olsa en iyi sistemlerden biri bu.
Keske herkes hergun gitse hocam ama bunyeden bunyeye fark yaratıyor.

Sizce en etkili sistem hangisi ? Ben 7 ay kadar Haftafa 3 gün full body yaptım ve ciddi ölçüde kaldırdığım ağırlıklar arttı. Fakat bir süre sonra kas gelişimim durdu gibi hisettim. Sonrasında 1,5 aylık Push Pull Legs denedim ve biraz sırt kaslarıma etkisi oldu. Fakat bir kası haftada 2 kez çalıştırmnın iyi olduğu söyleniyor ve PPL sistem ile işim dolayısı ile bazen 2 defa çalıştıramadığım oluyor.
Bu sefer Uppoer Lower sistemini denemeyi düşünüyorum. Ama geri fullbody'e geçsemmi açıkcası kararsız kaldım.

Sizin bu sistemler hakkındaki görüşleriniz nedir ?
Ben yaklaşık bir aydır PPL sistemini uyguluyorum ama benimki şu şekilde itme-bacak-çekme şeklinde özellikle itmede aşırı derecede güç düşüşü yaşıyorum gögüs den sonra omuz da bu çok belli oluyor kendi deneyimleriniz nasıl oldu bu sistem hakkında

Herkes gidebilse de faydası olmaz. O tarz çalışma profesyonel anlamda yapanlar için anlamlı yada 5-6 yıllık tecrübesi ve gidecek zamanı olan için mantıklı. Hobi amaçlı giden adam için gereksiz.
Tabi,dediğim de yanlış anlaşılmasın.Birçok insana fullbody ppl tipi idmanlar öneririm.Benim yazdığım sistem oldukça kişiseldi.

İleri seviye görece bir kavram.Ancak hemen her idman tipini denemiş,birçok beslenme düzeni denemiş,vücudunu tanıyan biri olarak neyin kendime uygun olduğunu bilen biriyim

Başlangıç ortası ilerisi yok bu işin.Göreceli olarak ileri seviyede olunur.Bir kişi 10 yıldır vucüt geliştirme yapıp clean-snatch(olimpik kaldırışlar) tipi hareketlerde başlangıç seviyesinde olabilir.Adam 1 yıldır ağırlık kaldırıyordur ama ne teknik biliyor ne çalışma disiplini yok bu kişiye de hala başlangıç seviyesi diyebiliriz.

Back
Yukarı