quadriceps femoris tam yırtık

Merhaba arkadaşlar sizlere çok önemli gerçi söylemek gerekirse hayatıma yön verecek bir soru sorucam özellikle.
Futbol oynuyorum (U-15) kategorisinde lisanlı 15 yaşındayım sezon başlamadan önce (9hafta) quadriceps femoriste kopma oluştu yani lifler koptu kas kaybı oldu 1 sezon bitmek üzere daha geçmedi. G-NEO üst uyluk baldırlık kullanıyorum jellerimi sürüyorum ama bu sakatlığın çabuk geçmesi için ekstradan neler yapabilirim.
ÖZELLİKLE NASIL BESİNLER YEMEM LAZIM HANGİ BESİNLERİ YERSEM KAS DAHA ÇABUK AYNAR İYİLEŞME GÖSTERİR (ET,TAVUK,SÜT vb.) gibi örnek verirseniz çok mutlu olurum
Çok korkuyorum çünkü bu kas kaynamaz iyileşmezse futbol hayatım geleceğim biter sevgilerimle...
Son bir şey daha söylemek istiyorum;
Doktor diyor ki 'Ameliyat çare değil kasın kendisi onarıp iyileşmesi lazım' ondan dolayı sizin tecrübelerinizi,bilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
TEŞEKKÜR EDERİM

Benim başımada geldi.Zaman vermen lazım.Değil top oynamak hareket etmeye çalışırken bile o lanet ağrıyı hissediyorsunuz.Yapman gereken tek şey zaman .4-5 ay sürdü benim.Ardından vg başlayarak o bölgeyi güçlendir.

geçmiş olsun öncelikle. merak ettiğim şey kas tendondan mı koptu yani tamamen mi yırtıldı yoksa sadece kasın belli bir bölümünde yırtılma mı oluştu ?
Oncelikle konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Size raporda yazıları şimdi yazayım diyor ki;
"Sol uyluk anteriorunda kuadriseps femoris kası içerisinde yaklaşık CC boyutu 5 cm olarak ölçülen alanda kas içerisinde kas liflerinde Rüptür , kas içinde kanama, hemoraji ve ödem ile uyumlu olabilecek sinyal değişikliği izlenmektedir. Bulgular kuadriseps femoris kası yaralanması lehine yorumlanmistir" umarım yardimci olmuşumdur teşekür ederim tekrardan en kisa zamanda yanıtıniniz bekliyorum.[DOUBLEPOST=1446983208][/DOUBLEPOST]
Benim başımada geldi.Zaman vermen lazım.Değil top oynamak hareket etmeye çalışırken bile o lanet ağrıyı hissediyorsunuz.Yapman gereken tek şey zaman .4-5 ay sürdü benim.Ardından vg başlayarak o bölgeyi güçlendir.
Teşekür ederim bu arada VG ne demek forumda yeni ve tecrübesi olduğum için böyle Terimleri bilmiyorum

Son düzenleme:
Doktor spor hekimi mi yoksa standart ortopedist mi?
Her yere gittim Fizyoterapi den tutun bütün hastanelerdeki ortopedistlere 2.5 ay fizik tedavi gördüm olmadı sonra beni iyi bir ortopediste yönlendirdiler ortopedist dedi ki değişen bir şey yok 45 gün her şey yasak kanamaya engelleyici jel ve üst uyluk baldirlik verdi ama 1 sezon boyunca oynamadım ve hocam 30 günde geçer uslu dursan diyor ama ben ne yapsam daha hızlı iyileşir ne yapsam ne yesem hangi besinler böyle sakatlıkları geçirir uyku etkiler mi yürüyüş yapsam her gün bu kas için egzersiz olurmu yoksa zarar gelir mi diye merak ediyorum teşekür ederim.

Back
Yukarı