RaJeV Beslenme Programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RaJeV
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
2 aydır uyguladığım bu beslenme programı ile kazandıklarımı ve kaybettiklerimi yazıyorum

Kazandıklarım:

Belim ciddi derece inceldi. Alt karın kaslarım belirginleşti. Üst karın kaslarım ise iyice sertleşti.
Kalça bölgem biraz eridi. Kalçadaki yağlardan gerçekten muzdaribim. Çok yavaş eriyor ama yinede gelişme sağladım.
Bacak kaslarım belirginleşti ve parçalanmaya başladı ilk defa!
Göğsüm şekillendi ve yayıldı.
Bicepsler peak oluştu.
Triceplerim belirginleşti ve parçalandı.
Omuzlarda hacim almaya devam. Ne yapsam yarıyor maşallah :D
Sırt çok ciddi bir şekilde parçalandı ve kanatlar büyüdü. (Son zamanlarda ağırlıkla barfiks çekmemin mutlaka faydası vardır)
Yüzüm inceldi :D

Kaybettiklerim:

Kollardan hacim alamadım hiç. Genetik olarak en eksik bölgem kollarım. Karboyu azaltınca hacim alamadım.
Antrenmanlarda güç düşüşü yaşadım. (Supplementlerden kaynaklanıyor olabilir)
Gün içerisinde zaman zaman yorgun düşebiliyorum. Okulun yoğunluğuda çok olunca ve hergün antrenman kardiyo normal sanırım :D

Bize örnek olsun bu program :) Tebrikler.

Mart ortası gibi bende başlıyıcam kardio :( Yaşasın bulk.

Mart ortasından yaza kadar define hale gelebiliyorsan çok iyi. Ben yaza kadar gelebilirsem süper olur ama bilemiyorum :D

Bu arada sabahları yarım ila 3/4 ölçek protein tozu düşünüyorum duruma göre başlayabilirim

Ben normalde zayıf biriyim zaten hacim almaya çalışıyorum define olmasamda olur ama malum abs ler için define olmak şart :)

Arada yazayım ne yediklerimi :D

Kalkar kalmaz 3/4 whey
Kahvaltı: 3 yumurta

Öğle:
Mercimek çorbası
Balık
Barbunya

İkindi
Mercimek çorbası
Balık
Makarna peynirli

SPOR

Akşam
Tavuk
Salata
Süzme peynir

2 gün önce vücudu baya bi şaşırtmak istedim.

Öğlen:
6 tabak yemek
2 adet meyve

Akşam:
2 büyük boy pizza

Aralarda çikolata vs

Uzun zamandır böyle yemiyordum vucüt kaldıramadı üzerime bir yoğunluk halsizlik düştü kendimi yatakta buldum sanırım o gün 12 saat falan uyudum.

2 gün önce vücudu baya bi şaşırtmak istedim.

Öğlen:
6 tabak yemek
2 adet meyve

Akşam:
2 büyük boy pizza

Aralarda çikolata vs

Uzun zamandır böyle yemiyordum vucüt kaldıramadı üzerime bir yoğunluk halsizlik düştü kendimi yatakta buldum sanırım o gün 12 saat falan uyudum.

bende mi kandırsam ne :lol:

bende mi kandırsam ne :lol:

Vücudu arada şaşırtmanın faydalarını çok gördüm.
Kesinlikle tavsiye ederim.

2 haftada bir öğünlük şaşırtma
Ayda bir de günlük şaşırtma yapılabilir

Vücudu arada şaşırtmanın faydalarını çok gördüm.
Kesinlikle tavsiye ederim.

2 haftada bir öğünlük şaşırtma
Ayda bir de günlük şaşırtma yapılabilir

Sence kilo fazlası olan biri(192 cm 104 kiloyum)sadece kardiyo yaparak normal kilosuna veya biraz daha üstüne inip mi vg'ye geçmeli yoksa en baştan ikisini birden mi götürmeli?

Birde benim sağ ayak bileği tendonum hafif hasarlı pek kesintisiz koşamıyorum sen ne tarz kardiyolar yaparsın?

Değişimin muhteşem tebrik eder başarının devamını dilerim.

Sence kilo fazlası olan biri(192 cm 104 kiloyum)sadece kardiyo yaparak normal kilosuna veya biraz daha üstüne inip mi vg'ye geçmeli yoksa en baştan ikisini birden mi götürmeli?

Birde benim sağ ayak bileği tendonum hafif hasarlı pek kesintisiz koşamıyorum sen ne tarz kardiyolar yaparsın?

Değişimin muhteşem tebrik eder başarının devamını dilerim.

Çok fazla koşamıyorsan ağırlık çalışmanı yağ yakacak biçimde yaparsın. Az dinlenme süreli yaparak hızlı yağ yakabilirsin

tebrik ederim RaJeV, geçen sene yağ yakım günlüğünü takip ediyordum, hatırladıgım kadarıyla low carb besleniyordun. Peki sence low carb diyetmi, yoksa bu şekilde mi daha iyi sonuçlar aldın? Kıyaslarmısın bu iki diyeti? (sadece yağ yakımı açısından değil her açıdan.)

tebrik ederim RaJeV, geçen sene yağ yakım günlüğünü takip ediyordum, hatırladıgım kadarıyla low carb besleniyordun. Peki sence low carb diyetmi, yoksa bu şekilde mi daha iyi sonuçlar aldın? Kıyaslarmısın bu iki diyeti? (sadece yağ yakımı açısından değil her açıdan.)

Karboyu ne kadar düşürürsen hacim alman o kadar zorlaşır. O yüzden low carbo diyetleri sadece yağ yakım için düşünebilir.
Şu an ki uyguladığım sistem benim için çok daha uygun. İnsan sadece sporla uğraşmadığı için daha fazla enerjiye ihtiyacımız var. Low carb diyetinden spordan sonra çöküyordum bir şey yapamıyordum. Ama şimdi daha iyi ve canlıyım :)

3-4 gün sonra memlekete gideceğim yiyip içmem rahat olacak. Biraz hacim almak istiyorum deneme süreçli bir aylık bir program uygulayacağım.
Aşağıdaki gibi olacak olabilir (Ventolin kullanabilirim ama emin değilim):

Sabah kalkar kalmaz
Whey ve Multivitamin (ventolin belki)

Kalktıktan 30dk sonra:
3 yumurta ve peynir
Salata

2 saat sonra
Yulaf ezmesi keten tohumlu
Kuruyemiş kuru meyve (ventolin belki)

2 saat sonra
1 patates 3 yumurta ile salata

2 saat sonra
pirinç pilavı
Salata
tavuklu nohut veya kurufasulye

2 saat sonra
Spor
Spordan önce: C vitamini kahve no-xplode (ventolin belki)
Spor sırasında: xtend
Spordan sonra whey ve Muz

1-2 Saat sonra
Bulgur pilavı tavuk
Salata
Sebze yemeği (varsa)

Yatmadan 2 saat önce
Süzme peynir

Yatmadan 45 dk önce
Zma
Yatmadan 25dk önce
Bulletproof

Antrenmanlar şiddetli olacak ve kardiyo uygulayacağım büyük ihtimalle hiit olacak 30 dklık

Son düzenleme:
Bulk dönemim

Bugün başladım yaklaşık bi ay bu tempo ile devam edebileceğim memlekette olduğum için o da :D Yoksa bu kadar çok yiyemem.
Whey'i unutmuştum yurtta o yüzden whey kullanamayacağım

Ana öğün

Yumurta
Haşlanmış patates
Cacık

Ara öğün
Portakal
Peynir

Ara öğün
Kestane

Ana öğün
Bulgur pilavı