Cyrax protein miktarını ayarlamanın en kolay yolu whey protein den geçer. 2 scoop ta 50 gram protein olur genelde ve kas gelişiminde standart uzun sürede kana karışan et ürünlerine göre daha verimli sonuçlar alırsın.
antremandan önce 1 sonrasında 1 ölçek whey ile 50 gram protein aldıktan sonra;
gün içerisinde öğlen yemeğinde olabildiğince az yağlı tavuk eti (göğüs bölgesi veya tavuk çevirme gibi birşey ise derisini yemeden),
yada 1 kutu ton balığı (ortalama 25 gram protein var büyüklerde),
yatmadan önce de 2-3 tatlı kaşığı (tepeleme doldurmadan) YAĞSIZ LOR peyniri veya kefir (Bunun çook faydasını görürsün) yersen gün boyunca vücuduna yeterli proteini sağlamış olursun.
Kalan ürünlerde internette kısa bir araştırmayla yediğinde ne kadar protein ne kadar karb. vs. var aşağı yukarı bulabilirsin. çok fazla milimetrik hesap yapmaya gerek yok 3'e 5'e bakma yani.
Bu arada reçele gelince: Reçelin neredeyse tamamına yakın kısmı bildiğimiz toz şekerden, yani basit şekerlerden oluşmaktadır. Burada forumlarda okursun "basit şekerden uzak durun" der hocalarımız. Bunu en büyük sebeplerinden birisi basit şekerin kanımızdaki insülin miktarını bir anda arttırması ve vücudu yağ depolamaya itmesidir.
Bu sebeple günde 3-5 tane yiyorum şekerden nolucak demeyle bir yere varamazsın çünki zaten o reçeli yedikten sonra vücudun artık belli bir süre boyunca yağ depolama moduna geçmiş bulunuyor. Reçeldeki Şekerde kahvaltıda tükettiğin birçok şeyden de daha hızlı kana karışacağından vücudunun göbeğinde o kahvaltın için güzel bir yer hazırlayacağından emin olabilirsin
Reçel, şeker, çikolata gibi basit karbonhidratları tüketmektense daha kompleks karbonhidratları tüketmen hem kilo vermen konusunda yardımcı olur hem de gün boyunca vücuduna daha dengeli bir şekilde karbonhidrat almanı sağlarlar.
Sana tavsiyem "Basit ve kompleks karbonhidratlar" ve "glisemik Endeks" ile ilgili biraz araştırma yapman. Sonra "yemiyorum yemiyorum ama bir türlü kilo veremiyorum" diyen insanlar furyasına katılırsın benden söylemesi