Süper casein deposu!!!!

Daha önceden Lor'dan nefret ederdim ama forumu takip ettikçe sizlerin önerdiğini gördüm ve bende yemeye başladım.Aldığım ilk lor Muratbey oldu çok beyendim ne koku var nede bişey hatta şuan normal kahvaltılık peynirden daha fazla hoşuma gidiyor.Denemenizi tavsiye ederim:)

bence en güzel tada sahip olan lor peyniri yörsan , daha önce görmemişim yada yeni çıkarmışlar.

ilk defa duyuyorum,nerden aldin,acik mi yoksa kapali pakette mi ayrica tuz orani nasil?

ayrica wolfson sen murat bey i nerden aldin?

Saydam,ben bostancı'da oturuyorum Elma diye bir market açıldı orda var.Birde annem Çağrıdan alıyor.Bir akrabamda bir ara Migros'tan aldı heryerde var sanrıım.Ama ben genelde Elmadan alıyorum.2.2 ytl civarı yanlışım olmasın.

ben tansaş tan aldım , 500 gr lık pvc kutu paketlerde , tuz oranı gayet iyi
yemesi güzel , besin değerlerine akşam evde bakarım , kutusu resimdeki gibi ( yanlız resimdeki beyaz peynir )

Eklentiler

• beyazpeynir_ty_pvc_inek_500.jpg
    beyazpeynir_ty_pvc_inek_500.jpg
    2,3 KB · Görüntüleme: 699
İnternette 100gr lorun kaç kalori olduğunu araştırdım 220kalori yazanda var 85 kalori yazanda var.

Ben açık satın aldığım için bilemiyorum kaç kalori olduğunu.Markalı alanlar pakette yazan değerkeri burada yazabilirler mi?

Büyük alışveriş merkezlerinde satılan açık lorların, üzerlerinde aksi bir tanım yoksa, çoğunluğu yağsız lordur ve bu da 100 gramda 100 kaloriyi geçmeyeceği anlamına gelir..

aynı zamanda yağlı lor peynirleri de vardır (kaşar loru) ve bunlar yağsızlara göre oldukça tatlı ve lezzetlidir.. fiyatı da yağsız lora göre daha pahalıdır.. ve de bulmak zordur..

genelde süt firmalarının ürünlerin üstüne yazdığı oranlar geçerli değildir arkadaşlar daha doğrusu tam değildir demeliyim.kendim süt ürünleri ürettiğimden biliyorum..

arkadaslar walla ben eteksut marka aldım ve uzerınde yazan dırek dıkkatımı cektı (peynır altı suyu 0 yağ )

fırmaya hemen maıl attım 100 gr da ne kadar protein var dıye penım koca paket bıttı hala cevap gelmedi :)

beyler ben de açık lor aldım marketten ama tadı baya tuzlu. acaba bu kötüye mi işaret? (üzerinde yağ oranı ya da herhangi bir açıklama yok ürünün açık oldugundan.)

çökelek olabilir diyeceğim ama çökelek bile tuzlu satılmaz..

Ben de amerikada lor yerine ne tuketebileceginizi soyleyeyim. Ya cottage cheese, ya da ricotta cheese. Ikisinin de yagsiz versiyonlarini ufak bir fark vererek almak mumkun. Ben sabahlari yumurtayla cirpip omlet formatinda, ya da gun icinde sandwichin icinde tuketiyorum. Baska turlu yemeyi beceremedim. Gece yatarken yemek acikcasi hosuma gitmiyor, en guzeli yakininizda turk bakkali varsa ordan az yagli ya da yagsiz beyaz peynir almak. Bunlar da Turkiye, Yunanistan ya da Bulgaristandan ithal ediliyor. Deneme firsatiniz olursa, komsularin beyaz peynirlerini de deneyin derim, bazilari gercekten nefis.

ben ankarada lor bulamıyorum ya :D kapalı olarak satılmıyor mu bilen var mı? migrosta falan baktım da yok yani. bi de danone light sütün yarım kiloluk olanını da bulamıyorum.

ben de en sonunda yörsanın lorunu buldum baya güzele benziyo. İçinde 100 grama 20 gram protein denk geliyo.Ayrıca %100 peynir altı suyu imiş. Paketler 500 gramlık şekilde satılıyo, böreklik diye yazıyo üzerinde. Ankaradan aldım ayrıca.Hadi isim de vereyim tansaştan. yağ oranı da % 2.2

Son düzenleme:
lor yerine bulabilirsek peynir altı suyu tozu tuketebilirmiyiz?bir de kalsıyum buyume hormonunu yavaslatmaz mı?saygılar

Back
Yukarı