Sütlü bulgur ( lepe )

arkadaslar yenı ogrendiğim bir tarifi paylasmak ıstiyorum iç ana dolu bolgesınde lepe olarak bılınıyor eskı adamlar bunu kahvaltıda yermıs guclerı sanırım burdan gelıyo ..tarıf gayet basıt ıkı bardak sutu teflon tavaya dokun ısınana kadar bekletın (kaynama olmasın) ve bır bardak bulguru ıcıne dokun 5 er dakıka arayla karıstırın sutu tam olarak cektıkten sonra 10 dk bekletın .. afıyet olsun yağ yok şeker yok tuz yok bol karbonhıdrat ve proteın var..bunu normalde keçı sutuyle yapıyorlar fakat bıldıgınız gıbı kecı sutu cok yağlı bız en ıyısı yarım yağlıya devam edelım..ortalama olarak 160 gr karbonhidrat 45 gr proteın..bence super..tadımı haslama prınc lapasından cok daha guzel..
 
çok enteresan denemekte fayda var...yanlız gerçek lepe de soğan patates falan da var bildiğim kadarıyla...bu kahvaltılık versiyon belkide...
 
evet hususuı olarak sordum sogan felan varmı dıye fakat sut tadını bozar dedıler su anda 3. kez yapıyorum ınan prınc lapasından daha guzel oluyoproteın ve karbo oranıda cabası anılmıyosam 100 gr bulgurda 73 gr karbo 11 gr proteın var ve bol mıktarda lıf buna sutude eklersen oranları epey bı cazıp hale gelıyo.. ıyı forumlar..
 
sütü iyice ısıttıktan sonra bulguru koyuyoruz demişssin onun sütü çekmesi için kaynaması gerekmezmi yani yarım yağlı süt hazır pastorize sütlerde olur pastorize sütünde kaynamamaıs gerekir bulgur süt kaynamadan çekiyormu sütü... :S
 
arkadaşlar ben 2 haftadır deniyorum gayet memnunum bulgurdaki bitkisel protein de 100grda 11gr yanlış hatırlamıyorsam...biraz gaz yaptığını tespit ettim her bünyede olur mu ya da bendeki direk bulgurdan mı emin olamadım ama yapılışı pilavdan daha basit kesinlikle...soğuk da yemekte sıkıntı çekmedim diyet dia ton balığı ve dia %50 yağlı sütle tavsiye ederim...
 
bende dün yaptım 2 ye bir oranı gerçekten güzel yani 2 barsak süte 1 bardak bulgur yada 4 bardak süte 2 bardak bulgur süt biraz ısınıdktan sonra bulguru koyun ve 1.5 dk bir karıştırın sütün kaynamamsında dikkat edin kısık ateşye üfürün arada zaten bir süre sonra bulgur sütü çekiyor kıvama gliyor biraz tuz tamamdır afiye olsun... :D
 
Back
Yukarı