Sırtım eğilince dışa çıkık oluyor..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan car_26
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

car_26

Üye
Örneğin bent rowing yaparken kavis veremiyorum biyolojik yapı böyle sanırım.normal bi insan eğilince yandan bakınca düz olur, benim omurgam tam ortasından dışarı çıkık oluyor gökkuşağı şeklini düşünebilirsiniz aynen öyle.
Fakat hareketleri yaparken sırtımda bi zorlama tarzı bişey hissetmiyorum merak ettiğim böyle devam edersem bi sakatlanmaya davetiye çıkarmış olurmuyum ?

SAnmiyorum sikinti cikacagini deathlift benzeri hareketler bir miktar sirtinin duzelmesine yardimci olacaktir.

Kamburlukla alakalı , gün içerisinde dik durmaya çalış . Bel,sırt ve karın kasları omurganın dik durmasına yardımcı olur bu kaslar geliştikçe daha da dik duracaksın . Bir süre sonra o tabir ettiğin olay çözülecek :)

Barbell row , deathlift gibi hareketlerde bel düz veya dış bükey değil iç bükey şeklinde durmalıdır. Aksi halde bu tür duruş bozuklukları (özellikle yüksek kilolarda) sakatlanmalara neden olabilir.

Şekil A:
deadlift11.jpg

@brhmcr
Deneyeceğim.

@BeachBoy
İstesemde durmuyor maalesef.Bir resimde koyayım buldum tesadüfen.Ne yaparsam yapayım bu şekil oluyor elimde olan birşey değil
1 yıl öncesine ait resim,spora başlayalı 6ay oluyor bu arada.
http://i48.tinypic.com/16m0x6q.jpg

@ParZ
Farkettikçe dikleşiyorum zaten umarım dediğin gibi çözülür hocam :)

Kamburlukla alakalı , gün içerisinde dik durmaya çalış . Bel,sırt ve karın kasları omurganın dik durmasına yardımcı olur bu kaslar geliştikçe daha da dik duracaksın . Bir süre sonra o tabir ettiğin olay çözülecek :)

Bendede kamburluk sorunu var.Karın,Sırt kaslarını geliştirirsem düzelirmi?

Back
Yukarı