Sırt Kaslarını Hissedememek

merhaba öncelikle 16 yaşımda spora başladım ilk önce kilo verip sonrasında 1,5 sene bodybuildng yaptım o zamanlarda sırt kaslarımı hissetmiyordum çalışırken yeniden spora başladım aynı durum söz konusu arkadaşlarım çalışıyor sırtım yandı diyolar bende tık yok ağırlık olarak 10-12 tekrarı rahat yapacağım ağırlığı denedim 10-12 tekrarda çok zorlandığım ağırlığı da dendim ama değişen olmadı ertesi gün göğüs kollarımda ağrı olurken sırtta tık yok. Yani ne çalışırken nede ertesi günde sırtımda birşey hissetmiyorum.

Sırt hareketi yapıp göğüs ve kolda yorgunluk oluyorsa hareket formunu gözden geçir. Birde tekrar sayısı yerine set süresine odaklanmayı dene. Misal 30-45 saniye aralığında tut setini, süreyi yakalamak için tekrarları daha yavaş yap yada pause ekle. Hareket olarak olabildiğince geniş tutuş olanlara yönel ve hareketi yaparken sırtını sık. Benim favorim snatch grip deadlift tavsiye ederim.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayatım boyunca barfiks kadar sırtı geliştiren bir hareket görmedim.. Aynı sorun bende de vardi kanatlar istediğim düzeye gelmiyordu hiç. Ne zaman ki barfikse başladım o zaman gösterdi kanatlar kendini. Sana önerim nizami barfiks çekmendir

Kimse sorunun asıl cevabını yazmmaış amaç sırtı sıkmak
Otururken çekme adı herneyse onu çekerken sırtını sıkıcaksın

Back
Yukarı