Sağlıklı Yumurta Hazırlamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xxalta
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence oluşur ama bilgiler daha doğrudur.

Sonuçta doğal beslenenler daha kuvvetlidir yani...

Konu hortlamış olmaz inş..

ilk mesajı iyice okdum ..şimdi sabah işe gidenler erken kalkıyor malumunuz...pişmiş yumurta 1 hafta kadar kalır denilmiş..proeinde değişiklik olmaz diye cevapta verlmiş..ama ben 1 hafta değilde sadece akşam yatmadan yumurtalarımı haşlasam sabah yesem proteinlerde ne kadar azlma eskiklik vs...olur..yeni pişmiş olan ile fark edermi..eğer fark olmayacaksa sabah uğraşmak istemiyorum...

Birde...bu yumurta ile domates,salatalık,ve ekmek olarak ise galettalar var onlardan yesem ekmek yemiş gibi olurmuyum...amacım ekmek yemek değil..yemek istemiyorum..bunun için ne önerirsiniz..

saygılar...

En garanti yolu iğrençlik olarak falan görmeyerek direk fondip yapmak. Ardından da ağzın tadını temizlemek için 1 bardak süt... Haşlamak zaman kaybı olur sabahları, kesinlikle değmez. Kırıp içmeye alışmak lazım, alışılıyor merak etmeyin.

valla sabahları çok vakit almıyo aslında,şimdi tatil ama okula giderken de aynı method yapacam.Kalkar kalkmaz at ocağa el yüz yıka üst baş giy, olmuş:=)sonra 4 yumurta beyazı bir tane sarısıyla beraber küt at ağza:=)kendimi kutsanmış hissediyorum,güne proteinle başlamak gibisi var mı:=)))

En garanti yolu iğrençlik olarak falan görmeyerek direk fondip yapmak. Ardından da ağzın tadını temizlemek için 1 bardak süt... Haşlamak zaman kaybı olur sabahları, kesinlikle değmez. Kırıp içmeye alışmak lazım, alışılıyor merak etmeyin.

Pişirmeden yediğinde zaman kazanmak için alacağın riske değmez bence. :o

Lick Yumurta Akı likit ürününü kullanıyorum, pastörize. Günde 500 ml tüketiyorum, o da sanırım yaklaşık olarak 47 gram yumurta proteinine eşdeğer. Mükemmel bir ürün.

Lick yumurta akını koli olarak mı alıyorsun yoksa 1 paketmi? eğer 1 paket alıyorsan nerden alıyorsun :)

Arkadaşlar programda canlı olarak izledim. Ünlü kalp doktoru Mehmet ÖZ ü tanımayan yoktur kendi ağzıyla yapmış olduğu bir açıklamaya aktarmak istiyorum . " yumurta benim sevdiğim bir gıdadır. ancak yanlış bilinen onu kötü yapanları haklı çıkaramayacağım. ortalam günlük bir yumurta yiyebilirsiniz." kötü kolestrol gibi damar sertliği vb gibi sıkıntı verebilecek sağlık sorunlarına yol açarmı bilinmez ama herşeyin fazlası zarar siz yinede sarısını ayırın ben öyle yapıyorum ... Sevgiler saygılar iyi çalışmalar.

Yumurtanın sağlıklı olması için büyük marketlerden almaya özen göstermeliyiz. Birçok bakkal ve küçük market yumurtayı soğuk dolaplarda saklamıyor.

Lee35 yumurta çiğ yenmemesi gereken bir gıdadır. Hastalık taşıma riski oldukça yüksektir. Hastalığı sadece kuşgribi olarak düşünmeyin, asıl önemlisi daha doğrusu yaygın olanı salmonelladır. Bir ara pastorize yumurta piyasada mevcuttu anca o çiğ olarak tüketilebir. Ama pişirilerek tüketilmesi besleneme açısından kesinlikle daha sağlıklıdır.
Kuş gribi hakkında bir detay söylemek istiyorum istatistiklere göre kuş gribinden hayatını kaybeden insanlar, kafasına hindistan cevizi düşerek ölen insanlarınkiyle aynı sayıdadır. Kuş gribi ciddi ama çok korkulacak bir durum değildir. Açıkca söylemem gerekirki kuş gribi zamannında hem yumurta hemde tavuk eti rahatlıkla tükettim, tüketirim.

Tavuğun en önemli özelliği hiçbir hastalığı yumurtaya geçmemesidir. thums:

Arkadaşlar ben sabah 3 yumurta beyazi ve 1 tam yumurtadan yağsız omlet ve antremandan 20 dakika sonra saat 19:20 gibi 3 yumurta beyazını bal ile iciyorum sizce bu ne kadar iyi ?

Merhaba. Ben spor yaptığım günlerde (2 günde bir) ortalama 8 haşlanmış yumurta beyazı tüketiyorum. Bu düzen yaklaşık 3 haftadır sürüyor. Ama son 4-5 günde kabızlık belası çıktı başıma. Bunun nedeni de yumurta sanırım. Sizce ne yapmalıyım? İdman öncesindeki öğünlerde 4 adet yağsız kızartsam, idman sonrasında 4 adet haşlasam mesela, bu konuda bir yararı olur mu? Ve lifli besin mi kullanmalıyım bunun çözümü için? Eğer öyleyse yulaf ezmesi yemem bu sorunu çözer mi? Neler önerebililirsiniz bana?
Teşekkürler şimdiden.

doğal beslenme

Merhaba arkadaşlar bende 2 aydır bu sporla ilgileniyorum daha önce de profesyonel basketolcuydum ama basketi bıraktıktan sonra kilo almaya başladım ve spor salonunun yolunu tuttum istediğim sonuççlarıda az ço aldım ve solgar L- carnitin 500 mg de kullannıyorum ama sorum başka olucak protein tozu kullanmadığım için bende daha önceden antranörümüzün önerdiği bir karışım kullanıyorum

Yarım litre süt içine

keçi boynuzu tozu

doğal salep

dana jelatin

ve tat versin diye kakao

sizce bu karışım işe yarıyormudur yüksek kalsiyum olduğunu biliyorum ama protein oranı yüksek mi bilemedim birde soyada koyabilir mişiz hatta öyle daha iyi olurmuş ama kilo aldırdığından dolayı bana önerilmemişti şimdiden teşekkürler

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 16:01 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:58 ----------

özürdilerim konu açmayı bilmediğim için yanlışıkla size cevap olarak göndermişim

arkadaşlar ben yumurtayı kaynatıp yiyiordum ama suna tiksindim artık yumurta gördüm mü midem bulanıyor o derece yani...su an ise farklı bi yola basvurdum 2 tane muz 5 tane yumurtanın beyazı ve yarım yağlı süt ile mixerde karıstırıp içiyorum sabahları sizce yaptığım iyi bişey mi ? yararı olur mu ?

arkadaşlar ben yumurtayı kaynatıp yiyiordum ama suna tiksindim artık yumurta gördüm mü midem bulanıyor o derece yani...su an ise farklı bi yola basvurdum 2 tane muz 5 tane yumurtanın beyazı ve yarım yağlı süt ile mixerde karıstırıp içiyorum sabahları sizce yaptığım iyi bişey mi ? yararı olur mu ?

Yumurtanın çiğ yenmesi ile ilgili bir çok yazı var. Çok sağlıksız ve tehlikelidir.

Bu konuda zaten yumurtanın nasıl tüketileceği anlatılmış.Neden hala ısrarla yumurtanın çiğ kısmını yemek istiyorsunuz anlamıyorum...

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:36 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:32 ----------

Konu hortlamış olmaz inş..

ilk mesajı iyice okdum ..şimdi sabah işe gidenler erken kalkıyor malumunuz...pişmiş yumurta 1 hafta kadar kalır denilmiş..proeinde değişiklik olmaz diye cevapta verlmiş..ama ben 1 hafta değilde sadece akşam yatmadan yumurtalarımı haşlasam sabah yesem proteinlerde ne kadar azlma eskiklik vs...olur..yeni pişmiş olan ile fark edermi..eğer fark olmayacaksa sabah uğraşmak istemiyorum...

Birde...bu yumurta ile domates,salatalık,ve ekmek olarak ise galettalar var onlardan yesem ekmek yemiş gibi olurmuyum...amacım ekmek yemek değil..yemek istemiyorum..bunun için ne önerirsiniz..

saygılar...

ne kadar fark ediyorki 5-6dk da tam bir şekilde kaynıyor zaten...Bence taze taze yemek daha mantıklı neden taze taze yemek varken biraz bayatlamış şekilde yiyesin ki?

1 cup = 250ml su alan bir bardak miktarı malzeme (su, süt, şeker, yumurta vs.) demektir. Değişken bir ölçü birimidir, 1 bardak şeker 225 gram iken 1 bardak pirinç (pişmemiş) 185 gram, 1 bardak (yağsız) süt 245 gramdır vs..

1 bardakda kaç yumurta olacağını yumurtanı büyüklüğü belirleyecektir. Yumurtalar boyutlanarına göre sınıflandırılarak satılmaktadır (large, x-large, med. yada small).

Tahminim bir bardak 3 yada 4 adet large yumurta alacaktır.Deneyin!
bench_O

protein almak icin günde 1 tane yumurta yiyordum uzun zamandır ama son 1 aydır kilo problemim oldugu icin diyete ve spora başladım. 30 dk 6km/saat hızda yürüyorum,30dk bisiklet,10 dk twist ve 5x10dan 50 mekiklik bir program uyguluyorum. kahvaltımı eskisi gibi 1 dilim kepek ekmegi eşliğinde yapıyorum, öglende protein için tavuklu salata tarzı şeyler yiyorum fakat akşam sadece 1 paket form bisküvi yiyorum. Bazı arkadaşların yazıları nedeniyle içime kurt düştü acaba zayıflıyorum derken kaslarımıda mı eritiyorum diye. Bu nedenle tavuk'un yanında kahvaltıdaki yumurta sayımı artırmayı düşünüyorum. Yumurta'nın sarısı ve beyazında cok protein farkı varmı ? günde 3-4 tane yumurta beyazı yesem az kalori alarak protein sorunun çözmüş olur muyum ?

Back
Yukarı