Sabah makarna yiyip antrenmana gitmek

Frightos

Üye
Nadir de olsa sabah kahvaltı firsati bulamıyorum.kalkinca bir tabak makarna yiyip spora gitmek ne derece dogru olur yada zarari olurmu bana

benim haftasonu bir gün yaptığım şey ev makarnası ve üzerine 100-150 gr salçalı kıyma muhteşem oluyor harika antrenman çıkıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Nadir de olsa sabah kahvaltı firsati bulamıyorum.kalkinca bir tabak makarna yiyip spora gitmek ne derece dogru olur yada zarari olurmu bana

bir önceki antrenman ile yeni antrenman arasında kas glikojenlerini tamamlayabildiyseniz antrenman çıkar tabi ki..önemli olan total karb değerine ulaşıp ulaşamadığınız..
ayrıca makarna yer yemez gitmeyin sindirim için 1-1,5 saat zaman tanıyın ;)

@diez gerekenleri söylemiş ancak sabah makarna tüketmekte zorlanabilirsin. Tam buğday ekmekli tost, sandviç, yulaf ile porridge, yulaflı yumurtalı omlet gibi alternatifleri de düşünebilirsin. Antrenman öncesi 2 saat önce böyle bir öğün tüketimi uygun olabilir. Eğer daha az süre varsa taze meyve suyu gibi hızlı karbonhidrat kaynakları da eklenebilir.

@diez gerekenleri söylemiş ancak sabah makarna tüketmekte zorlanabilirsin. Tam buğday ekmekli tost, sandviç, yulaf ile porridge, yulaflı yumurtalı omlet gibi alternatifleri de düşünebilirsin. Antrenman öncesi 2 saat önce böyle bir öğün tüketimi uygun olabilir. Eğer daha az süre varsa taze meyve suyu gibi hızlı karbonhidrat kaynakları da eklenebilir.
Ben sabah 100 gr yulaf icine 250 gr sut ve bir kasik bal sekır yapip icsem bu antrenman icin yeterli bi gida olurmu?

Ben sabah 100 gr yulaf icine 250 gr sut ve bir kasik bal sekır yapip icsem bu antrenman icin yeterli bi gida olurmu?
Her öğündeki iyi kalite protein miktarı önerisi 20-25 g. Bu yüzden yukardaki shake'in yanına protein kaynağı eklemeniz iyi olur.
Haşlanmış yumurta, beyaz peynir, kaşar peyniri, lor peyniri ve diğer peynirler...
Protein içeren bu besinleri de yanında tüketirseniz daha iyi olacaktır. Miktar olarak yüksek olmasına gerek yok.
1-2 haşlanmış yumurta veya 60 g beyaz peynir veya 2 dilim(40 g) kaşar peyniri yeterli olur. Seçim tamamen size kalmış.
Eğer tüketme fırsatınız olursa buna ek olarak 1 porsiyon da meyve tüketebilirsiniz.
Kabızlık şikayeti varsa difenil izatinden dolayı kuru erik tercih edilebilir veya pratik olması için kuru kayısı, kuru üzüm vs. Tüketebilecekseniz taze meyve de tüketebilirsiniz.

Yulaf ezmesi ve ev yoğurdu yanında yumurta beyazı tüketmek bence yüksek bioyararlanim sağlayacaktır.. sonuçta kahvaltı en önemli öğünlerimizden biri .

Back
Yukarı